MENÜ

Terim ile Tudor farkı: Şampiyonluk

Galatasaray’da ligin ilk yarısında kadro dışı kalan Donk, “Tudor ile arandaki sorun neydi?” sorusuna “Kimse bilmiyor ki” cevabını verdi, iki teknik adam arasındaki farkı da, “Terim’in bizi şampiyon yapması” diye yorumladı.

Terim ile Tudor farkı: Şampiyonluk

Igor Tudor döneminde gözden çıkarılan, hatta kadro dışı bırakılan Ryan Donk, Fatih Terim ile yeniden doğdu, devre arasının adeta Galatasaray’ın yeni transferi oldu.

Sarı-kırmızılı futbolcu, MİLLİYET’ten Nevzat Dindar'a duygularını anlattı:

- Şampiyonluk duygusu nasıl?
- Şampiyonluk çok güzel bir kelime. 5 ay hiç oynayamadım. Ama pes etmedim. Bu takım büyük bir aile. Çok çalışmamızın sonunda şampiyon olduk.

- Bir devre hiç oynamadın. Bu dönem seni nasıl etkiledi?
- Oynamamak, oynatılmamak dünyanın en kötü hissi. Ben futbola aşığım. Oynama arzumun elimden alınması dünyanın en berbat durumu. Sadece antreman yapmak bir ceza gibi geliyor. Hoca (Tudor) sen benim tipimde oyuncu değilsin diyordu. Ben de ayrılmak niyetindeydim. Ocakta da gidecektim zaten. Fatih Hoca gelince beni tuttu ve her şeyi değiştirdi.

- Peki Tudor’la tam olarak sorun neydi?
- Kimse bilmiyor ki... (gülerek)

- Fatih Hoca’nın Tudor’la farkı ne peki?
- Fark, Terim’in bizi şampiyon yapması...

- Florya’da ne gibi değişimler oldu?
- Fatih Terim takımı birlikte tuttu ve büyük bir aile haline getirdi. Bireysel olarak da hedefler koydu. İçerideki her maçı kazandık, biri hariç ve bunun bir anlamı var.

- Geleceğe dair planların.. Gelecek sezon ve Şampiyonlar Ligi hakkında neler söylemek istersin?
- Gelecek sezonla ilgili bir şey söyleyemem, çünkü kontratım yok. Görüşmeleri beklememiz lazım. Kulübümle masaya oturup konuşacağız. Elbette gönlüm kalmaktan yana.

Haberin Devamı
YORUM YAZ