MENÜ

Taha Akgül rövanşı almak istiyor

Avrupa Şampiyonası’nda Rıza Kayaalp’in 8. altını, kadın güreşçilerin 5 madalyalı tarihi zaferi sonrası Türkiye’nin başarısı serbest stilde de sürdü. 125 kiloda finale kalan Taha Akgül, gümüşte kaldığı 2017 Dünya Şampiyonası’nda yenildiği Gürcü Geno Petriashvili’nden rövanşı almak için bugün mindere çıkacak.

Taha Akgül rövanşı almak istiyor

Rusya Federasyonu’na bağlı Dağıstan Özerk Cumhuriyeti’nde düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda bugün son müsabakalar yapılacak. Serbest stilde, Türkiye’nin en büyük madalya umudu; olimpiyat şampiyonu Taha Akgül ile olimpiyat 3.’sü Soner Demirtaş finale kalmayı başardı.

Kariyerinde 5 Avrupa şampiyonluğu bulunan 125 kilodaki Taha Akgül çeyrek finalde Azeri Magomedov’u 4-2, yarı finalde de Rus Kushkhov’u 3-0’la geçip şampiyonluk şansını sürdürdü. Milli sporcumuzun finaldeki rakibi ise Gürcü Geno Petriashvili oldu. Taha, 2017 Dünya Şampiyonası’nda finalinde son saniyelerde yenildiği Gürcü Petriashvili’den hem rövanşı almaya çalışacak hem de 6. Avrupa altınını kazanmak için mindere çıkacak.

Soner 3-0 geriden geldi

74 kiloda Soner Demirtaş da müthiş bir çekişme sonunda final biletini kaptı. Son iki Avrupa şampiyonu Soner Demirtaş, Küba asıllı İtalyan güreşçi Frank Chamizo Marquez karşısında 3-0 geriden gelerek zafere gitti. Soner bitime saniyeler kala durumu 3-2 yaptı ve son puanı da rakibini minderin dışına iterek alıp, finale yükseldi.

Yarı final maçlarını kaybeden 61 kiloda Recep Topal, 86 kiloda Fatih Erdin ve 92 kiloda Serdar Böke ise bugün bronz madalya için mindere gelecek. Mücadeleler TSİ 18.00’de başlayıp, TRTSpor’dan yayınlanacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ