MENÜ

Fenerbahçe'nin kupa hasreti

Milyonlarca Euro harcandı, dünyaca ünlü yıldızlar Sarı-Lacivertli formayı terletti... Buna rağmen 990 gündür kupa kazanamayan futbol takımı, yarın Diyarbakır’da bu hasrete son vermek için sahaya çıkacak.

Fenerbahçe'nin kupa hasreti

Fenerbahçe, ligde son şampiyonluğunu 2013- 14 sezonunda yaşadı. Ersun Yanal yönetiminde, nisan ayında şampiyonluğunu ilan eden Sarı-Lacivertliler, 25 Ağustos 2014’te Galatasaray ile Süper Kupa için kapıştı. 0- 0 biten maçı penaltılarda 3-2 kazanan Kanarya, kupayı kaldırdı. Fenerbahçe, bu tarihten sonra futbolda bir türlü istediği başarıyı yakalamayadı. Transferler için milyonlarca Euro harcandı. Van Persie, Nani, Kjaer, Skrtel, Van der Wiel gibi ünlü futbolcular, Sarı- Lacivertli formayı terletti. Ancak kupa hasreti bir türlü dinmedi.

Kocaman rekor peşinde

Sarı- Lacivertliler 990 gündür müzesine kupa koyamadı. Yarın Türkiye Kupası Finali’nde Akhisarspor’un karşısına çıkacak olan Fenerbahçe, bu özleme son vermeye kararlı. Aykut Kocaman daha önce Türkiye Kupası’ndaki 28 yıllık hasreti 2011-12 sezonunda bitirmişti.

Kocaman, geçtiğimiz sezon Konyaspor’a tarihindeki ilk Türkiye Kupası’nı kazandıran isim olmayı da başardı. 53 yaşındaki çalıştırıcı, mutlu sona ulaşması halinde teknik direktörlük kariyerinde bu kupayı 4. kez kaldırmış olacak. Böylece Gündüz Kılıç ve Ahmet Suat Özyazıcı’nın rekoruna ortak olacak.

Fenerbahçe'den Gerrard'a flaş Skrtel yanıtı!


Haberin Devamı
YORUM YAZ