MENÜ

Mustafa Cengiz: Şampiyonluğu Terim ve taraftar kazandırdı

Şampiyonluk sonrası ilk röportajını FANATİK’e veren Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, “Şampiyonluğu getiren en büyük etken, Fatih Terim ve taraftar oldu. Tüm camia ayağa kalkıp kenetlendi. Bizde elimizden geleni yaptık”dedi.

Mustafa Cengiz: Şampiyonluğu Terim ve taraftar kazandırdı

20 Ocak’taki kongreyi kazanarak Galatasaray’da başkanlık koltuğuna oturan Mustafa Cengiz, 4 aylık bu kısa süreye şampiyonluk sığdırmayı başardı. Yaşananların perde arkasını FANATİK’e anlatan Sarı-Kırmızılı kulübün patronu, önemli açıklamalar yaptı.

“Şampiyonluğu getiren en büyük etken Fatih Terim ve taraftar oldu” diyen Cengiz, şunları dile getirdi:

‘Maddi manevi destek’

“Tüm camia ayağa kalkıp kenetlendi. Terim’in gelişi ile taraftar benliğini buldu. Biz burada taraftarın sesi olduk. Biz de elimizden geleni yaptık. Abdurrahim Albayrak ve Fatih Terim çok büyük işler başardı. Bu başarının en büyük etkeni ise taraftarın maddi ve manevi desteği oldu. Taraftar rekorları kırdık. Ligdeki tribün dolululuk oranımız Şampiyonlar Ligi maçlarındaki rakamlara geldi. 40 bin ortalama ile maçlarımızı oynadık. Beşiktaş maçında 4 milyon 62 bin lira hasılat elde ettik. Bu hasılatlar sayesinde temlik ve hacizlerimizi ödedik. Bu sayede borçlarımız ödedik.”

Rekor artık Fernando Muslera'da

‘Var gücümüzle çalıştık’

“Biz de Florya ve taraftarın taleplerini sağlayabilmek için var gücümüzle çalıştık. Buradan bir kez daha Fatih Terim, Abdurrahim Albayrak ve taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Futbolcularımın da hepsini tek tek alınlarından öpüyorum. Ciddi projelerimiz var. Taraftarlarımız şundan emin olsun ki, biz onların haklarını ölümüne savunacağız. Onların beklentilerini çok iyi biliyoruz ve 24 saat bunun için çalışıyoruz.”

‘City’den Kiev’e kadar para verdik’

“Bazı oyuncuların UEFA’ya yansıyan şikayetleri vardı. Dinamo Kiev’den Sao Paulo’ya, oradan PAOK’a, PAOK’tan Manchester City’ye çok ciddi ödeme sorunları ile karşılaştık. Bunları neredeyse yüzde 80 oranında hallettik. Özellikle UEFA’da ciddi sorunlar yaratabilecek noktaları hallettik. Durmuş olan, sermaye piyasasında bekleyen neredeyse ölmeye yakın olan sermaye arttırımı başvurumuzu yeniledik ve gerçekleştirdik.”

‘Borçsuzluk kağıdı aldık’

“Bize en büyük desteği taraftar verdi. Sadece taraftarımızın aldığı bilet ve kombine 3 ayda 30 milyon Lira’yı aştı. Store satışları da 30 milyon Lira’yı aştı. Çok önemli bağışlar oldu. Ve biz bu gelirler sayesinde üç ayda 340 milyon Lira ödeme yaptık. Futbolcularımızdan borçsuzluk kağıdı aldık. Hâlâ önümüzde dağ gibi sorunlar olsa da biz bunları çok kısa sürede yönetilir hale getirdik.”

Mustafa Cengiz: Şampiyonluğu Terim ve taraftar kazandırdı



‘Faiz sorununu bitireceğiz’

“Kredilerin yapılandırmasını yaptık. Krediler kısa vadeli ve yüklü miktardaydı. Özellikle faktöring şirketlerinden alınan 84 milyon Liralık faizli kredileri sıfırlama noktasına geldik. Bundan sonra da böyle yüksek faizli kredilere başvurmamak için çalışıyoruz. Çünkü bu yüksek faizler Galatasaray’ın tüm geleceğini, taraftarın tüm emek ve harcamalarını sıfıra indirmekte. Neredeyse tamamen faize çalışır durumdayız. Bu faiz sarmalından Galatasaray’ı kurtarmak birinci hedefimiz.”

Kulüpte panel tartışması

Galatasaray'da dün akşam 4 başkan adayının da katılacağı bir panel yapılacaktı. Bu büyük buluşma GSTV'den yayınlanacaktı. Divan Başkanı Eşref Hamamcıoğlu, kulüp başkanı Mustafa Cengiz'in panele katılmayıp GSTV'ye de canlı yayın izni vermediğini öne sürdü. Bu iddia önce resmi siteden yalanlandı. Ardından bir açıklama yapan Cengiz, "Galatasaray Başkanlığı'na sadece Genel Kurul emir ve talimat verebilir. Değerli Divan Kurulumuzun Yönetimden kopuk, adaylardan birini destekler görüntüsü ve intibası verebilecek bu tür polemik ve medya aktivitelerine girmesi üzüntü vericidir" diye konuştu. Bunun üzerine Dursun Özbek'in de panele katılmama kararı aldığı öğrenildi.

Fatih Terim transfer hedeflerini belirledi: Shaqiri ve Badou Ndiaye

‘UEFA ile 4yıllık anlaştık’

“UEFA’da 140 milyon Euro’luk zarar gördük. 30 milyon Euro zarar etme hakkımız vardı. Biz bu açığı kapatmaya çalıştık. UEFA ile sayısız görüştük. Her hafta bize geliyorlar. Sürekli güncelleme yapıyoruz. Perşembe günü UEFA ile görüştüm, cuma bir kez daha geldiler. Fakat daha önce de söylediğim gibi biz UEFA’ya kesinlikle katılacağız. 4 yıllık bir yol anlaşması yaptık.”

‘İlk töleransı bize yaptılar’

“UEFA anlaşmasında birtakım yaptırımlar olacak. Fakat Galatasaray taraftarına şu müjdeyi vereyim. Bu yaptırımlar Galatasaray’ın altından kalkabileceği yaptırımlar olacak. Fakat daha fazla detay veremiyorum çünkü mahremiyet sözü verdik. Ama herkesin içi rahat olsun. UEFA bize şunu söyledi: Biz sizin açıklığınıza şeffaflığınıza inanıyoruz. Tarihimizde ilk defa bir takımla 2 kez üst üste yeni yapılanmaya gidiyoruz. Bu da sizin doğru rakamları sunmanız ve kısa sürede yaptıklarınızdan dolayı gerçekleşiyor.”

Mustafa Cengiz: Şampiyonluğu Terim ve taraftar kazandırdı



'Zarar vermemek için sustuk'

Karşılaştığı zorlukları neden hiç gündeme getirmediğini sorduğumuz Cengiz, “Bazen insan susar. Markaya zarar vermemek ya da edebinden susar. Asla korktuğundan değil” cevabını verdi ve şöyle devam etti:

“Bizim suskunluğumuz, bazı şeyleri söylemememizin tek sebebi Galatasaray’a zarar vermemek. Fakat bazı noktaları aşarken çok zorlandık. Az zamanda çok işler yaptık. Ve bunu asla ben tek başıma yapmadım. Bütün camia ile birlikte kenetlenerek yaptık. Camianın tüm dinamiklerini harekete geçirsek, inanın dünya önümüzde duramaz.”

‘Her yerden haciz geldi’

“Öncelikle mali sorunlarla buluştuk. Geldiğimizde 165 liradan başlayan temlikler vardı. 1000-2000 TL ortalamalı, 2005 yılından sarkan hacizler vardı. Bu haciz ve ihtarların süresi üç yıllıktı. Yani siz birini hemen hacize veremiyorsunuz. Hukuki süreçler çıktı. Hiç ummadığımız anda karşımıza her gün hacizler çıktı. Bunlarla çok uğraştık. Neredeyse bunların tamamının üstesinden geldik. Otobüse bile hacze gelenler oldu. Tamamını halletmek için uğraşıyoruz ve bu konuda asla taviz vermiyoruz.”

Metin Karabaş

Galatasaray'dan 'Fener ağlama' tezahüratı!


Haberin Devamı
YORUM YAZ