MENÜ

Eray Balcı'nın İzmir at yarış tahminleri

İzmir at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Eray Balcı günün programını belirledi.

Eray Balcı'nın İzmir at yarış tahminleri

3 Mayıs Perşembe İzmir at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Eray Balcı günün programını belirledi.

İZMİR İKİNCİ ALTILI...

1.AYAK: Son iki yarışında start problemini minimuma indirgediğini gördüğümüz ZENCİRBEY’in kalite olarak bu rakiplerden bir eksiği olmadığını düşünüyorum. Son iki yarışında olduğu gibi iyi bir start çıkışı yaparsa, genel puanlamanın çok gerisinde kaldığı bu koşuyu kazanır. Düzlüğe rakiplerinin 100 metre gerisinde döndüğü koşuyu etkili sprintiyle üçüncülükle tamamlarken birinciliğe bir adım daha yaklaşan CANŞEN ara sonrası yarışlar gören BRANZINI son birinciliğinde birlikte start aldığı jokeyi idaresinde, son birinciliğini kazandığı mesafenin şanslı isimlerinden biri olur. İlk ayağı risk alıp az atla geçmek isteyecek kuponlar için bu üçlü yeterli olur. Günün ilk ayağını rahat izlemek isteyen kuponlar ise; BEKİRİM, UTKUNBABA ve İPEKKIZ sırasıyla dikkate alabilirler.

2.AYAK: Beş aylık aradan sonra pistlere geri döndüğü koşuda, hemen hemen benzer güçteki rakiplerinin diplerinde dördüncülükle tamamlayan BABAKAYRA bugün daha kondisyonlu gireceği koşuda ilk şanslı safkandır. Çok daha sert rakipler yanında elde ettiği ikincilik ile dikkatleri üzeri e toplayan KEHKEŞAN önde kuracağı temposuyla KEKEÇ BEY ve Ankara çiminde start aldığı koşuda, düzlüğe çok kolay ve en iyi koridorda çıkmasına rağmen yarışın akışında ciddi şekilde kapanan ADİLABİ çok yakın ara ters piste geliyor olmaktan etkilenmezse günün sürprizini gerçekleştirebilir.

3.AYAK: Çim piste kavuşunca neler yapabileceğini gösteren TARAS BULBA müthiş formu ve bütün birinciliklerini elde ettiği piste, o başarılarında birlikte start aldığı jokeyi idaresinde favorimdir. Bu mesafelerde pist ayırt etmeyen UTKUN BABACAN ve maidene çok fiyakalı bir birincilikle son veren AL UQSUR favoriye rakip gördüğüm isimlerdir. Henüz maiden bir isim olsa da kumaşına çok inandığım POWER STORM mesafenin de lehine oluştuğu şartlarda altılı ganyan ikramiyesini çok cazip noktalara taşıyabilir.

4.AYAK: Yarış hayatı kum pist başarıları ile dolu Adile Teyze’nin Luxor’dan olma kızı ANZAS kum pistte ki başarıları sonrası, çime çıktığı ilk koşudan da çok net bir birincilikle ayrılmış ve en az kumu kadar çimi de yapabildiğini gözler önüne sermişti. Yine startla birlikte öne düşüp, yarışın temposunu belirleyen ismin kendisinin olacağı koşuda, aynı zamanda yarışın bitiriş derecesini de belirleyen isim olacağına inandığım kısrağı günün ilk bankolarından biri olarak öneriyorum. Mesafe deneyimli PRENSES MELEK ilk ve tek ciddi rakibidir.

5.AYAK: Bölünen maidenin altılı ganyana dahil olan kısmında; BAKLANHAN, KRALİOVA, MAVİZAFİR, SURŞİRİN, UFUKTAN ve GÜLÜŞLÜ bütçemiz dahilinde sırasıyla kuponlara yazacağımız taylar olmalıdır.

6.AYAK: Kalite olarak bu rakiplerden çok üstün gördüğüm RAZYANA ve GÜZELKAYA ikilisinin bu grubu ayırması gerekir. Riski son ayakta almak isteyen kuponlar, İzmir çiminin en istikrarlı kısraklarından biri, hatta birincisi olan RAZYANA’yı tek yazabilirler.

7-5-4-8-2-9///6-3-8-2///3-1-2-6///2----1///1-8-3-10-5-6///7----3

Haberin Devamı
YORUM YAZ