MENÜ

Dursun Özbek: Ben olsam Ndiaye'yi satmazdım

Galatasaray başkan adayı Dursun Özbek'ten çarpıcı çıkış: En önemli transferlerden biri Ndiaye'ydi. Bugünkü yönetim mali çözüm için sattı. Ben olsam başka kaynak yaratabilirdim.

Dursun Özbek: Ben olsam Ndiaye'yi satmazdım

Galatasaray Kulübü'nde cumartesi günü yapılacak olan olağan seçimli genel kurul için geri sayıma geçilirken, çalışmalarını hızlandıran başkan adayı Dursun Özbek, A Spor'da Serkan Korkmaz'ın sorularını yanıtladı. Güçlü bir yönetim ile Galatasaray'a hizmete hazır olduklarını vurgulayan Dursun Özbek, şunları söyledi:

KAZANAN-KAYBEDEN YOK
Galatasaray sezona iyi başladı ama bir süreçte kırılma noktası oldu. Bu süreçte Fatih Terim hocamızı getirerek kurduğumuz takımı taçlandırdık. Yönetime ilk geldiğimizde Hamza hoca ile yolları ayırdık, sonra Fatih hocamızla görüştüm. O dönem Yıldırım Demirören, müsaade edemeyeceğini söyledi.

Seçimlerde kazanan, kaybeden diye bir şey olmaz. Genel kurulun kimi tercih ettiği konuşulmalı. Biz de seçimden sonra daha yoğun bir süreç geçirdik. Galatasaray'ın geleceğini planlamak üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tecrübelerimiz oldu, dersler aldık. G.Saray'ı daha iyi yerlere çıkaracağız.

ADA BİZİM MÜHRÜMÜZ
Riva ve Florya, Galatasaray'a finansal açıdan destek olması için alınmış araziler. Yönetimlere düşen bunları geliştirmekti. Emlak Konut'la anlaşıldı. Borcun artması söz konusu değil. Riva'dan sadece ilk dilim geldi, yaklaşık 340 milyon TL... 1-1.5 milyar TL'si daha duruyor.

Biz inşaat şirketi değiliz ama bu tip olayları kaldıraç olarak kullanmalıyız. Bu şekilde bu sene şampiyon olduk. Bu gelirleri üst üste koyduğunuz zaman 1 milyar TL'yi buluyor.

Galatasaray'ın artık kaçakla uğraşmaması lazım. Ada'da köşkle ilgili çalışma yapacağız. Orası Galatasaray'ın Boğaz'daki mührüdür. Seçilirsem o mührü oraya koyacağım.

CENGİZ İLE GÖRÜŞMEDİM
Mevcut yönetimi eleştirmek istemiyorum. Mustafa Cengiz ile direkt bir görüşmemiz olmadı. Ben başkanken UEFA'dan men cezası almayacağımızı söyledim. UEFA ile sürekli irtibatta oldum. Biz bu sürecin nereye gideceğini çok iyi biliyorduk.

Galatasaray'ın her dalda başarılı olma mecburiyeti vardı. Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olmalıyız.

Ben kalsaydım Ndiaye'yi satmazdım. Finansal boyutunu yönetimler çözecek. Sezon başlarken, 10 tane transfer yaptık. Bunların arasında en önemli oyunculardan biri de Ndiaye'ydi. Ancak bugünkü yönetim, finansal çözüm sebebiyle satmak istedi. Ben başka bir kaynak yaratarak çözebilirdim. Şampiyonluk tehlikeye girebilirdi. Bu taraftan da Terim'in farkı ortaya çıktı ve Donk'u yarattı. Ben o dönemde şampiyonluk kaçacak diye korktum.

Haberin Devamı
YORUM YAZ