MENÜ

Şair Gençer O'nun İstanbul at yarış tahminleri

İstanbul at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Şair Gençer O günün programını belirledi.

Şair Gençer O'nun İstanbul at yarış tahminleri

4 Mayıs Cuma İstanbul at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Şair Gençer O günün programını belirledi.

Aşemez – Atasoy Rövanşında Benim Tercihim AŞEMEZ

1.Ayak: İkili tayların yer alacağı bu koşuda 3 tay koşu hayatlarında ilk kez koşacak. Tecrübeli taylara bakıldığında ilk yarışında geriden yaptığı sprintle son anda tabelanın 4’üncü sırasına tutunan Macchiato beğenilmişti. Aynı koşuda yer alan Ran ise son ana kadar birincilik mücadelesi içindeydi ama pistte biraz gezinen tay son amlarda ekürisi arkasında üçüncü kalmıştı. İlk kez koşacak isimlerden Zillion ise oldukça uyumlu eşleşmesi ile dikkat çekiyor. Storm Cat akrabalığının farklı bir örneği olan tay beklenenden hızlı bir tay çıkabilir.

2.Ayak: Gazi sürecine giren tayların bu koşusunda 2100 metre çimde nefes kesen bir koşu olacak. Sakarya Koşusu galibi Bayezid ile aynı koşuda ikinci kalmış Corcovado arasında çekişmeli bir yarış bekleniyor. El Nino için bir kez daha çim pist tecrübesi olacak ve bu kez daha iyi sonuç alması bekleniyor. Ulan Bator’un kardeşi olan Mister Görkem mesafeli çim yarış ile gücünü göstermek isteyecek. Joshua ise baba kardeşi Hasafet gibi çim pistte ve mesafede sürprize çalışacak. Engel Yok, Harunhan ve Urla Fırtınası ne yapacağı tahmin edilemeyen taylar.

3.Ayak: Ahmet Kesebir Koşusu 2100 metre çim pistteki bir diğer yarış olup formda isimler bir arada koşuyor. Rock Of Sea, King Of Rock kazanarak, Mortodela, Ildır rüzgarı, Depository ikincilikle bu yarışa geliyor. Hafif kilo olan Bungalow, İpsiz Kız ve Let Me pass’ın da form durumu yeterli olduğundan yarışta ciddi bir sürpriz görebiliriz.

4.Ayak: Geçen sefer mesafe lehine olan Atasoy Aşemez’i mağlup edip kazanmıştı. Bu kez mesafeli rövanş yarışında şartlar Aşemez lehine gözüküyor. Aşemez mücadeleyi seven bir isim ve düzlüğe iyi yerde çıkarsa kendisini fotoya kadar taşıyacak bir rakip seçerse kazanacağını düşünüyorum. 5 gün önce koşan Şahinter mesafeyi iyi koşuyor ama grup biraz sertleşti. Gümbürgümbür ün de şansı var ama Aşemez’i banko yazıp risk alacağım.

5.Ayak: İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Koşusu’nda Döver ile Resioğlu arasında birincilik mücadelesi olması bekliyorum. Döver son yarışında Yoldaşhan – Ulukız arkasında kalmıştı. Reisoğlu ise Zamana Karşı isimli rakibine Mavi Ege Koşusunu kaybetmişti.

6.Ayak: Günün kapanış koşusunda son başarılı koşusuyla ilk kez çimde koşup kazanan High Cat beğendiğim yarışı ile favorimdir. Oğuz Yalçın Ekürisi ile yakınlaşmış gözüken H.Karataş Superstar’a biniyor. Lion’s Rose son başarılı ikinciliği sonrasında şans verdiğim diğer taydır.

5 1 3 2 2 4
9 2 5 1 2
3 3 7 5
9 8
8 2
4 1
6-11 6-4

Haberin Devamı
YORUM YAZ