MENÜ

Galatasaray - Beşiktaş maç kaç kaç? (GS - BJK canlı skor)

Süper Lig'de gözler bu akşam oynanacak Galatasaray - Beşiktaş derbisinde... Galatasaray ve Beşiktaş şampiyonluk yolunda sezonun en kritik maçında karşı karşıya geliyor. Peki, Galatasaray-Beşiktaş (GS - BJK) maçı kaç kaç? Maçın canlı anlatımı ve skor takibi fanatik.com.tr'de...

Galatasaray - Beşiktaş maç kaç kaç? (GS - BJK canlı skor)

Türkiye bu derbiyi bekliyor. Şampiyonluk yolunda kıyasıya mücadele veren Galatasaray ile Beşiktaş Spor Toto Süper Lig'in bu sezon belkide en önemli maçında Türk Telekom Stadı'nda karşılaşacak. Evinde bu yıl kaybetmeyen Galatasaray ev sahibi avantajını kullanarak Beşiktaş'ı eli boş göndermenin hesaplarını yapıyor. Şenol Güneş yönetiminde olaylı Fenerbahçe derbisini geride bırakan Beşiktaş ise ezeli rakibini deplasmanda yenerek şampiyonluk yarışında avantajlı duruma geçmek istiyor. Galatasaray'da Serdar Aziz cezalı, Beşiktaş'ta ise önemli bir eksik yok. Fenerbahçe maçında gördüğü kırmızı kart nedeniyle 1 maç ceza alan ve bu cezasını Akhisarspor'a karşı çeken Pepe 11'de sahaya çıkacak. Saat 19:00'da başlayan mücadele beIN SPORTS 1'den canlı yayınlanıyor.

GALATASARAY-BEŞİKTAŞ CANLI

İKİ TAKIMIN 11'LERİ...

Galatasaray: Muslera, Mariano, Maicon, Denayer, Nagatomo, Donk, Fernando, Feghouli, Belhanda, Rodrigues, Gomis​

Galatasaray'ın yedekleri: Eray, Boran, Ahmet, Yasin, Selçuk, Eren, Sinan, Linnes, Hakan, Ozan

Beşiktaş: Fabri, Gökhan, Pepe, Tosic, Adriano, Tolgay, Medel, Quaresma, Talisca, Babel, Negredo

Atiba kadroda yok!

Beşiktaş'ta sakatlığı düzelmeyen Atiba, Galatasaray maçının kadrosuna alınmadı.

Derbi ligin düğümünü çözecek

Spor Toto Süper Lig'in 31'inci hafta karşılaşmasında Galatasaray, pazar günü saat 19.00'da kendi sahasında Beşiktaş'ı konuk edecek. Bu mücadele, ligin bitimine son 4 hafta kala yalnızca bu iki takımı değil, Medipol Başakşehir ve Fenerbahçe'yi de ilgilendiriyor...

Kritik maç öncesi Galatasaray, 63 puanla liderlik koltuğunda oturuyor. Sarı-kırmızılı takımın takipçilerinden Beşiktaş ve Medipol Başakşehir 62, Fenerbahçe ise 60 puanda bulunuyor. Bu maçta alınacak sonuç, şampiyonluk yarışında bulunan 4 takımı da etkileyecek.

GALATASARAY KAZANIRSA...

Türk Telekom Stadyumu'nda oynanacak dev derbiyi Galatasaray'ın kazanması halinde, sarı-kırmızılı takım puanını 66'ya yükseltecek ve Beşiktaş ile arasındaki puan farkını 4'e çıkaracak. Galatasaray'ın Beşiktaş ile arasındaki puan farkını, ligin bitimine 3 hafta kala 4'e yükseltmesi, siyah-beyazlı takımın şampiyonluk yarışından büyük ölçüde kopmasına sebebiyet verebilir.

BEŞİKTAŞ KAZANIRSA...

Kritik derbide gülen tarafın Beşiktaş olması halinde ise siyah-beyazlılar puanını 65'e yükseltecek ve Galatasaray'ın 2 puanla önüne geçecek. Medipol Başakşehir'in derbinin oynanacağı gün Osmanlıspor deplasmanında alacağı olası galibiyette dahi haftayı lider kapatacak olan Beşiktaş, ikili averajda rakibinin gerisinde olduğu için sezon sonuna kadar iki takımın da puan kaybetmediği düşünüldüğünde şampiyonluğu Medipol Başakşehir'e kaptıracak. Galatasaray ve Fenerbahçe ise iki rakibinin de puan kaybetmesini beklemek zorunda kalacak.

BERABERLİK, BAŞAKŞEHİR VE FENERBAHÇE'YE YARIYOR

Dev derbide beraberliğin çıkması ise Medipol Başakşehir ve Fenerbahçe'ye yarayacak. Ligin 3'üncü ve 4'üncü sırasında bulunan iki ekip, ilk iki sıradaki rakiplerinin birbirine çelme takması ve kendi maçlarını kazanmaları durumunda rahat bir nefes alacak. Medipol Başakşehir, olası Osmanlıspor galibiyetinde liderlik koltuğunun yeni sahibi olacakken, Fenerbahçe ise Kasımpaşa deplasmanında galip gelmesi halinde puanını 63'e yükselterek Başakşehir ile 2, Galatasaray ile 1, Beşiktaş ile ise aynı puanda haftayı kapatacak.

TAKIMLARIN KALAN MAÇLARI
GALATASARAY: Beşiktaş, Akhisarspor (D), Yeni Malatyaspor, Göztepe (D)
BEŞİKTAŞ: Galatasaray (D), Kayserispor, Osmanlıspor (D), Sivasspor
BAŞAKŞEHİR: Osmanlıspor (D), Sivasspor, Antalyaspor (D), Kasımpaşa
FENERBAHÇE: Kasımpaşa (D), Bursaspor, Karabükspor (D), Konyaspor

Merkez yine onlara emanet

Ryan Donk ve Fernando, yine Fatih hocanın orta sahadaki güvencesi olacak. Donk, top Beşiktaş’a geçtiğinde stoperlere yaklaşarak yüksek topları kesmeye çalışacak. Fernando ise takımın orta alandaki beyin görevini üstlenecek. Brezilyalı futbolcu zaman zaman hücumları da yönlendirecek.

Savunmaya özel uyarı

Fatih hocanın savunma hattı için de özel uyarıları oldu. Bu sezon duran toplardan çok çeken Sarı- Kırmızılılar, korner ve yan top organizasyonları için savunma çalışmalarında bulundu. Terim yüksek konsantrasyon, yardımlaşma ve doğru kademeyle bu sıkıntının çözüleceğine inanıyor.

Hamle oyuncusu Sinan Gümüş

Bu sezon oyuna sonradan girerek kurtardığı Konyaspor ve Aytemiz Alanya maçlarıyla yıldızını parlatan Sinan Gümüş, derbi saatine kadar ilk 11 yolu gözleyecek. Ancak Fatih Terim’in genç forveti yine hamle oyuncusu olarak düşündüğü ve skorun gidişatına göre ikinci yarıda sahaya süreceği öğrenildi.

Mariano’nun görevi hazır

Süper Lig’de Galatasaray’ın bulduğu son 11 golün 4’ünde Mariano’nun doğrudan katkısı oldu. 1 gol, 3 asistle oynayarak, takımın şampiyonluk potasında kalmasına yardımcı olan Brezilyalı futbolcu, hocası Terim’in isteğiyle yine her fırsatta hücuma çıkarak arkadaşlarına destek verecek.

Alvaro Negredo gol peşinde

Bu sezon boyunca özellikle gol yollarında bekleneni veremediği için eleştirilen Alvaro Negredo, son haftalardaki performansıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Siyah- Beyazlılar’ın, Süper Lig’deki son iki maçında da rakip fileleri havalandıran Negredo, Galatasaray derbisinde de gollerine devam etmeyi hedefliyor. Teknik ekip de, İspanyol yıldızın üzerine bir hücum planı yaparak, onu daha etkili bir hale getirmek istiyor.

Tolgay Arslan hamle oyuncusu

Son haftalarda formasını kaptıran Tolgay Arslan’ın, Galatasaray karşılaşmasına da ilk 11’de başlaması beklenmiyor. Alınan bilgiye göre Tolgay’ın, hamle oyuncusu olarak kullanılacağı ve maçın gidişatına göre ikinci yarıda sahne alacağı konuşuluyor. Teknik ekibin orta alanda savunma özellikleri güçlü olan Gary Medel ve Atiba Hutchinson’la sahaya çıkacağı, bu iki isimden Atiba’nın hücuma daha yakın oynayacağı ifade ediliyor.

Pepe’nin adamı Gomis olacak

Fenerbahçe ile oynanan ve yarıda kalan olaylı Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında kırmızı kart gören ve 1 maç ceza aldığı için Galatasaray derbisinde sahaya çıkabilecek olan Pepe, Beşiktaş’ın savunmasında kilit rol üstlenecek. Defansın patronu olarak maç içinde takım arkadaşlarını da organize edecek olan Portekizli yıldız, Galatasaray’ın gol silahı Bafetimbi Gomis’i kontrol edecek ve onu kaleden uzak tutmaya çalışacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ