MENÜ

Şair Gençer O'nun Ankara at yarış tahminleri

Ankara at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Şair Gençer O günün programını değerlendirdi.

Şair Gençer O'nun Ankara at yarış tahminleri

1 Mayıs Salı Ankara at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Şair Gençer O günün programını değerlendirdi.

BİLGEPRENSES Temposunu Kurar ve Bitirir Düşüncesindeyim.

1.Ayak: Tay yarışları zorlu geçiyor ve şartlı-1 koşuda ilk kez koşacak olan isimler arasında Laz Oğlum, Kale Kızı ve Kızım Sema uzun iş yapabilmiş taylardır. Pişkin taylardan biri de Avşaroğlu’dur. Orijinlere göre aygırların ilk yarışta kazanan tay sayısına bakarsak Gobakbey’in 16 tayının ilk koşularında kazanmış olması dikkate değer. Gobakbey’in bu yarışta Çapkın Emir ve Ezmira isimli tayları koşmaktadır. Kariyerine kazanarak başlayan 13 yavrusu ile Yalaz bu istatistiği dikkat çeken ikinci aygır olup yavrusu Kızımsema bu koşuda start alacak. Bültenlerde Mürselağa’nın öne çıktığı yarışta Toydemircan, Çapkın Emir, Kızım Sema ve Laz Oğlum sırası veriliyor.

2.Ayak: 1400 metrede yapılacak olanüç hand-14 mücadelede Bilgeprenses ilk şanslı atımdır. Önde tempoyu kurarak koşan bu kısrak son yarışında önlerde gide isimlerin fazlalığı yanında istediği gibi koşamamıştı. Bu grupta start alacak iki dişi taydan biri olan Bilgeprenses bu kez grubun uygunlaşması ile starttan çıktığı gibi bitirmeye gidecektir.

3.Ayak: 3 yaşlı taylar arasında çim pistte söz sahibi olmasını beklediğim Tancan Bey uzun aradan sonra piste çıkıyor. Automatic Control gibi potansiyeli yüksek bir kısrağın yavrusu olan Tancan Bey’in rakibi Atlas Beyi olacaktır. Bu ikiliden sonra Little King, Lady Bourbon ve My Vallee şans bulabilir.

4.Ayak: 2200 metrede ve çim pistte yapılacak olan bu yarışta Beleki’nin kazanmasını bekliyorum. İlk birinciliğini 1600 çimde yapan bu at sonraki dönemde sentetik pistte uzun mesafeli yarışlarda tabela içerisinde yer bulduğu koşuları ile dikkat çekmişti. Bu çim yarışa formda gelen Beleki kazanmaya yakın gözüküyor. Adana’da son olarak 1800 metrede 8’inci olan Lilyantus ise çime yatkınlığı ile bu grupta ikinci şansı alabilir. 2200 metrede Ankara’da Şartlı-4 kazanmış olan Empire Son ise yazılmadan oyun olmaz.

5.Ayak: Tayların şartlı-1 koşusu bu grupta galoplar tarafında Meldan, Gecenin Kraliçesi, Ezharbey, Ser Cariye, Bartu ve Esas Altun sayıca fazla iş yapmış taylar. Orijinler tarafında Işıl ılgaz ve Hasan Abi gibi iyi kazanç yapmış kardeşleriyle Ezharbey dikkat çekenlerden biridir. Anne kardeşi Hata Avcısı çim pistte kısa sürede üst üste kazanan Kraldoğu ilginç bir çıkış yapabilir. Akmert, Ak Katmer ve Akselda isimli tayları beklentilerin üzerinde koşan Katmer isimli kısrağın Toşur’dan olan yavrusu Akşeker yüksek potansiyeli ile dikkat çekiyor. Mantarcı isimli kısrağın tayları fena değildir ve bu kez Kırımhan’dan olan tayı Birgülcan’ı izleyeceğiz. Koşan iki tayı da kazanmış olan Şenaylı’nın bu kez Özgünhan’dan olan tayı Gecenin Kraliçesi annesinin ilk koşacak dişisi olmasıyla farklı çıkabilir. Güçlü orijini ile Meldan ve Turbo yavrusu Yalçıngülü potansiyeli olan isimler.

6.Ayak: Günün kapanış koşusunda sıralamam; Meleksima, Candostum, Oğlum Ejder ve Çakırcelep şeklindedir.

3 1 6 2 10 2
4 2 1 9 6
2 5 3 12 9
8 9 4 3
10 10 2
11 11
6 6

Haberin Devamı
YORUM YAZ