MENÜ

Eray Balcı'nın İzmir at yarış tahminleri

İzmir at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Eray Balcı günün programını değerlendirdi.

Eray Balcı'nın İzmir at yarış tahminleri

26 Nisan Perşembe İzmir at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Eray Balcı günün programını değerlendirdi.

ETKİLİ SPRİNTİYLE RIGHT OR WRONG...

1.AYAK: Sentetik kum pistte start aldığı yedi koşunun tamamı hayal kırıklığı olmasına rağmen sekizinci kez p pistte çıkmaktan hiç çekinmeyen RABAT GÜZELİ önceki yedi deneyiminde olduğu gibi sekizinci deneyimi de hüsran ile sonuçlanmıştı. Mevzu kaba kum olunca tam tersine, istikrarlı çizgisiyle dikkat çeken kısrak daha önce birincilikle elde ettiği formda jokeyi Onur Yıldız idaresinde favorimdir. Dördüncülükle ayrıldığı koşuda rakibine faul yaptığı gerekçesiyle altıncılığa atılan NEVRUZ ÇİÇEĞİ çok iyi durumuyla son birinciliğine uzandığı pist ve mesafe özelliği taşıyan koşunun iddialı kısraklarından biridir. Bir yarışı diğerine tutmuyor olsa da hemcinsleri ile karşılaştığı koşularda daha etkili, daha başarılı olabilen BAHANE ve bugün piste çıkacak kısraklar arasında İzmir kumunda en fazla birinciliği (4) bulunan GÖNÜL AVCISI bu yılın yükselen değeri Atakan Cem Dağdeviren idaresinde olmazsa olmazlarımdan biridir. Günün ilk ayağında birincilik mücadelesinin bu dört isim arasında geçeceğini düşünüyorum.

2.AYAK: Çok parlak ilk yarışının aksine ikinci yarışında tam bir hayal kırıklığı ile ayrılan SİVEREK MEYDANI Bursa pistinde Salı sabahı yaptığı son işinde adeta ayakları yere değmedi. İdman pisti görüntüsünü yarışa yansıtması halinde bugünün kazananı olur. Bu pistte start aldığı dört koşunun üçünden ikinciliklerle ayrılmayı başaran MISS HAPPINESS ve Adana pistinden aşina olduğumuz DORTMUND ters pistten etkilenmemesi halinde bu ayakta devreye girecek taylardan biri olur. Geniş bütçeli kuponlar; FALÇATA, GRECKA ve CHECK POINT sırasıyla dikkate alabilirler.

3.AYAK: Bugün karşılaşacağı rakiplerine oranla çok daha istikrarlı bir kısrak olan KIZIL GÜNEŞ 2/2 yaptığı formda aprantisi ile bugün de kazanmaya yakın. Daha sert grupta ki son yarışını çok beğendiğim MOI JIZNI ve kalitesinin çok gerisinde kalan yarışlarına rağmen PANIGALE ve bomboş kilosuyla LION MASTER bu ayağın diğer şanslı isimleridir.

4.AYAK: Bu pistte start aldığı ilk ve tek koşudan hayal kırıklığı ile ayrılan MANİDAR’ın o gün anlık bir sorun yaşadığına inanıyorum. Keza safkan sorasında start aldığı her iki koşuyu da kazanmayı başarmıştı. Her yarış daha etkili olmaya devam eden ÖZERDİNÇ ev sahibi olma özelliği taşıdı pistte rakibine ciddi rakip olur.

5.AYAK: Siverek Diyarı, Ova Kartalı ve Karesi gibi süratli isimlerin vereceği sert tempoda, sonlarda yapacağı bitirici sprinti ile sonuca ulaşmasını beklediğim RIGHT OR WRONG günün limanı olarak değerlendirmeye alacağımız safkandır.

6.AYAK: Son yarışında yüksek tempoya erken uyunca sonlarda dama diyen SUNNY LIFE bugün mesafenin de kısalmasıyla en şanslı isim olur. Coritiba ve Fratelli gibi safkanların anne kardeşi olan Toscana’nın son sentetik pist deneyimi kesinlikle ölçü alınmamalı, bugün yeniden kaba kuma çıkacağı koşunun önde gelen tayıdır. Her yarış geçilecek birilerini bulan ONE EYE ONE HEART ve en parla yarışını koştuğu kuma geri dönen GÜZEL ECEM son ayağın diğer şanslı isimleridir.

3-1-4-2///6-11-3-4-10-9///1-5-2-3-7///2-3///3///7-11-5-8

Haberin Devamı
YORUM YAZ