MENÜ

Milli Takım'da gençlik ateşi yandı

2020 Avrupa Şampiyonası’nı hedefleyen A Milli Takımımız’da gençlerin ağırlığı dikkat çekiyor. Lucescu’nun güvendiği gençlerin büyük çoğunluğunu Cengiz Ünder, Çağlar Söyüncü, Kaan Ayhan gibi gurbetçiler oluşturuyor.

Milli Takım'da gençlik ateşi yandı

EURO 2020 yolunda geniş bir plan ve çalışma programına sahip olan A Milli Futbol Takımımız hazırlık kampına başladı. Ay-yıldızlıların kadrosunda Avrupa liglerinde forma giyen genç yıldızların ağırlığı hemen hissedildi.

Mircea Lucescu idaresindeki Milli Takım’da kadro yapısı dikkat çekiyor. Uzun süredir yapılan çalışmalar ve tüm izlenimler sonrası Avrupa liglerinde yer alan oyuncuların ağırlıkta olduğu, genç bir jenerasyon ortaya çıktı.

Roma’da yıldızı parlayan 21 yaşındaki Cengiz Ünder, savunma hattında 22 yaşındaki Freiburg’lu Çağlar Söyüncü, Everton’ın golcüsü 27 yaşındaki Cenk Tosun başı çeken isimler. Ayrıca Hannover’den Kenan Karaman (24), Stuttgart’tan Berkay Özcan (20), Fortuna Düsseldorf’tan Kaan Ayhan (24), A.Wien’den Tarkan Serbest (24) ve Wolfsburg’dan Yunus Mallı (26) isimleri öne çıkıyor.

Bununla beraber İstanbulspor’un savunmacısı Zeki Çelik (21), Trabzonspor’un genç yıldızları; Yusuf Yazıcı, Okay Yokuşlu ve Abdülkadir Ömür ve Bursaspor’un 20 yaşındaki stoperi Ertuğrul Ersoy diğer gelecek vaat eden oyuncular.

İran, Tunus ve Rusya ile yapılacak hazırlık maçlarında Mircea Lucescu önderliğindeki A Milli Takımımız’ın yol haritası belli olacak. Avrupa futbolunda isim yapmaya başlayan genç yıldızların ağırlıkta olduğu kadroya güvenen Lucescu ve teknik heyet, 2 senelik plan doğrultusunda ilk adımları resmen atacak.

(Milliyet)

Haberin Devamı
YORUM YAZ