MENÜ

Şair Gençer O'nun İstanbul at yarış tahminleri

18 Mayıs Cuma at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Şair Gençer O günün programını değerlendirdi.

Şair Gençer O'nun İstanbul at yarış tahminleri

18 Mayıs Cuma at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Şair Gençer O günün programını değerlendirdi.

ULAN BATOR sentetikte 7/6

1.Ayak: Altılı Ganyan’a başlayacağımız yarış Satış-4 koşusudur. 130 bin lira bedelle satın alınabilecek olan bu grubun atlarına bakarsak süratli stili ile tanınmış olan ancak 196 gündür koşmayan Kechiche ilk dikkat çeken isimdir. Uzun bir aradan sonra koşan Yaramaz Çocuk ise sentetik pistte üçüncü kaldıktan sonra İzmir’e gitti ve çim yarışında tabela dışı kaldı. Sentetikte kazandığı gün Yaramaz Çocuk’u geçen Suharry ise çimdeki son yarışında üçüncü kalmıştı. Formda isimlerden King Of Rock, son yarışında beklediğimden kötü koşan Macadamia gibi isimlerin de sürpriz yapmasını bekleyebiliriz. Lifetime ise düzenli idmanda olan bir isim olarak bombayı patlatabilir.

2.Ayak: 1600 metrede Maiden mücadeleyi Achilles artık kazanmalıdır. Birkaç koşudur önerdiğim bu tay yarışlarında düzlük sprintinde oldukça başarılı ama yarışın ilk metrelerinde biraz geride kalıyor. Bu kez 1600 metrede olan yarışta geçen koşudan kendisini tanıyan binicisi ile kazanabilir. Ancak sürprize açık bu koşuda Queen Force, Aksakallı, Matchless, Tolerans, Rivers Son ve Lord Commander yazılmalıdır.

3.Ayak: 19 Mayıs Koşusu günün en önemli mücadelesi olacak ve heyecan bu koşuda zirveye çıkacak. Bugüne kadar sentetik pistte 7 koşuya giren Ulan Bator sadece Beyoğlu koşusu G1’de dereceye giremedi. Geride kalan 6 sentetik pist koşusunu da kazanan Ulan Bator tartışmasız şekilde bu pistte başarılı bir at olup geçilene kadar banko yazacağım.

4.Ayak: 4 ve yukarı yaşlı Arap atlarının yer aldığı bu koşuda Cankurtbey yine favorim olacak. Geçen koşusunda Parpali ile beraber start alan Cankurtbey Adını Sen Koy’dan liderliği almaya çalışırken iç kulvardan kuvvetle yüklenmişti. Ancak Rodosto ve Parpali ikilisi birbirini sürükleyince fotoda üçüncü kalmıştı. Sentetik pistte Cankurtbey favorim rakibi ise Parpali olurken Derin Sultan, Metecik gibi formda isimlerin de olmasıyla koşu kapamaya kadar gider.

5.Ayak: 2100 metrede yapılacak olan çim koşuda işler karışabilir. Börteçine tempo koşularını sever. Karaheves’in kondisyonunda artış var. Pan Reka sık koşuyor olsa da pist istediği gibi olacak. Tolgahan ters pistte İzmir’de olduğu kadar etkili koşmasa da bu çimde de ters koşabilir. Gölalan hızlı gidecek koşuda dökülenleri toplayabilir. Yiğiter ve My Baboş ile rahat koşu izleriz.

6.Ayak: Maiden koşunun bu grubunda ilk başarılı koşusu ile Longstar ve idman pistinde iyi olan Lost Amigos ikilisi öne çıkıyor. İlk çim yarışında Lost Amigos’un binici avantajı da var. Güçlü fiziği ile ilk yarışında Manastırlı, son başarılı koşusu ile Floridante ve seri orijinli Crazy Mind diğer şans verdiğim atlardır.

1-4-3-6-8-7 // 1-12-2-5-10-7-4 // 10 // 4-1 // 1-2-3-7-4-6-5 // 5-6-7-11-2

Haberin Devamı
YORUM YAZ