MENÜ

Eray Balcı'nın Elazığ at yarış tahminleri

Elazığ at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Eray Balcı günün programını değerlendirdi.

Eray Balcı'nın Elazığ at yarış tahminleri

2 Mayıs Çarşamba Elazığ at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Eray Balcı günün programını değerlendirdi.

DESTAN AĞA BEYAZ BAYRAK AYNA YAPAR...

1.AYAK: Yarış hayatının en etkili performanslarını 1900 ve üzeri mesafelerinde elde eden ADAM Elazığ’a geldikten sonra kısa sürede form tutmuşa benziyor. Bugün kondisyon olarak çok daha fit duruma geldiği koşuda favorimdir. Bu yıl, önceki yılların aksine çok daha istikrarlı yarışlar koşan DEDE ÖMER aynı jokeyi idaresinde daha önce iki kez kazanmayı başarmış TEKİNEFE ve dört aylık aranın ardından iki yarış görüp son yarışıyla takibe giren AYÇIRA favorinin öncelikli rakipleridir. Son birinciliklerini elde ettiği pisti bulunca toparlanıp aylar sonra tabela içerisinde yer bulan AKTEMUR ilk ayağın ihmale gelmez diyeceğim ismidir.

2.AYAK: Şartlı-3, Şartlı-4 ve Handikap-14 koşularda göstermiş olduğu performansları bugüne taşıması halinde ARASIM maiden mücadelenin kazananı olur. Gerçek bir uzun mesafe atı olan Cannon’un torunu BORMOS ve Kocaeli’den aşina olduğum NERDESİN AŞKIM ilk kez çıkacağı Elazığ kumunu yaparsa kesinlikle birincilik mücadelesinde olan taylardan biri olur. Mesafenin uzamasıyla birlikte EAGLE OF AMED günün sürprizini gerçekleştirebilir. Grubun en istikrarlısı KARABEY bu kadar at yazıyorsak kuponlarda bulunması gereken bir diğer isim olmalıdır.

3.AYAK: Şanlıurfa pistinde start aldığı Kv-8 Gap Koşusunda ilk kez çıktığı 1900 mesafesinden etkilendiğini düşündüğüm ÜNLÜ BABA bugün 300 metre daha kısalan mesafede ilk şansı vereceğimiz safkandır. Bugüne dek Elazığ kumunda beş kez start alıp, bu koşuların üçünü kazanmayı başaran NANHAHT bu çizgisiyle favoriye en ciddi rakip olarak ilk çarpıyı hak eden isimdir. Bu pistin bir diğer istikrarlısı 4/3 yaptığı pistin bir diğer şanslısıdır. Uzun aradan sonra bir yarış gören MY WILL daha nefesli gireceği koşuda çıktığı gibi bitirmeye çalışacak.

4.AYAK: Bu mesafedeki ilk deneyimlerini 1.13 içerisinde koşmayı başaran iki tay; ÇOŞARHAN ve EZNAVUR ikilisine eşit şansı verelim. İlk yarışındaki hayal kırıklığının ardından ikinci deneyiminden birincilikle ayrılmayı başaran ÇAKARAHMET ve ilk yarışı parlak Toşur temsilcisi SEVENBİLİR geniş planda değerlendirmeye alacağımız taylardan biridir.

5.AYAK: Yarışı koşturduğumuz zaman, ön tarafta temposunu bozabilecek stilde bir rakibinin olmayışıyla etkili bir tempo yarışı koşmasını beklediğim DESTAN AĞA çok uygun rakiplerine üstünlük kurup birinciliğe uzanmasını beklediğim safkanı günün limanı olarak değerlendirebiliriz.

6.AYAK: Dört aylık aranın ardından pistlere geri döndüğü 2000 mesafeli koşunun baştan sona yükünü çeken isim olup, sonlarda nefes problemi yaşayan YALAZBEYİ artan yarış kondisyonuyla bu kez çıktığı gibi bitirebilir. Rakipleri; benzer stilli CANGOBAK, CONİLEŞ ve LİZGE olur.

2-6-5-1-9///1-2-9-4-5///2-10-1-9///2-3-1-7///1///8-3-4-9

Haberin Devamı
YORUM YAZ