MENÜ

Eray Balcı'nın Şanlıurfa at yarış tahminleri

Şanlıurfa at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Eray Balcı günün programını değerlendirdi.

Eray Balcı'nın Şanlıurfa at yarış tahminleri

7 Mayıs Pazartesi Şanlıurfa at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Eray Balcı günün programını değerlendirdi.

TAYLAN HAN İÇİN VAKİT TAMAM...

1.AYAK: Yarışta nasıl bir netice elde edeceği koşuya ne kadar sağlıklı başlayacağı ile doğrudan orantılı olan RAINBOW DASH bir önceki yarışında olduğu gibi start sorunu yaşamaması halinde bugünün kazananı olur. Bu gibi konularda fazlasıyla canı yanmış bir yorumcu olmasam risk alıp bu tayı tek önerebilirdim ancak geçmişte yaşadığımız tecrübeler bizi, yoğurdu üfleyerek yer hale getirdi. Yok ben o riski alırım, bugün bu tay start sorunu yaşamaz diyen dostlarıma gönülden başarılar dilerim. Önlerde kuracağı temposuyla Karabey özellikle yarışın ilk 600/800 dilimini rölanti tempoda geçebilirse aynayı en önde gören isim olabilir. Bu mesafeye yatkın anne/baba kan hattıyla BABANIN OĞLU kumun iyilerinden Prınce Of Krakow’un anne kardeşi SANCAR BABA ve anne kan hattından Kemalhan gibi mesafe tutan kardeşi bulunan TEXSAS ARMY bugün favorimin startı iyi alamaması halinde sırasıyla şanslı gördüğüm taylardır.

2.AYAK: Bu yılın hiç olmadığı kadar istikrarlı yarışlar koşmaya devam eden DALLICALI formda rakibi Candostum’a baş farkıyla geçildiği koşunu ardından bugün daha denk grupta kazanmaya yakın. Son yarışını çok beğendiğim BİLEKKAYA arka arkaya ikincilikler elde ettiği pistte KILÇIK ve benzer grubu çok kolay geçen ALTIN KRAL bugün rakiplerine kilo verecek olsa da yine kuponların olmazsa olmazıdır. Bütün bu isimlerin beklentilerin gerisinde koşması halinde; TEKFORDUNGÜLÜ ve KAFKAS RÜZGARI devreye girer.

3.AYAK: Çok etkili koştuğu koşuda formda rakibi Saspunas karşısında çaresiz kalan SADO BY SADO bugün temposunu belirleyeceği koşunun muhtemele bitiriş derecesini de belirleyen isim olmaya çok yakın. Ağırlıklı olarak birlikte start aldığı uyumlu aprantisiyle BABA ABDULLAH rakiplerine oranla daha yarış seçerek koşulan CHEAT ve beş gün önce Nizami’nin yükünü çekip, finalde de aynayı ilk gören safkan olduğu koşuda yarış gidişatının kurbanı olan İSTANBUL HOUSE günün sürprizine imza atabilir.

4.AYAK: İki hafta önce bu pistte start aldığı koşuda banko olarak önerdiğim CANSAHAKIRAN o gün bizleri mahcup etmemişti. Bugün apranti indirimine gidilmesini doğru bir düşünce olarak görsem de bu kardeşimizin tayla ilk buluşmasında uyum sorunu yaşanabileceği ihtimalinden yola çıkarak; fiyakalı birinciliği sonrası MELUKE yarış hazırlıklarında çok iyi görünen MAKSUT RESİ ve Şimşeğinoğlu’nun yarış kariyerine kazanarak başlayan ilk ve tek yavrusu AVCI CUMA bugün için yanına yazacağımız taylar olsun.

5.AYAK: Spectrando gibi kalite safkanın da anne kardeşi olan Alessia’nın yavrusu TAYLAN HAN bir takım sorunları nedeniyle Ankara ve Adana pistlerinde beklentileri karşılayamamıştı. Sonrasında el değiştirip Şanlıurfa’nın yolunu tutan bu safkan artan formu ve orijini itibariyle daha yatkın olduğu mesafeye çıkacağı koşuda günün bankosu tercihimdir.

6.AYAK: Ayağına seri ALTUNBİR iç start avantajını elinde bulundurduğu kısa mesafeli koşularda genelde birincilik mücadelesinden düşmüyor, bugünün de kazananı olmaya yakın. Rakipleri; AYŞERORE, ATAKAN YELİ, ÖZPERİ, JEKFER ve ROJHAT KIZI olur.

10-4-1-5-7///1-9-4-8-7-5///8-2-3-6///1-4-6-3///8///1-4-3-12-7-9

Haberin Devamı
YORUM YAZ