MENÜ

Rıdvan Dilmen: Bu sportif bir olay değil!

Ziraat Türkiye Kupası'nda oynanan Fenerbahçe - Beşiktaş derbisi, çıkan tribün olayları nedeniyle tatil edildi. Ünlü futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen ise yaşanan olayların yalnızca sportif bir şekilde açıklanamayacağını savundu.

Rıdvan Dilmen: Bu sportif bir olay değil!

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçının 57'nci dakikasında oyun durdu. Beşiktaş'ın yedek kalecisi Tolga Zengin, yedek kulübesinin arka tarafında yer alan sarı lacivertli taraftarlar ile sözlü tartışmaya girdi. Araya girmeye çalışan Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in kafasına tribünlerden sahaya atılan yabancı madde isabet etti. Tecrübeli teknik adam şiddetli gelen yabancı maddenin kendisine isabet etmesi ile yerde kaldı. Daha sonra soyunma odasına giden Güneş'in başına 5 dikiş atıldı ve tedbir amaçlı hastaneye kaldırıldı. Yaşanan olaylar neticesinde maç hakem tarafından tatil edildi.

Usta yorumcu Rıdvan Dilmen olayları değerlendirdirirken, şu ifadeleri kullandı:

"Detayları incelenir inşallah. Daha reklamlar bu. Bismillah bakalım. Bu süreçler böyle kolay süreçler değil. 6-7 yıldır spora atılan eller var. Temizlenmeyen eller var. Bu eller kırılmazsa, kesilmezse bu olaylar sürer. Her camia için geçerli. Her sportif ve sportif alan dışında da bu eller kesilmeli. Yarısı bile kesilmedi daha."

BU SPORTİF BİR OLAY DEĞİL

"Çok çirkin bir gün olarak tarihe geçecek. Devletin bu dakikadan itibaren bir şeyler yapması lazım. Bu sadece sportif bir olay değil. Bu normal bir olay değil. Kupayı alsanız ne olur, almasanız ne olur.. Bu ülkenin huzura ihtiyacı var. Bu sporun dışında bir olay. Sporun içine her şeyi soktular maalesef. Bir de böyle açık kanalda maç. Büyük camialar maç yapıyor. Mis gibi!"

Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi tamamlanamadı! İşte yaşananlar...

Haberin Devamı
YORUM YAZ