MENÜ

ÖZET Marsilya 0-3 Atletico Madrid maç özeti

UEFA Avrupa Ligi'nin finalinde Fransız ekibi Marsilya ile İspanyol temsilcisi Atletico Madrid, Lyon'da karşı karşıya geldiler. Mücadeleyi Madrid ekibi 3-0 kazandı ve UEFA AVrupa Ligi Kupası'nı müzesine götüren takım oldu.

ÖZET Marsilya 0-3 Atletico Madrid maç özeti


UEFA Avrupa Ligi'nde dev final Fransa'nın Lyon kentinde oynandı. Fransız ekibi Marsilya, İspanyol temsilcisi Atletico Madrid ile karşı karşıya geldi.

Atletico'da Simeone cezası nedeniyle tribünde maçı izlemek zorunda kaldı. Tecrübeli teknik adamın yerine kulübede yardımcısı Burgos yer aldı.

Mücadeleye hızlı başlayan ekip taraftarının da büyük desteği ile Marsilya oldu.

Fransız ekibi coşkulu ve baskılı bir şekilde maça başladı. Ancak baskıyı kıran Atletico, 21. dakikada Fransız yıldızı Griezmann'ın golü ile takımını 1-0 öne geçirdi. Golün şokunu daha atlatamadan Marsilya bu kez de Dimitri Payet'in sakatlığı ile sarsıldı. 32. dakikada yıldız futbolcu yerini Maxime Lopez'e bıraktı. Payet sahayı terke ederken gözyaşlarına hakim olamadı.

İlk yarı 1-0 İspanyolların üstünlüğü ile sona erdi.

Soyunma odasından yine coşkulu bir şekilde dönen Rudi Garcia'nın öğrencileri yine gol bulmak için Atletico kalesine yüklendi.

Madrid ekibinin savunması hata yapmadı ve Marsilya ataklarında başarılı hamlelerle skordaki üstünlüklerini kaybettirmediler.

49. dakikada yine sahneye çıkan isim Griezmann oldu. Franszı yıldız futbolcu Marsilya savunmasını ekarte etti ve güzel bir vuruşla Mandanda'yı yine mağlup etmeyi başardı. Griezmann'ın golü skoru 2-0'a getirdi.

Golün ardından direnci kırılan Marsilya, Atletico ataklarına engel olamadı.

89. dakikada bu kez de sahneye çıkan Gabi oldu ve güzel bir paslaşma sonrası ceza sahası içerisinde topla buluşan İspanyol oyuncu maçın skorunu tayin eden golü kaydetti.

Mücadelede başka gol olmayınca Atletico Madrid maçı 3-0 kazandı ve UEFA Avrupa Ligi Kupası'nı müzesine götürmeyi başardı.

MARSİLYA - ATLETICO MADRID ÖZET

Haberin Devamı
YORUM YAZ