MENÜ

Eray Balcı'nın İzmir at yarış tahminleri

İzmir at yarış tahminleri.  Fanatik Hipodrom yazarı Eray Balcı günün programını değerlendirdi.

Eray Balcı'nın İzmir at yarış tahminleri

12 Mayıs Cumartesi İzmir at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Eray Balcı günün programını değerlendirdi.

İZMİR'DE TEKİM SON AYAKTA...

1.AYAK: Abisi Kinowa’nın kazanmadık yarış bırakmadığı jenerasyonda halen daha birinciliğe hasret kalan kardeş AYNUSUM gördüğü yarışların ardından çok daha iyi duruma gelmiş gözüküyor. Bugün bir start avantajını da elinde bulundurduğu koşuda, birbirinden istikrarsız rakipler yanında favorimdir. Bu yıl beş aylık aranın ardından start aldığı koşuların tamamı tatminkar olan GÜZEL ECEM ve 1400 mesafesini 1.26.29 ile bitirdiği yarışı ile GÜN ÇİÇEK favorinin öncelikli rakipleridir. Henüz kayda değer her hangi bir yarışı olmayan ancak güçlü kan hattı (Ülkemizde Enternasyonel koşularda birincilikler elde etmiş yavrularının yanı sıra, yurt dışında bir çok grup galibi yavruları buluna Choisir temsilcisi) itibariyle potansiyel bir kısrak olduğuna inandığım QUEEN NOVA sahanın dilinde olduğu koşuda bir kesimi ciddi hayal kırıklığına uğratan ÖZSEPHA henüz çim pistte start almamış olsa da grubun en istikrarlı tayı konumundaki MISS HAPPINESS üç yaşlarının ortalarına gelmiş olmalarına rağmen bir kısmının sorunları nedeniyle fazla koşma şansı bulamamış tayların içlerinde bulunduğu maiden mücadelenin sırasıyla şans verilmesi gereken isimleridir.

2.AYAK: Son uzun mesafe deneyimi ölçü alınmaması gereken EAGLE FLY FREE kısalan mesafeyi bulduğu koşuyu bir nefeste bitirebilir. Son Bursa performansını çok beğendiğim ZORBAS ve bugüne dek çim pistte start aldığı dört koşunun ikisini kazanma başarısı gösteren BLACK GRAPE yazarak kalabalık koşuyu az atla geçebiliriz. Al Andalus’un anne kardeşi olan SAGRAJAS ile birlikte; ŞİRİNYER GÜZELİ, CONTRELE TEMPS ve TINASOĞLU sürprizde önereceğim taylardır.

3.AYAK: Pistlere kazanarak dönen RADYOCU yine pistlere parlak bir üçüncülükle dönen ekürisisi Yaramaz Çocuk ile birlikte çıkacağı koşunun en şanslı safkanı olur. İzmir çim pistinin istikrar abidesi FAIR MONT ekürilerin en ciddi rakibidir. Devrilme tehlikesi atlattığı son yarışında, toparlayıp adını dördüncülüğe yazdırırken takibime giren AĞAÇELİK bu ayağın sürpriz safkanıdır.

4.AYAK: Ankara’da başladığı yarış kariyerinin devamında Elazığ ve Şanlıurfa pistlerinde birbirinden istikrarlı sonuçlara imza atmayı başaran İPEKÇİHAN bu pistte start aldığı ilk koşu olan Kv-6 koşuya 64 kg’lık sıkletiyle çıkıp, birinciyle arasında sadece 1,5 saniye farkla dördüncü kalmıştı. Kaba kum pistte 19/8 yaparak %50 ye yakın birincilik yüzdesi yakalayan safkan bugün birinciliklerine bir yenisini eklemeye çok yakın. Yarışa tempo verecek isimlerin çok olduğu koşuda CATCH MONEY sonlarda bütün rakiplerini avlayabilir. VELİAHTIM ve GÜNGÖR AĞA bu denli formda oldukları dönemde ihmale gelmez.

5.AYAK: Bölünen maidenin bu ayağında; HARLAN CREEK, MADAM TİKO, ALWAYS TURE, VISTAF JORD ve BIG AEGLE GIRL arasındaki mücadele birinciyi belirler.

6.AYAK: Düzlüğü rakiplerinin yaklaşık 70-80 metre gerisinde dönüp, birinciyle arasında 54 salise farkla yedinci kaldığı koşuda bana göre jokeyinin kurbanı olan BERKİ HATIF bugün aynı hataya düşmeyip aynayı en önde gören safkan olur. Cazip programda son ayağa gelip, bu safkanı günün bankosu olarak değerlendirebiliriz.

4-7-6-12-11-9///2-13-5-7-9-6-11///3-2-7///2-6-5-3///4-5-1-10-2///9

Haberin Devamı
YORUM YAZ