MENÜ

Eray Balcı'nın İzmir at yarış tahminleri

İzmir at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Eray Balcı günün programını değerlendirdi.

Eray Balcı'nın İzmir at yarış tahminleri

10 Mayıs İzmir at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Eray Balcı günün programını değerlendirdi.

DÜMENDE KAPTAN EVO VAR...

1.AYAK: Yarış kariyeri boyunca Grup koşularda boy gösterip Bilgin, Beyefendi, İbocan ve Sergen ve daha bir çok kalite safkanı kapsayan jenerasyona denk gelip, o jenerasyon içerisinde adından söz ettirmeyi başaran nadir kısraklardan biri olan Nurtay’ın oğlu DENİZSEFASI baba Balıkhan kaynaklı kumu çok daha etkili koştuğunu söyleyebiliriz. Son çim yarışını ölçü almadığım kısrak, annesinden aldığı genlerin hakkını verirse bugünün kazananı olur. Bu mesafeye ilk kez çıkacak olmasının dezavantajının yanı sıra son yarışlarına oranla daha denk rakiplerle karşılaşacak olmak gibi de bir avantajı bulunan BANKIZ bu mesafe birinciliği bulunmayan ancak mesafe deneyimi rakiplerinden çok daha fazla olan AYÇANAZ ve ekürilerden PIRIL HANIM dişilere ve Y-1 aprantilerine mahsus koşu için önereceğim isimlerdir.

2.AYAK: Yarış hayatının bütün birinciliklerini bu pistte elde eden KAPTAN EVO’nun son yarışlarında sert rakipler ile karşılaştığını görüyoruz. Kv-6 ve H-16 koşuda tabelaları bulunan bu safkan ağırlıklı olarak kum pistte başarı sağlamış rakipler yanında birinciliğin en güçlü adayı, günün de en sağlam bankosu adayımdır.

3.AYAK: Sorunları giderildikten sonra iki yarış gören GUR KHAN’ın yarış kazanacak kıvama geldiğini düşünüyorum. Skynet’in arka gurubu dağıttığı koşunun ikinciliğini kıymetli bulduğum BABİ ve son yarışını ölçü almadığım DEMİRRIFKI cezadan çıkan aprantisiyle, zaman zaman çok etkili olduğu mesafede favoriye en ciddi rakiplerden biridir. Riskli kuponlar için bu üçlü yeterli olacaktır. Geniş bütçeli kuponlar ise; FERHATHAN, GEÇİT YOK, PETIT BLUE, COUNT ON YOU ve KIZIL GÜNEŞ sırasıyla öneririm.

4.AYAK: Yaşlı kurt Şahpazlı şahsi düşünceme göre en yatkın olduğu mesafesi olan 1600 mesafesinde öncelikle kuponlara yazılmalıdır. Son koşusunda startı 4-5 boy tereddütlü alınca doğal olarak beklentilerin çok gerisinde kalan NİNOŞUN OĞLU ve İzmir kumunda altı birinciliği bulunan ABHER bu birinciliklerin çoğunda birlikte piste çıktığı jokeyi idaresinde iddialı safkanlardan biridir. Günün bu ayağında sürpriz arayan yarışsever dostlarım; FENERLİCAN, ZORLUAT ve KAFADAR kuponlara ilave edebilirler.

5.AYAK: Anne kan hattından Demirrıfkı gibi bir kardeşe sahip DEMİRNEREZ baba Torok’tan aldığı genlerin de pozitif etkisiyle uzayan mesafeyi bulduğu koşuda maiden macerasına son noktayı koyması gerekir. Aksi durumda Dai Jin yavrusu GOLDMARK ve İzmirşahı’nın anne kardeşi ONE EYE ONE HEART çim pistle tanışacağı koşuda seri tabelalarını birincilikle taçlandırabilir.

6.AYAK: Günün en zor ayağında, kısalan mesafelerde çok daha etkili olan CUKKA bir yılı aşan birincilik hasretine son verecek kadar iyi durumda olan DİNÇBEY günün kapanışını az atla yapmak isteyen okurlarımız için ön planda önereceğim isimlerdir. Yine bu mesafeleri çok koşan BAŞYAZAR kısa sprintini doğru yerde yapabilirse KALAYCIKAYA aylar sonra etkili bir yarış koşan İNSUYU ve uzayan mesafelerde sıkıntı yaşarken 1200-1600’leri çok daha iyi olan UĞURCANBABA bütçemize göre değerlendirmeye alacağımız sıralamadır.

1-3-2-7///1///11-1-4-7-8-13-2-5///3-4-5-1-10-2///2----4-5///9-4-6-8-14-5

Haberin Devamı
YORUM YAZ