MENÜ

En başarılı genç oyuncu Cengiz Ünder

İtalya’nın Roma kulübünde forma giyen milli oyuncu Cengiz Ünder, İtalya Spor Yazarları Derneği Roma Şubesi’nin (USSI Roma) her yıl geleneksel olarak verdiği sezon sonu ödüllerinden birine layık görüldü.

En başarılı genç oyuncu Cengiz Ünder

Başkent Roma'da her yıl duzenli olarak İtalya Serie A’da sezonun tamamlamasını takiben gerçekleştirilen ödül töreni bu yıl da oldukça renkli geçti. Çok sayıda önemli spor adamlarının da katıldığı ve bu yıl 29.'su düzenlenen etkinlik İtalya’nın köklü spor kulübü “Circolo de Aniene”de yapıldı.

Sezonda performanslarıyla öne çıkan ve dikkat çeken oyunculara farklı kategorilerde verilen ödüllerden birine bu sezon başında Medipol Başakşehir’den sarı-kırmızılı başkent takımına transfer olan Cengiz Ünder ozellikle ikinci devre gosterdiği basarılı performansyla en başarılı genç yabancı oyuncu ödülüne layık görüldü. Bu onemli etkinliğe davet edilen Medipol Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ son anda katılamadığı için öüdlü Roma kulübünün resmi davetlisi olarak Barselona'dan gelen FIFA menejeri Bayram Tutumlu ve TC Roma Büyükelçisi Murat Salim Esenli, Cengi Ünder’e ödülünü verdi.

Başarılı genç temsilcimize odulunu veren Tutumlu, "Manchester City kendisini transfer etmek istiyordu, aynı zamanda Roma da almak istiyordu. Sportif Direktör Monchi ile çok eskiye dayanan bir dostluğumuz var ve bu oyuncunun Roma'da oynamasının daha uygun olacağını düşünerek yapılan girişimler sonrası Roma'ya transferinin gerçekleşmesini sağladım ve bugün gelinen durum ortada... Kısa surede kendisini çok sevdirdi ve başarılı oldu onunla eski kulübu Başakşehir başta olmak üzere bütün Turkiye gurur duyuyor ve dilerim bu başarılı yükselişini uzun yillar sürdürür" ifadesini kullandi.

Roma’nın bu yıl özellikle Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde yarı finale kadar yükselmesinde payı olan Teknik Direktör Eusebio Di Francesco ile kulüp sportif direktörü Monchi de ödüllerini alan yöneticilerdendi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ