MENÜ

Fenerbahçe Doğuş'ta ilk hedef Chris Singleton

Fenerbahçe'deki başkanlık seçiminin etkisiyle ne sponsorlar ne de yöneticiler şimdiden net planlar yapamıyor. Ancak bu belirsizliklere rağmen Fenerbahçe Doğuş'un ilk hedefi Panathinaikos'tan Chris Singleton olacak.

Fenerbahçe Doğuş'ta ilk hedef Chris Singleton

Fenerbahçe Doğuş, üst üste 3. kez final oynayıp, 2. kez kaybederken, gözler gelecek seneye çevrildi. Bu yıl da Bogdanoviç ve Udoh’un gidişi çok konuşuldu. Yerlerinin dolmadığından bahsedildi. Ama Obradoviç yaratıcı oyuncu, lider oyuncu eksikliğine rağmen en çok galibiyet sayısına ulaşıp, takımı finale çıkarmayı başardı. Üst üste 3 final istikrar sembolü. Bu destansı hikayeyi Baskonia serisi sonrası yazmıştık zaten.

Vesely, Final-Four’da yapamadı

Şimdi bardağın boş tarafına bakalım biraz. Final tek maç. Sonuçta sadece bir maç kaybedildi ama o yenilgi şampiyonluğa maloldu. Sezon içinde de Wanamaker’dan ‘winner’ çıkmayacağını bir çok defa yazmıştım. Nunnally, normal sezonda büyük patlama yaptı ama karar maçlarında ortalarda gözükmedi. Mental olarak da güçlü olmak gerekiyor buralarda.

Vesely’nin takımın MVP’si olması, bir sorun gibi algılanmadı ama kendi pozisyonunu yaratamayan, şutu olmayan, birebirde etkisiz olan bir oyuncunun en skorer olmasının nedeni, Fenerbahçe’nin bireylere dayalı olmayan, sistem basketbolu oynayan bir takım olmasıydı. Vesely bu sistem içinde büyüdü, arkadaşlarından fazlasıyla asist yardımı aldı, hücum ribauntlarından sayı buldu. Bunların hiçbirini Final- Four’da yapamadı Vesely. Tavarez gibi bir dev pota altını kararttı. Rakipler bu ikili oyunlara önlem aldı. Vesely de sıradan bir oyuncuya dönüştü. Wanamaker, Vesely ve Nunnally’den bahsettik. Finalde Kaliniç, Datome ve Sloukas da devreye giremeyince, Fenerbahçe kendi basketbolunun yanına bile yaklaşamadı.

Takımın en az top kullanan oyuncularından olan Melli’nin final sayı rekoru kırması da, işlerin ne kadar ters gittiğinin göstergesiydi.

ABD’li uzunla prensipte anlaştı

Gelecek yıl planlamaları yapılıyor ama lig bitmeden kulüp tarafından oyuncu ismi açıklanmayacaktır. Ayrıca önümüzde önce kulübün başkanlık seçimi, ardından siyasi seçimler var. Euro 5.5 lira oldu. Ne sponsorlar ne de yöneticiler şimdiden net planlar yapamıyorlar. Fenerbahçe’nin sezon başında planladığı bütçe, sezon sonunda yüzde 25 arttı neredeyse. Bu belirsizliklere rağmen Fenerbahçe’nin ilk hedefi Chris Singleton olacak. Singelton’un menacerini değiştirip, Raskoviç’e geçmesi bu haberlerin ayyuka çıkmasına neden oldu. Öğrendiğimize göre bu yıl Panathinaikos ile sözleşmesi bitecek olan Singleton’un Fenerbahçe ile prensipte anlaştığı ve sezon sonu bu transferin açıklanacağı yönünde.

Thompson, Nunnally, Wanamaker gidiyor

Bekleneni veremeyen Jason Thompson’la yolların ayrılacağı aşikar. Bunun yanı sıra James Nunnally ile devam edilmeyecek. Keza takım Wanamaker’a emanet edilmişti ama o istikrarlı bir şekilde liderlik görevini yerine getiremedi. Barcelona’dan teklif alan Wanamaker de gidecekler arasında.

Gözler Wilbekin'de

Eurocup MVP’si seçilen Scottie Wilbekin’ın hala Darüşşafaka ile sözleşmesi var. Wilbekin’ın adı birçok takımla anıldı. Bir çok Euroleague takımı, Wilbekin için nabız yokluyor ama Amerikalı oyuncu sözleşmesinden çıkıp bir takıma transfer olacaksa bu Fenerbahçe Doğuş olur, başka takım da olmaz... Wilbekin vatandaşlığa da geçerse, uzun yıllar Sarı-Lacivertli formayı giyebilir.

Gökhan GERMAN

Haberin Devamı
YORUM YAZ