MENÜ

Süper Kahramanlar çağı

Haftanın filmlerini Abbas Bozkurt yazdı...

Süper Kahramanlar çağı

Çizgi roman uyarlamaları bir süredir sinema dünyasını fethetmiş durumda. Bu başarının mimari olan Marvel Stüdyoları’nın kurduğu sinemasal evren ‘Avengers: Sonsuzluk Savaşı’ ile doruk noktasına ulaşacak.

Yakın zamana kadar, çizgi romanlarla ilgilenmek, sayıları çok da fazla olmayan sadık bir hayran kitlesine özgü görülürdü. ‘Çizgi roman manyaklığı’ ayrı bir şeydi, herkese bulaşmamış bir virüstü adeta. Çizgi roman devi Marvel, beyazperdenin büyülü gücünü kullanarak bu durumu tamamıyla değiştirdi. Artık iş yerinde, sokakta, sosyal medyada çizgi romanların en ince detaylarına kadar sohbet konusu olduğunu görmek hayli normal. Iron Man, Captain America, Thor, Hulk… Bunların adını o kadar çok duymaya başladık ki, çizgi roman meraklısı olsun olmasın herkes bu filmleri takip etmeye başladı. Çizgi roman dünyası altın çağına girdi bir anlamda. Marvel, bu yıldırım hızıyla artan ilgiyi perçinleyecek bir hamleyle, kendi içinde tutarlı, adeta bir seri gibi devam eden özgün bir sinema evreni yarattı. Ortak bir senaryo etrafında dönen bu sinemasal evrenin en çok beklenilen filmi bu hafta vizyona konuk oluyor: ‘Avengers: Sonsuzluk Savaşı’... Marvel dünyasının bilinen neredeyse tüm kahramanları burada omuz omuza çarpışacak, dünyayı Thanos adlı, ölümle kafayı bozmuş, olağanüstü bir güce sahip karaktere karşı korumak için tüm maharetlerini sergileyecek. İyilerin ve kötülerin bu denli net olduğu bir dünya pek çoğumuza çocukça gelebilir; ancak süper kahraman öyküleri mitolojinin modern dönemdeki karşılığı olmaya niyetli gibi gözüküyor. Öyle olunca da, bu filmlere kayıtsız kalmak giderek zorlaşıyor.

Yıldızlar Asla Ölmez

Yıldızlar Asla Ölmez, 50’li yıllarda Hollywood’u sallayan Oscarlı aktris Gloria Grahame’i yaşadığı büyük aşkın penceresinden anlatıyor. Genç bir oyuncuya aşık olan, magazin basınını uzun yıllar meşgul eden Grahame’in hayatı, kansere yakalanmasıyla trajik bir seyir alıyor. 70’lerin ruhunu yansıtan bu başarılı dönem filminde Grahame’i usta oyuncu Annette Bening canlandırıyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ