MENÜ

Eray Balcı'nın Elazığ at yarış tahminleri

Elazığ at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Eray Balcı günün programını değerlendirdi.

Eray Balcı'nın Elazığ at yarış tahminleri

25 Nisan Çarşamba Elazığ at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Eray Balcı günün programını değerlendirdi.

COŞARHAN GÜNÜN TEKİ OLUR...

1.AYAK: Geçen hafta bu mesafede Tekçapkan arkasında ikincilik elde eden EMİRGAN bugün çok daha denk grupta birinciliğe uzanmasını bekliyorum. Seri stilli ARCHİPELAGOS benzer stilli rakiplere rağmen kilo avantajıyla çıktığı gibi bitirebilir. Eski gücünden çok uzak olsa da gördüğü yarışlar sonrası idmanlarında çok iyi görünen DAMLATAŞ ve bu kiloyu rakiplerine verebilecek gücü olan İNANLI OĞLU ilk ayağı az atla geçmek isteyecek kuponlar için yeterli olacak isimlerdir. Bu mesafelerin (1200-1400) istikrarlısı TEKFORDUNGÜLÜ ve Elazığ pistinde bir başka koşan GUTİ sürprizde değerlendirilmelidir.

2.AYAK: Yarış hayatının ilk deneyiminde 1000 mesafesini 1.13.69 ile ikinci kalan COŞARHAN aynı mesafede piste çıkan rakiplerinden çok daha iyi derecesiyle de fazlasıyla ön plana çıkıyor. Cumartesi sabahı idman pistindeki son işiyle de ekibimizin beğenisini kazanan taydan birincilik bekliyorum.

3.AYAK: Yarış hayatına Elazığ pistinde elde ettiği birincilikle başlayan ARVİŞ yine bi pist ve Adana pistinde start aldığı koşuların ardından yaklaşık beş aylık araya girmişti. Sorunlarının giderilmesinden sonra bu kez yeniden Elazığ'da 1800 mesafesinde bir yarış görüp Babareşit'e 2 boy farkla geçilirken adeta kondisyon açığının kurbanı olan isim, bu kez artan yarış kondisyonuyla favorimdir. Bu ismin beklentilerin gerisinde koşması halinde birinciyi tahmin etmenin çok zor olacağı koşuda; ARASIM, YAPRAKLIM ve RENOWN sırasıyla değerlendirmeye alacağımız isimler olmalıdır.

4.AYAK: Birbirlerine denk güçlerin mücadelesinde, mesafenin iyileri sahne alacak. İlerleyen yaşına rağmen bu yıl yarış kariyerinin en parlak günlerinden kesitler sunan VEYSİBABA geçen hafta kısada kazanan TEKÇAPKAN bu mesafeleri de yapabilen özelliğiyle en şanslı isimlerden biri olur. Önlerde olacak yüksek tempo ise en çok; PEKKURT, GÖKBAKIR, BABA SÖNMEZ ve ŞUBATHAN gibi sprinter safkanlara gün doğurur.

5.AYAK: Son yarışlarına oranla çok uygun rakipleri bulan NEW ALAÇAT seri stilinin avantajıyla çıktığı gibi bitirebilir. Keza stil olarak çok da üzerine gidebilecek bir rakibinin olmayışı en büyük avantajı. Hep iyi koşan ancak kazanma konusunda ciddi sıkıntıları olan ETTORE ve son yarışını beğendiğim NİZAMİ en ciddi rakipleri olur. Şartlı-2 koşunun sürprizini CURVE ve DİŞİ ASLAN yapar.

6.AYAK: Yarış hayatının bütün birinciliklerini bu pistte elde eden UÇARKANAT son çim performansını ölçü almadığım kumu çok daha iyi olan AFŞİN ve çok iyi durumuyla KAÇ ŞERİF üçlüsüne eşit şanslı görüyorum. Geniş bütçeli kuponlar; idmanlarında çok farklılaşan ALOĞLUM ve bu ara hep iyi koşan GÜLŞİLAN daha sonra değerlendirmeye alınmalıdır.

4-8-3-1-6-7///2///3-8-5-1///5-12-4-7-8-11///2-1-3-4-5///4-2-1-13-3

Haberin Devamı
YORUM YAZ