MENÜ

Almanlar çirkinleşti! Hedef Mesut Özil ve İlkay Gündoğan...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Mesut Özil, Cenk Tosun ve İlkay Gündoğan'ı konuk etmesi Almanya'da gündem oldu.

Almanlar çirkinleşti! Hedef Mesut Özil ve İlkay Gündoğan...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün İngiltere'ye gerçekleştirdiği ziyarette Mesut Özil, Cenk Tosun ve İlkay Gündoğan'ı kabul etmişti.

Şu an Premier Lig'de top koşturan 3 futbolcunun cumhurbaşkanı ile çektirdiği bu fotoğraflar EURO 2024 ev sahipliğine Türkiye'yle birlikte aday olan Almanya'da gündem yarattı.

CEM ÖZDEMİR'DEN SERT ELEŞTİRİ

Alman Federal Meclisi Bundestag'ın mensuplarından Cem Özdemir, Mesut Özil ve İlkay Gündoğan'ı cumhurbaşkanıyla verdiği fotoğraftan ötürü sert bir dille eleştirirken "Erdoğan'ın bu lezzetsiz kampanyası yerine futbola odaklanmalarını tercih ederdim." ifadelerini kullandı.

Özdemir, "Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Şansölyesi Angela Merkel ve parlamentosu da Bundestag'dır. Bu kişiler Berlin'e bağlıdır, Ankara'ya değil." diyerek Özil ve Gündoğan'a olan tepkisini dile getirdi.

"DEĞERLERİMİZE AYKIRI"

Almanya Futbol Federasyonu Başkanı Reinhard Grindel de Twitter'dan yaptığı açıklamada söz konusu buluşmanın kendi değerlerine aykırı olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı'nın Mesut ve İlkay'ı kabul etmesini bir seçim propagandası olarak yorumlayan Reinhard, "Kendi oyuncularımızın özel durumlarına elbette saygı duyuyoruz. Ancak Almanya Futbol Federasyonu olarak Sayın Erdoğan'ın saygı göstermediği değerlerimize sahip çıkacağız." sözlerini kullandı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ