MENÜ

Eray Balcı'nın İzmir at yarış tahminleri

19 Mayıs Cumartesi İzmir at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Eray Balcı günün programını değerlendirdi.

Eray Balcı'nın İzmir at yarış tahminleri

19 Mayıs Cumartesi İzmir at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Eray Balcı günün programını değerlendirdi.

İLK AYAK CAZİP BANKO...

1.AYAK: Sadece 10 yarış süren yarış kariyerine; G-2 Nene Hatun ve G1 Ankara Koşusu birincilikleri sığdırmayı başaran nadide kısrak Twist Of Faith’in Pasifika, Lion Wind ve Confidence gibi sahada icraatını yapmış yavrularının sonuncusu olan POWER STORM her ne kadar henüz yarış kazanamamış bir isim olsa da kimliğinde çok daha fazlalarını yapabilecek potansiyeli barındıran ismin, son start aldığı Kv koşuda elde ettiği yakın ara üçüncülüğü ile artık yarış kazanacak kıvama geldiğini düşünüyorum.Uzun uzun anne kan hattından dem vurduğumuz tayın, baba kan hattından da Win River Win gibi yarış kariyeri bir çok grup koşu zaferleri ile dolu şampiyon safkanın yavrusu olduğu gerçeği de azımsanmamalı. Koşuda Eagle Fly Free’nin varlığı doğal olarak yarışın çok yüksek başlamasına ve devamında aynı şekilde cereyan etmesine sebebiyet verecektir. Olası bu yüksek tempoda sonlarda yapacağı etkili sprintiyle bütün rakiplerini bastırıp, aynayı gören ilk isim olmasını beklediğim bu ismi günün bankosu olarak öneriyorum.

2.AYAK: Yarış kariyerinde Nene Hatun ve Kocatepe Koşuları birinciliklerinin yanında, Dişi Tay Deneme ve Kısrak Koşusu üçüncülüğü bulunan Gordion’un kariyerinin ilerleyen günleri maalesef start makinasıyla boğuşmakla geçti. Bazen yarışa hiç başlamayan, bazen de çok geç başlayan kısrak yarış kariyerini sonlandırmak zorunda kalmıştı. Henüz kendi klasına yaklaşan bir yavru verememiş olsa da ilk koşusunda fazlaca üzülmeden kendi halinde beşincilik elde eden AVSU’nun yetenekli bir tay olduğuna inanıyorum, önceliğimiz bu isimde. Çim pistte start aldığı her iki koşusu da tatminkar olan KIZILORDU tıpkı annesi gibi uzunlara çıkınca eksik koşan, kısalar da ise çok daha etkili olan YOSELINDA aradan sonra bir yarış gören REYHAN BEY ve takip atımız MADAM TİKO sırasıyla rakipleri olur.

3.AYAK: Birbirlerine denk güçlerin mücadelesinde; EVDEGÜL, ZENGİNCE, PIRIL HANIM, SU MELEK, DHARMA ve ÖZGÜZEL arasındaki mücadele birinciyi belirler.

4.AYAK: İlk startında usta atlar gibi koşup çok kolay kazanan GÜRDEMİRKIZ kumu yadırgamazsa bugünün de kazananı olmaya çok yakın. Taylar içerisinde orijini itibariyle bu piste en yatkın tay olan SAYGILIKIZI en ciddi rakibi olup, CAN HÜMEYRAsağlam kuponlarda bulunsun diyeceğim taydır.

5.AYAK: Start çıkışında jokeyini düşürünce derecesiz kaldığı yarışının öncesinde çim pistte çok etkili bir ikinciliği bulunan FALÇATA aynı talihsizliği yaşamayacağını umduğum koşuda favorimdir. Rakipleri; VICTORY MAY, LASSIE, HARLAN CREAK ve PERA olur.

6.AYAK: Kariyerinin bütün birinciliklerini bu pistte elde eden TAŞIYAN altı aylık aranın ardından yarış görmenin avantajıyla çıkacağı pistten birincilikle ayrılan isim olmaya çok yakın. Bu mesafeler için takibimde olan BABAKAYRA sert rakibi Kutup arkasında elde ettiği ikinciliğiyle KALANTOR son ayağın olmazsa olmazlarıdır. Altılı ganyanım son ayağını rahat izlemek isteyen okurlarımız; KEKEÇ BEY, KEHKEŞAN ve KİM TUTAR BENİ ilave edebilirler.

9///8-4-16-5-13///7-2-5-4-10-15///2----4-1///3-6-13-11-15///17-14-2-15-8-1

Haberin Devamı
YORUM YAZ