MENÜ

Akhisarspor zengin oldu!

Türkiye Kupası’nı kazanarak tarihi bir başarıya imza atan Akhisarspor, kasasını da doldurdu. Kupadan 1.5 milyon Euro (7.7 milyon TL) kazanan Ege ekibi, Avrupa Ligi’nden de 7 milyon Euro’yu (36 milyon TL) garantiledi.

Akhisarspor zengin oldu!

Akhisarspor’un Türkiye Kupası Finali’nde Fenerbahçe’ye karşı elde ettiği 3-2’lik galibiyet sadece manevi anlamda değil, maddi anlamda da ciddi bir kazanç sağladı. Okan Buruk’un öğrencileri, kulübe tarihindeki ilk Türkiye Kupası’nı kazandırdı. Bu başarı, kulübün kasasını da doldurdu. Akhisarspor, Türkiye Kupası’ndaki performansı sayesinde TFF’den 1.5 milyon Euro (7.7 milyon TL) ödül alacak. Ayrıca tribün hasılatının yüzde 60’ı, yani yaklaşık 300 bin TL de Yeşil- Siyahlılar’ın oldu.

Daha da artabilir

Ege ekibinin kazancı bununla da sınırlı değil. Türkiye Kupası sayesinde Akhisarspor, önümüzdeki sezon ülkemizi Avrupa Ligi’nde temsil edecek. Avrupa’nın 2 numaralı kupasına grup etabından katılım gerçekleştirecek. Akhisar bu sayede katılım ve yayın geliri olarak 7 milyon Euro’yu (36 milyon TL), tek puan alamasa dahi garantilemiş oldu. Yani Türkiye Kupası sayesinde kulübün kasasına şimdiden yaklaşık 44 milyon TL girmesi kesinleşti. Avrupa’da alınacak sonuçlara göre bu rakam daha da artabilir.

Avrupa’da zorlu rakipler bekliyor

Ülkemizi gelecek sezon Avrupa Ligi gruplarında temsil edecek Akhisar’ı, zorlu rakipler bekleyecek. Yüksek ihtimalle son torbada yer alacak temsilcimizin şu anki kesin rakipleri İngiltere’den Arsenal, Belçika’dan Standard Liege ya da Club Brugge olarak gözüküyor. Ligler henüz bitmediği için net olarak liste kesinleşmese de, İngiltere’den Chelsea, Burnley, İtalya’dan İnter, Milan ve Atalanta, İspanya’dan Real Betis, Villarreal ve Sevilla, Almanya’dan Bayer Leverkusen ile RB Leipzig de muhtemel rakipler arasında yer alıyor. Grup kura çekimi 31 Ağustos’ta Monaco’da çekilecek. Grup maçları da, 20 Eylül ile 13 Aralık tarihleri arasında oynanacak.

UEFA’dan Akhisar’a kutlama

UEFA Şampiyonlar Ligi resmi sosyal medya hesabı, Ziraat Türkiye Kupası’nı müzesine götüren Akhisarspor için tebrik mesajı yayınladı. Türkçe yazılan mesajda UEFA şu ifadelere yer verdi: “Tebrikler Akhisarspor! Akhisarspor, Fenerbahçe’yi 3-2 yenerek tarihinde ilk defa Türkiye Kupası’nı kazandı ve gelecek yıl ilk defa Avrupa’da mücadele edecek!”

En son Denizli gitmişti

Ege’yi, Akhisarspor’un yeni sezonda yer alacağı Avrupa arenasında en son 15 yıl önce Denizlispor temsil etmişti. Yeşil- Siyahlılar, 2002-03 sezonunda o dönemki adı UEFA Kupası olan Avrupa Ligi’nde Lorient, Sparta Prag ve Lyon’u eleyerek ünlü teknik adam Jose Mourinho’nun çalıştırdığı, o yıl kupayı da kazanan Porto’ya elenmişti.

Akigo’da hedef Poepon

Seleznov ve Henrique dışında santrforu bulunmayan Akhisar, yeni sezonda forvete mutlaka 2 takviye yapmayı planlıyor. Gündemdeki oyunculardan biri Boluspor’da harikalar yaratan Poepon. 30 yaşındaki Hollandalı oyuncu bu sezon çıktığı 30 lig maçında 16 gol, 8 asistle oynadı. Yarenler’i Play-Off’a taşıyan Poepon, Ajax altyapısından yetişti. Play- Off maçları bittikten sonra boşa çıkacak Poepon ile Süper Lig’in yeni takımları Ankaragücü ile Rizespor da ilgileniyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ