MENÜ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nden spora tam destek

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan “Geleceğin İçin Sen De Pedalla Projesi” kapsamında Akkent-Karataş 416-412 nolu cadde arası pilot bölge seçildi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nden spora tam destek

'Geleceğin için sen de pedalla projesi' Gaziantep'e bisikleti sevdirecek

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan “Geleceğin İçin Sen De Pedalla Projesi” kapsamında Akkent-Karataş 416-412 nolu cadde arası pilot bölge seçildi.

Sağlık, çevre, ulaşım ve ekonomik açıdan Gaziantep’in rahatlatamayı palanlayan Büyükşehir, insanı merkeze alan çalışmalarıyla dikkati çekiyor. Bu kapsamda kent içinde bisiklet kullanımında farkındalığı artırmak için önemli çalışmalara imza atıyor. Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemler Daire Başkanlığının hazırladığı bisiklet yolu projeleri çerçevesinde bisiklet kullanımını özendirmek için Bisikletliler Derneği ile "Geleceğin İçin Sen De Pedalla Projesi”nde, Akkent-Karataş 416-412 nolu cadde arası pilot bölge seçildi, bölgede çalışmalar başlatıldı.

Bisiklet kentlerin vazgeçilmezi

Bu arada İl Milli Eğitim Müdürlüğünün pilot bölge uygulamasında olan okullardaki öğretmenlere bisiklet farkındalığını oluşturmak için konferans düzenlendi. Bisikletin her alanda önemli olduğunu sağlık, çevre, ulaşım, ekonomi, doğal afet, güvenlik açısından vurgulanan konferansta, şehirde sürdürülebilir kaliteli bir yaşam için bisikletin artık kentlerin vazgeçilmezi olduğundan bahsedildi.

Talat Özkarslı spor salonu kentin yükünü hafifletiyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve yaklaşık bir yıldır hizmet vermeye başlayan Talat Özkarslı Spor Salonu, yapılan bir törenile kamuoyuna tanıtıldı.

Açılış için Talat Özkarslı Spor Salonu önünde bir tören düzenlendi. Törene katılanlara açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Türk futbol tarihine adını yazdıran Talat Özkarslı’nın adını yaşatmak için girişimde bulunduklarını ve spor salonuna ismini verdiklerini söyledi. Bu eserden en az 10 tane daha Gaziantep’e lazım olduğunu dikkat çeken Şahin, Talat Özkarslı gibi sporcuların kolay yetişmediğini ve böyle sporcuların tekrar çıkması gerektiğini ifade etti. İyi sporcu yetiştirmek gibi, iyi matematikçi, iyi fizikçi, iyi mühendis yetiştirmek gerektiğine vurgu yapan Şahin, ”Spor deyip geçmemek gerekiyor. Spor bizim bir araya getiriyor, kaynaştırıyor. Bu beyazlaşan saçların arkasında büyük bir tecrübe var. Bedensel gelişim için çok önemli. Gençlerimizin yetenekleri keşfediliyor. Hangi alanda kendilerini yetiştirmeleri gerektiğini işte bu salonlarda kararlaştırıyorlar. Spor ile arkadaşlıklar kuruluyor, yetenekler keşfediliyor. Özellikle son dönemlerde konuştuğumuz, uyuşturucu, şiddet hastalığı gibi alanlarda koruyucu olarak eğitim ve spor karşımıza çıkıyor. İşte biz de Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlarımızın yol, su, konut, yer altı yer üstü hizmetler gibi temel ihtiyaçlarının yanı sıra sosyal belediyecilik de yapıyoruz. İnsanı merkeze alarak hizmet ediyoruz. ‘İnsanı yücelt ki devlet yaşasın anlayışı’ ile hareket ediyoruz” ifadelerini kullandı.

40 defa milli takım forması giydi

AK Parti Milletvekili Ahmet Uzer ise, “Gaziantep olarak 50 yıldır ikinci kez bir ‘Talat Özkarslı’ çıkartamadık. Adını bu salona verdik ve bulvar veya köprülere de verip adını yaşatmamız gerekiyor” diye konuştu. Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya da; hizmetlerin devamının geleceğini ifade etti.

Erikçe Çocuk ve Gençlik Kampın’da 103 bin çocuk yararlandı

Faaliyete geçtiği 2014 yılından buyana kent genelinde 103 bin dolayında çocuk ve gençlere hizmet veren Erikçe Macera Parkı Çocuk ve Gençlik Kamp Eğitim Merkezi, öğrencilerin en sevdiği mekanların başında geliyor.

Her yıl hava koşullarına göre mart, nisan veya mayıs aylarında yoğun talep gören kamplar, 9–15 yaş aralığındaki çocuk ve gençlerin tercih ettiği alan oluyor. Yatılı ve günübirlik yapılan kampların yanı sıra, özellikle ortaokullara ve liselere yönelik (Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri) hafta sonu kampları da düzenleniyor. Faaliyetlerin başladığı 2014 yılından buyana merkezden ve 9 ilçeden gelen 103 bin 240 çocuk ve gençlere yönelik eğitimlerle çocukların kendine olan özgüvenleri arttırılıyor. Değişik akttivitelerin yanı sıra, çocuklara ormanda kendi başına kendi işini yapabilme, doğada tek kaldığı zaman neler yapabilme, çadırlarda kendi kıyafet ve çantasını hazırlama gibi alışkanlıklar veriliyor. İki kişilik çadırlarda kalan kursiyerler eğitici oyunlar oynayarak zihinlerini dinlendiriyor, kültür-sanat etkinlikleri kapsamında üstü açık otobüsle şehir turu yapıyor ve müzeleri geziyor. Ayrıca hafta sonları Erikçe Kent Ormanını ziyaret eden vatandaşlar ve özellikle çocuklar kamp merkezindeki aktivite ve spor faaliyetlerinden faydalanabiliyor. Erikçe Macera Kampı Eğitim Tesisleri’nde gerçekleştirilen aktivitelere, bireysel, grup ve okul başvurularının tamamı Büyükşehir Belediyesine ait www.gaziantep.com.tr adresinden yapılabiliyorlar.

Şimşek’in başlattığı uluslararası bisiklet yarışları ilgi gördü

Türkiye Bisiklet Federasyonu’nun bu sene düzenlediği Salcano Gaziantep Uluslararası Dağ Bisiklet Kupası Yarışları, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin evsahipliğinde başladı. Alleben Göleti’nde 29 kilo metrelik yarışların başlanğıcını Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek yaptı. Organizasyonda Şimşek’in yanı sıra Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Osman Toprak, Bisiklet Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Kutlu, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve çok sayıda sporcu yer aldı. Toplamda 3 gün devam eden yarışmalara; 5 ayrı ülkeden ortalama 673 bisikletçi katıldı. Yarışmaların ilk gününde elit kategorisinde ‘zamana karşı’ yarışan bisikletçiler ikinci günde ‘noktadan noktaya’ kategorisinde yarıştılar. Yarışçılar, Alleben Göleti’nden başlayıp dağ ve orman yolunu kullanarak Erikçe Orman Parkı içinde yarışlarını tamamladılar. 2018 yıllı Uluslararası Bisiklet Federasyonu (UCI) ve Türkiye Bisiklet Federasyonu’nun faaliyet programında yer alan organizasyon, Salcano Gaziantep Uluslararası Dağ Bisikleti Kupası Yarışları “Salcano Gaziantep Mtb Stage Race” organizasyonu ile bu sene Gaziantep’te 3 ayrı günde ve 3 ayrı kategoride yapıldı.

Minikler hünerlerini Gaziantep’te sergiledi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Türkiye Karate Federasyonu’nun düzenlediği “Minikler ve Yıldızlar Karate Şampiyonası” büyük ilgi gördü. Karataş Şahinbey Spor Salonu'nda düzenlenen açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Deniz Köken, ailelerin çocuklarıyla şampiyonaya gelmelerinin büyük bir özveri ve incelik olduğunu kaydetti. Hem sporunuzu hem de bilişiminizi birlikte yapın Köken, velilerin bu işe sahip çıkmalıarı durumunda bu işin daha da büyüyeceğini ifade ederek, “Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin döneminde, 29 açık spor sahası, 2 kapalı spor salonu, 6 tenis kordu ve 1 hokey salonu yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Gaziantep, her 3 kişiden birinin 18 yaş altında olan genç bir şehir. 59 ilden 2 bin 727 sporcuyu Gaziantep’te ağırlamaktan gurur duyuyoruz. Sporla, disiplinli yaşamayı, kötü alışkanlıklardan uzak durmayı sağlayarak büyüyeceğiz” dedi.

Okullara yatırım devam ediyor

Amatör ve profesyonel alanda spora destek vermeye devam eden Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, okulları da unutmuyor. 2 milyon nüfuslu Gaziantep’te 750 bine yakın genç nüfusun olduğunu belirten Şahin, bu genç nüfusun eğitiminin yanında sağlıklı bir şekilde gelişmelerinin de spor aktivitelerinin desteklediklerini belirtti. 100 okula spor malzemesi dağıttıklarının altını çizen Şahin, amaçlarının amatör sporları desteklemek olduğunu söyledi. Talat Özkarslı Spor Salonu’nda bir tören düzenledi.

Her türlü spor faaliyetlerini desteklediklerini ifade eden Şahin, “Eğitimde önce insan dedik, sağlıkta önce insan dedik, adalette önce insan dedik, emniyette önce insan dedik, ama şimdi ben bu 4 önemli başlığa bir şey daha ilave ediyorum sporda da önce insan diyorum. Çünkü spor çok önemlidir. Çocuklarımızın eğitimli bir şekilde yoluna devam edebilmesi için zihnen, bedenen, fiziken ve ruhen gelişmesi lazım” dedi.

Gaziantep’e spor okulu müjdesi

Gaziantep’te bir spor okulu daha açılacağını müjdeleyen Şahin, “Gaziantep’te bir spor okulunu daha açacağız. İnşallah önümüzdeki günlerde bu okulun açılışını yapacağız. Temelden öğrencilerimizi her istenilen noktada geliştirmek istiyoruz. Ve bu alanda bu verdiğimiz küçük desteklerle büyük başarılar elde edeceğinize inanıyoruz. Bu verdiğimiz destekler küçük görülebilir ama bu malzemelere erişemeyen insanların büyük fırsatları kaçırması anlamına geliyor” şeklinde konuştu. Öğrencilerin mutlaka okulunun yanında bir uğraş alanı yapmasını isteyen Şahin, “Bugün spor malzemelerini 100 okulumuza dağıtıyoruz. Şehrimizin en büyük gücü genç nüfusumuzdur. Yaklaşık 750 bin 18 yaş altı gencimiz var. Şehirde yaptığımız her alanda mutlaka sporun fiziki imkânlarını koyuyoruz. Biz sporu amatör alanda destekliyoruz” diye konuştu.

Büyükşehir'den Gaziantep'e tenis kompleksi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından 2017 Kasım ayında yapımına başlandığı Tenis Kompleksi’ni 2018 Temmuz ayının sonunda tamamlayarak hizmete açacak. Yepyeni spor kompleksiyle Gaziantepli gençler, kötü alışkanlıklardan uzak tutulacak. 60 bine yakın üniversite öğrencisinin yanı sıra 18 yaş altında 750 bin gencin yaşadığı Gaziantep’te, sanayi, kültür ve gastronomi şehir kimliğine, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in öncülüğünde gerçekleştirilen sağlık ve spor içerikli projelerle “Gençlik Kenti” de eklenecek. Başkan Şahin, “Genç potansiyelden yararlanamazsak tüm dünyada sorun alanı olarak görülen uyuşturucu, sigara, alkol ve şiddetle uğraşmak zorunda kalırız” diyerek kolları sıvadı. Tüm ilçeleri halı sahalarla donatan Şahin, bunun yanı sıra modern bir tenis kompleksini şehre kazandırıyor. Bu doğrultuda harekete geçen Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Primemall Alışveriş Merkezi’nin arkasında 2 bin 500 metrekare alana tenis kompleksi kuracak. İnşaatına devam edilen komplekste 6 adet açık tenis kordu, bir adet duvar tenisi kordu, 2’şer adet oyun ve fitness alanı, koşu yolu, dinlenme alanı, kafeterya ve süs havuzu yer alacak.

Halter takımı Türkiye 2. oldu

Halter Federasyonu’nun bu seneki şampiyonaya rahmetli halterci Naim Süleymanoğlu’nun adını verdiği ‘1. Naim Süleymanoğlu Büyükler Kulüpler Türkiye Halter Şampiyonası’nda Gaziantep Belediyespor Kulübü takım halinde Türkiye 2’incisi oldu.

Bayanlar kategorisi 23 yaş altı 69 kiloda yarışan Duygu Aynacı, silkmede 116 kilo kaldırarak Türkiye rekoru kırdı. Yaklaşık bir ay önce kurulan Gaziantep Belediyespor Kulübü bünyesinde yarışmalara başlayan Aynacı, daha önce de Türkiye şampiyonu ve rekortmeni, Gençler Avrupa üçüncülüğü ve Gençler Dünya üçüncülüğü başarılarını da elde etti.

Yeni hedefler için...

Gaziantep Belediyespor Kulübü Halter Takımı, bu sene yurt içi ve yurt dışı yarışmalarda daha iyi dereceler elde etmek için çalışmalarını yükseltti. Diğer yandan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde olimpiyat ve dünya şampiyonu merhum halterci Naim Süleymanoğlu adına Kamil Ocak Spor Salonu'nda düzenlenen ve 4 gün süren yarışmalarda; Bayanlarda, Ankara Büyükşehir Belediyespor 154 puanla 1’inci, Gaziantep Belediyespor Kulübü 144 puanla 2’inci, Ankara Gonca Kulübü ise 138 puanla 3’üncü oldu. Erkeklerde ise, Ankara ASKİspor Kulübü 212 puanla 1’inci, Ankara Büyükşehir Belediyespor Kulübü 181 puanla 2’inci, Hatay Payas Belediyespor 160 puanla 3’üncü oldu.

Okullarda şenlik var

Okullarda şenlik var 2017 yılında hayata geçirilen “Okulda Şenlik Var” projesinden 2017 yılında 68 okuldan 62 bin 722 öğrenciye ulaştı. 2018 yılında 100 bin öğrenci hedefiyle yolan çıkan “Okulda Şenlik Var” ekibi, 29 okulda 28 bin 931 öğrenciye ulaştı. Yılsonunda 100 bin öğrenci hedefine ulaşmak için çalışmalarını devam ettiren ekip, her gün şehir merkezi ve ilçelerde 1 okula giderek yüzlerce öğrenciyle buluşuyor. Proje kapsamında her gün en az bir okula giden ekip, okul bahçelerinde kurdukları oyun alanlarında mini voleybol, mini futbol, mini atletizm, adadan adaya, kuyruğunu koru, tünel gibi oyunlarla çocuklara eğlenceli dakikalar yaşatıyorlar.

Eren Akkurt Karate'de 2. oldu

Kazakistan’ın Almaata şehrinde düzenlenen ‘Karate Open Şampiyonası’na katılan Gaziantep Büyükşehir Belediye sporcusu Eren Akkurt finalde Kazakistanlı rakibine yenilerek ikincilikte kaldı. 11 ülkeden 400 sporcunun katıldığı şampiyonada 68 kilo gençler kategorisinde yarışan genç sporcu Eren Akkurt ikincilik elde etti. Arjantin’in Buenos Aires kentinde 6-18 Ekim tarihleri arasında 15–18 yaş aralığındaki 3 bin 998 sporcunun katılımı ile düzenlenecek olan 2018 Yaz Gençlik Olimpiyat Oyunları’na katılmak isteyen Eren Akkurt, önemli bir avantaj yakaladı.

Amatör takımlara ‘Profesyonel’ saha

Profesyonel’saha Gaziantep Büyükşehir Belediyesi şehirde amatör takımların yararlanabileceği “Aktoprak Profesyonel Semt Sahası”nı hizmete açtı. Uluslararası Futbol Federasyonu (FIFA) Star1 belgesi verilen 8 bin 600 metrekareye kurulan profesyonel semt sahası, gençlerin kullanımına hazır hale getirildi. Gaziantep geleceğine sahip çıktı, kentin dört bir yanını spor alanlarıyla donattı. Başkan, gençlereverdiği sözütuttu Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in göreve gelmeden önce söz verdiği profesyonel futbol sahasını Aktoprak Mahallesi’nde amatör liglerin hizmetine sunduğunu bildirdi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ