MENÜ

AMG Petronas ilk zaferini Azerbaycan'da arıyor

2018 Formula 1 sezonunun dördüncü yarışı olan Azerbaycan Grand Prix’i bugünkü (Cuma) antrenman turları ile başlıyor. Bakü Şehir Pisti’nde gerçekleşecek yarışta Mercedes-AMG Petronas 2016’daki gibi galibiyet bekliyor.

AMG Petronas ilk zaferini Azerbaycan'da arıyor

Formula 1’de 2018’nin dördüncü yarışı olan Azerbaycan Grand Prix’i heyecanı bugün (Cuma) başlıyor. Toplam 51 turdan oluşan, 306.049 km’lik yarışa Mercedes-AMG Petronas, bu sezonun ilk yarış zaferi için geliyor. Bakü Şehir Pisti’nde bugünkü antrenman turlarıyla başlayacak hafta sonunda Mercedes-AMG Petronas’ın hedefi birincilik olacak. Lewis Hamilton, bir yarış aradan sonra yeniden podyuma çıkmaya çalışacak. Valtteri Bottas ise geçen seneki başarısını tekrarlamak için mücadele edecek.

Azerbaycan Grand Prix’i öncesinde Mercedes-AMG Petronas 85 puanla markalar sıralamasında liderliği elinde bulunduruyor. Hamilton, 45 puanla pilotlar sıralamasında ikinci, Bottas ise 40 puanla aynı sıralamada üçüncülüğü elinde tutuyor.

Motorsporlarının neden sevildiğini göstermesi açısında 2018’in önemli bir yıl olduğunu vurgulayan Mercedes-Benz Motorsporları Başkanı Toto Wolff “Üç takım da yarışları kazanabilmek için kıyasıya bir mücadele içerisinde. Heyecan verici yarışlara, tırnaklarımızı yememize neden olan geçişlere şahitlik ettik.

F1 tarihinin en hızlı araçları, bu sporun gördüğü en iyi pilotlar tarafından kullanılıyor ve tüm parametreler gösteriyor ki efsanevi Formula 1 sezonlarından birini izliyoruz. Tabii ki sadece seyirciler heyecanlanmıyor yarışlarda, biz de önümüzde büyük bir çekişme olduğunu biliyoruz. Geçen sene Ferrari ile çekişiyorduk, bu sene ise hem Red Bull hem de Ferrari bizi yenmek için ellerinden gelenin en iyisini yapıyorlar. Bu da bizim zaman zaman baskı yaşamamıza neden oluyor. Herkes böyle bir mücadeleyi sevmeyebilir ancak biz seviyoruz, takımımızdaki herkes bu sporu böyle anlar için seçti.

Bu hafta Bakü’de ilk defa Azerbaycan Grand Prix’i Nisan ayında yapılacağı için öngörülemez bir yarış heyecanı yaşayacağız. Bu da şartların tamamen farklılaştığını bize gösteriyor. Bu pist, talepkar bir pist ve sürücülerin doğru ritmi bulması için araçlarında kendilerini rahat hissetmeleri gerekiyor. Geçen sene kimsenin beklemediği bir podyum finişi yapmıştık. Bu sene de yine beklenmeyeni hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Azerbaycan Grand Prix’inin Türkiye saati ile ayrıntılı programı;
27 Nisan 2018 Cuma;
12.00- 13.30 1. Antrenman Turu
16.00- 17.30 2. Antrenman Turu

28 Nisan 2018 Cumartesi;
13:00- 14:00 3. Antrenman Turu
16:00- 17:00 Sıralama Turları

29 Nisan 2018 Pazar;
15:10 Azerbaycan Grand Prix

Haberin Devamı
YORUM YAZ