MENÜ

Portekiz'de zafer Thierry Neuville'in

Dünyanın en prestijli organizasyonlarından biri olan Dünya Ralli Şampiyonası’nda sezonun altıncı yarışı Portekiz Rallisi’ni Red Bull sporcusu Thierry Neuville kazandı.  Neuville, puanını 119’a çıkartarak Ogier’in 19 puan önünde pilotlar klasmanında liderliğe yükseldi.

Portekiz'de zafer Thierry Neuville'in

Motor sporları dünyasının en önemli organizasyonlarından biri olan Dünya Ralli Şampiyonası’nın 2018’deki altıncı yarışı Portekiz’de gerçekleşti. Ateşli taraftarlarıyla bilinen Portekiz Rallisi’ni Belçikalı pilot Thierry Neuville kazandı. Red Bull sporcusu yarışı 3 saat 49 dakika 46.6 saniyede tamamlayarak sezonun ikinci, kariyerinin ise sekizinci ralli zaferine ulaştı. Başarılı pilotu 40 saniye geriden Elfyn Evans ve 47.3 saniye arkadan gelen Teemu Suninen takip etti. Neuville yarış sonunda "Bu hafta sonu çok akıllı yarıştık. Harika çalışan ve beni çok rahat hissettiren bir aracım var. Burada başardıklarımızla gurur duyuyoruz." açıklamasını yaptı.

Son 5 yılın şampiyonu Fransız Sebastien Ogier ise beşinci etapta yaşadığı kaza nedeniyle yarışı 21. sırada tamamladı.

Portekiz Rallisi’nin ardından pilotlar klasmanında liderlik de Thierry Neuville’e geçti. Ogier ise zirveyi kaptırarak ikinci sıraya geriledi. Üçüncü sırada ise Ott Tanak yer alıyor.

Dünya Ralli Şampiyonası’nda bir sonraki yarış 7-10 Haziran tarihleri arasında İtalya’da gerçekleştirilecek.

Dünya Ralli Şampiyonası Eylül’de Marmaris’te

Büyük heyecan, 13-16 Eylül’de 7 yılın ardından ilk kez Türkiye’ye de uğrayacak ve motor sporları tutkunlarına unutulmaz anlar yaşatacak. Türkiye’nin gözde turizm kentlerinden Marmaris, dünyanın en iyi ralli pilotlarını ağırlayacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ