MENÜ

Burak Uygur, gözünü olimpiyatlara çevirdi

Sırbistan’da düzenlenen 53. Avrupa Karate Şampiyonası’nda erkekler kumite 67 kiloda altın madalya kazanan Burak Uygur, hedefinin Dünya Karate Şampiyonası’nda da başarılı olarak 2020 Tokyo Olimpiyatları için kota elde etmek olduğunu söyledi.

Burak Uygur, gözünü olimpiyatlara çevirdi

AA muhabirine açıklamalarda bulunan 23 yaşındaki milli sporcu, Dünya Karate Şampiyonası’nın olimpiyat kotası adına puan toplamak için çok önemli bir organizasyon olduğunu aktararak, şu ifadeleri kullandı:

"En yüksek puanı Dünya Karate Şampiyonası veriyor. Bu sene alacağımız puanların yarısı olimpiyat yolunda silinecek. Dünya Karate Şampiyonası’nda alacağımız puanlar kalıcı olacak. Bu yüzden Dünya şampiyonası, unvanının da ötesine geçti. Olimpiyat yolunda en büyük adımlarından biri olabilir. Ben de bunu hedefleyerek çalışıyorum. Ümit ediyorum güzel geçecektir. Hocalarıma da kendime de inanıyorum, inşallah başarı olacağız."

"İnşallah olimipiyatlarda yarışırız"

Burak, karatenin artık olimpik spor olduğunu ve 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda ilk kez yer alacağını belirtti.
Milli karateci, "Olimpiyatlar her sporcunun hayalidir ve rüyalarını süsler. Benim de aynı şekilde. Var gücümüzle çalışıyoruz. Artık karate olimpik bir spor olduğundan bu yana bütün sosyal hayatımızı, çevremizi, olimpiyatlara göre şekillendirdik. Hayatımızın merkezine koyduk bu işi. Orası için her şeyden fedakarlık yaptık. İnşallah olimpiyatlarda yarışırız. Asıl mesela olimpiyatlara katılabilmek. Oraya gittikten sonra madalya almanın zor olacağını düşünmüyorum. Her Türk karateci altın madalyanın en büyük adayıdır. Olimpiyat kotası alan Türk sporcuların, altın madalya ile döneceğine yürekten inanıyorum." şeklinde konuştu.

"Yoğun bir şekilde hazırlanıyoruz"

53. Avrupa Karate Şampiyonası’nda erkekler kumite 67 kiloda ve Erkek Kumite Milli Takımı’yla şampiyonluk yaşadığını ifade eden Burak, şöyle konuştu:

"2017 Ocak ayından beri yoğun bir şekilde olimpiyatlara hazırlanıyoruz. Bu çalışmaların ilk meyvesini 2017 yılında Avrupa şampiyonu olarak aldım. Devamında bu sene de Avrupa Şampiyonası’nda altın madalya kazanarak üst üste ikinci kez Avrupa şampiyonu oldum. Ayrıca Erkek Kumite Milli Takımı’yla da şampiyon olarak bir Avrupa Şampiyonası’nda iki altın madalya ile dönmek nasip oldu. İkinci altınla ilgili takım arkadaşlarıma teşekkür etmek istiyorum. Takım demek bireyselliğin olmadığı, herkesin bilek bileğe verip orada savaşıp zafere ulaştığı yerdir. Gururluyum, mutluyum. İnşallah başarılarımı devam ettiririm"

"Hayatımız hep tataminin üstünde geçti"

Sporcu bir aileden geldiğini aktaran Burak, küçük yaştan itibaren karate sporuyla uğraştığını ifade etti.
Milli karateci, çocukluğunun tataminin üstünde geçtiğini kaydederek, "Annem ve babam karateci, hatta ilk hocam babamdır. Çocukluktan bu yana karate salonunun içindesin. Sabah kalkıyorsun kahvaltı sofrasından itibaren karate konuşulmaya başlanıyor. Okul varsa okuldan dönüyorsun ve yine karate salonundasın. Babam bizi çok fazla sokağa gönderme taraftarı değildi. O yüzden hayatımız, oyunlarımız hep tataminin üstünde geçti. Bu durumun da çok fazla avantajı oluyor. 10 yaşındaki bir çocuk 18 yaşındaki karatecinin tecrübesine en azından teorik olarak sahip oluyor. Bu durumda rakiplerimizle aramızda birçok fark olmasını sağladı ve bunun da meyvesini yediğimi düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ