MENÜ

CSKA Moskova - Zalgiris Kaunas maçı hangi kanalda, saat kaçta?

Turkish Airlines EuroLeague 2017-2018 sezonu Final-Four 3. lük maçında CSKA Moskova ile Zalgiris Kaunas karşı karşıya gelecek. Peki, CSKA Moskova - Zalgiris Kaunas maçı hangi kanalda, saat kaçta? Detaylar ve maçın canlı skor takibi ile detaylar fanatik.com.tr'de...

CSKA Moskova - Zalgiris Kaunas maçı hangi kanalda, saat kaçta?

EuroLeague Final-Four'da Fenerbahçe'ye yenilen Litvanya temsilcisi Zalgiris Kaunas ile Real Madrid'e kaybeden turnuvanın favorilerinden CSKA Moskova Turkish Airlines EuroLeague 2017-2018 sezonu Final-Four 3. lük maçında kozlarını paylaşacak. İki takımda en azından turnuvayı 3. tamamlamak için mücadele edecek. CSKA Moskova maçın favorisi olarak gösteriliyor.

CSKA Moskova - Zalgiris Kaunas maçı hangi kanalda, saat kaçta?

Bu akşam saat 18:00'de oynanacak mücadele beIN SPORTS HABER kanalından canlı yayınlanacak. Ayrıca maçın canlı skor takibi ve detaylar fanatik.com.tr'de...

CSKA Moskova - Zalgiris Kaunas maçı hangi kanalda, saat kaçta

Rus temsilcisi, Avrupa basketbolunun bir numaralı kupasında 1961, 1963, 1969, 1971, 2006, 2008 ve 2016’da şampiyonluk ipini göğüsledi. Dörtlü Final’de en fazla yer alan takım olan CSKA Moskova, 17. kez bu organizasyona katılacak.

Avrupa basketbolunun kulüpler bazında bir numaralı kupasında Final-Four organizasyonu ilk kez 1988 yılında düzenlendi.

Normal sezonun lideri

CSKA Moskova, THY EuroLeague’de normal sezonu lider tamamladı. Normal sezonda 24 galibiyet alan CSKA Moskova, sadece 6 kez kaybetti. CSKA Moskova özellikle sahasında gösterdiği performansla dikkati çekti. Rus ekibi sahasındaki 17 maçın 16’sını kazandı. CSKA Moskova’yı evinde yenen tek takım ise Fenerbahçe Doğuş oldu.

Play-off’ta zorlandı

CSKA Moskova, geçtiğimiz sezonların aksini bu yıl play-off çeyrek finalini geçmekte zorlandı. Kendi ülkesinden Khimki’yle eşleşen CSKA Moskova, son topa kadar çekişmeli geçen ilk iki maçı zor da olsa kazandı. Serinin üçüncü maçını deplasmanda kaybeden CSKA Moskova, dördüncü karşılaşmayı ise son çeyrekteki oyunuyla 89-88 kazandı ve Final-Four'a yükseldi.

CSKA Moskova’nın kozları oyun kurucuları

CSKA Moskova’nın bu sezon oyun kurucularının performansı dikkati çekti. Takımın yıldızı son iki sezonda olduğu gibi yine Fransız basketbolcu Nando De Colo olurken, İspanyol Sergio Rodriguez ile ABD’li Cory Higgins de takıma katkıda bulundu. Rus ekibinin en skorer ismi De Colo, 16,9 sayı ortalamasıyla Avrupa Ligi’nin de en fazla sayı atan ikinci oyuncusu olmayı başardı. De Colo ayrıca, Avrupa Ligi’nde sezonun en iyi ilk 5’ine de seçildi. ABD’li Higgins ise 14,2 sayı ortalamasıyla De Colo’yu takip etti. NBA’ya giden Milos Teodosic’in yokluğunu aratmayan Rodriguez de 14,1 sayı ortalamasıyla beklentileri karşıladı.

En iyi savunmacı CSKA’da

CSKA Moskova’nın ABD’li pivotu Kyle Hines, sezonun en iyi savunmacısı ödülüne layık görüldü. Bir sezon aranın ardından tekrar bu ödülü alan Hines, pota altındaki performansıyla rakiplerine zor anlar yaşattı.

Tanıdık isim: Itoudis

CSKA Moskova’nın başında, hem Fenerbahçe Doğuş başantrenörü Zeljko Obradovic’in hem de Türk basketbolseverlerin yakından tanıdığı bir isim bulunuyor. Rus ekibinin 4 sezondur başantrenörlüğünü üstlenen Dimitris Itoudis, yaklaşık 13 yıl Panathinaikos’ta Obradovic’in yardımcılığını yaptı. Itoudis, 2013-2014 sezonunda ise Banvit’i çalıştırdı. Yunan başantrenör yönetiminde art arda 4 sezon Dörtlü Final’de mücadele etme hakkı kazanan CSKA Moskova, 2016’da Almanya’nın başkenti Berlin’de oynanan final maçında Fenerbahçe’yi 101-96 mağlup ederek şampiyonluğa ulaşmıştı.

CSKA Moskova’nın kadrosu şöyle: Victor Khryapa, Vitaly Fridzon, Nikita Kurbanov, Alexander Gankevich, Semen Antonov, Pavel Korobkov, Andrey Vorontsevich, Mikhail Kulagin, Alan Makiev (Rusya), Nando De Colo, Leo Westermann (Fransa), Kyle Hines, Othello Hunter, Will Clyburn, Corry Higgins, Victor Rudd (ABD), Sergio Rodriguez (İspanya).

Sezonun sürpriz takımı Zalgiris

Sezonun en düşük bütçeli iki takımından biri olan Zalgiris, başantrenör Sarunas Jasikevicius’la rüya gibi dönem geçiriyor. Normal sezonu 6. sırada bitirerek play-off biletini kapan Litvanya temsilcisi, çeyrek finalde ise saha avantajı olmamasına rağmen Yunan ekibi Olympiakos’u elemekte zorlanmadı.

Olympiakos’a sahasında maç kaybetmeyen deplasmanda ise rakibini bir kez yenen Zalgiris, seriyi 3-1 kazanarak adını Dörtlü Final’e yazdırdı.

19 yıl sonra Dörtlü Final

Zalgiris, 19 yıl aradan sonra tekrar Dörtlü Final’e kalmayı başardı. Tarihindeki ilk Dörtlü Final’ini 1999 yılında Almanya’da Münih’te oynayan Zalgiris, finalde İtalyan ekibi Kinder Bologna’yı yenerek zafere ulaştı. Daha sonra Dörtlü Final’e bir daha gelemeyen Zalgiris, son çeyrek finalini ise 2000-2001 sezonunda oynamıştı. Başantrenör Jasikevicius’la adeta küllerinden yeniden doğan Zalgiris’in rakibi ise Fenerbahçe Doğuş olacak.

Jasikevicius’un büyük başarısı

Basketbolculuk döneminde Avrupa’nın en iyi oyun kurucularından biri olarak gösterilen Jasikevicius, başantrenörlük kariyerine de müthiş başladı. Aktif basketbolu 2014’te Zalgiris’te bıraktıktan sonra bu takımda 2 yıl asistan koçluk yapan Litvanyalı Jasikevicius’a, 2015-2016 sezonun ortasında başantrenörlük görevi verildi. Takımıyla geçen sezon play-off şansını son ana kadar kovalayan ancak başarılı olamayan 42 yaşındaki başantrenör, kimsenin şans tanımadığı ekibini bu sezon Dörtlü Final’e kadar getirdi. Sarunas Jasikevicius ayrıca takımın geride kalan 2 sezonda da Litvanya’da şampiyonluğa taşıdı.

Fenerbahçe’de oynadı, Obradovic’le şampiyon oldu

Sarunas Jasikevicius, basketbolculuk döneminde Fenerbahçe’de de forma giydi. Sarı-lacivertli takımla 2011 yılında lig şampiyonluğu yaşayan Jasikevicius, Obradovic’le ise 2009 yılında Avrupa’nın zirvesine çıktı. Kariyerinde 3 farklı takımla THY Avrupa Ligi’ni kazanan Jasikevicius, 2009’da Panathinaikos’ta başantrenör Obradovic’le Avrupa’nın bir numaralı kupasını havaya kaldırdı.

Takım oyunu ön planda

Zalgiris, parkeye tam bir takım oyunu yansıtıyor. Hemen her oyuncusundan yüksek verim alan başantrenör Jasikevicius’un ekibi ligin en fazla asist yapan 2. takımı konumunda. Pota altını da etkili kullanan Zalgiris, sezonun en fazla ribaunt alan 3. takımı olarak dikkati çekiyor. Sloven oyun kurucu Kevin Pangos’un hücumlarına şekil verdiği takımın bu sezon en skoreri de 12.7 sayı ortalamasıyla bu isim oldu.

Hiçbir oyuncunun Dörtlü Final tecrübesi yok

Zalgris’in bütün oyuncuları, kariyerlerinde ilk defa Dörtlü Final’de mücadele edecek. Zalgiris’in 14 kişilik kadrosu şöyle: Paulius Jankunas, Martynas Sajus, Gytis Masiulis, Arturas Milaknis, Martynas Arlauska, Antanas Kavaliauskas, Paulius Valinskas, Edgaras Ulanovas (Litvanya) Brandon Davies, Aaron White (ABD), Kevin Pangos, Beno Udrih (Slovenya), Axel Toupane (Fransa), Vasilije Micic (Sırbistan).

Haberin Devamı
YORUM YAZ