MENÜ

Talisca için yeni formül

Beşiktaş, Brezilyalı yıldız Anderson Talisca'nın bonservisini Benfica'dan almak için sürpriz bir hamle yaptı.

Talisca için yeni formül

Milliyet Gazetesi'nden Sardar Sarıdağ'ın haberine göre; Sivas maçından sonra taraftarlara veda eden yetenekli oyuncuyu kendisi satmak isteyen siyah-beyazlı yönetim, gelecek bonservis bedelinden Talisca’ya ödeme yapmayı planlıyor. Başarılı oyuncu 31 Mayıs’a kadar bu teklife olumlu yanıt verirse transferin önünde engel kalmayacak.

Beşiktaş Yönetimi son iki sezonun en başarılı transferi olarak gösterilen Anderson Talisca’dan umudunu kesmedi. Siyah-beyazlılar, Brezilyalı futbolcunun Sivasspor maçından sonra, “İki sezonda kendimi çok geliştirdim. Başım dik bir şekilde buradan ayrılıyorum” diyerek taraftarlara veda etmesine rağmen kıran kırana bir yarışın içine girdi.

Benfica’ya 31 Mayıs’a kadar 21 milyon euro ödeyerek Talisca’nın bonservisini satın alma hakkı bulunan Beşiktaş, 24 yaşındaki yetenekli futbolcuyu kendisi satmak istiyor. Satış konusunda Benfica ile bir süredir mücadele halinde olan siyah-beyazlılar gerekirse Talisca’ya gelecek olan bonservis bedelinden ekstra para ödemeyi de kabul ediyor. Liverpool, Manchester United ve Roma gibi kulüplerle adı anılan Brezilyalı yıldızı ikna etmeye çalışan Beşiktaş’ın, bu konuda başarılı olunması halinde başarılı oyuncuya ödeme yapacağı aktarıldı.

Daha önce Çin’e giden Demba Ba’ya bonus ödemesi yapan Beşiktaş, Talisca’yı ikna edebilmek için de benzer bir yöntem uygulamaya sıcak bakıyor. Satın alma opsiyonunun dolmasına sadece 7 gün kalması nedeniyle elini çabuk tutmak isteyen siyah-beyazlılar birkaç gün içinde Anderson Talisca’nın menajeriyle temasa geçecek.

Bu arada Talisca’nın yerine 10 numara arayışına başlayan Beşiktaş, Brezilyalı yıldızın durumuna göre hareket edecek. Talisca, siyah-beyazlı kulüp üzerinden satılmasını kabul ederse üst düzey bir orta saha oyuncusu kadroya katılacak.

37: Beşiktaş formasıyla 2 sezonda 80 resmi maça çıkan Anderson Talisca tam 37 gole imza atarak, çok başarılı bir grafik çizdi. Süper Lig’de 27, Şampiyonlar Ligi’nde 5, UEFA Avrupa Ligi’nde 2 gol kaydeden Brezilyalı yıldız, Ziraat Türkiye Kupası’nda ise 3 kez rakip fileleri havalandırdı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ