MENÜ

Süper Lig'de 264 yabancı futbolcu, tek hoca!

465 futbolcunun forma giydiği Süper Lig’de geride kalan 28 haftada tam 264 yabancı oyuncu süre aldı. Hoca olarak ise Tudor, Safet Susic ve Paul Le Guen’in ayrılmasının ardından yalnızca Kayseri’nin hocası Sumudica görevde kaldı.

Süper Lig'de 264 yabancı futbolcu, tek hoca!

Yabancı sınırının 14’e çıkmasıyla birlikte Süper Lig’e yabancı futbolcu yağdı. Bu sezon 28 hafta geride kalırken 18 takımda tam 264 yabancı futbolcu süre aldı. Toplamda 465 futbolcunun forma giydiği Süper Lig’de yarısından fazlasının yabancı olduğu ligimizde Paul Le Guen’le yolların ayrılmasının ardından ise tek yabancı hoca Marius Sumudica kaldı. Lig başlarken Galatasaray’da Tudor, Aytemiz Alanyaspor’da Safet Susic, Bursa’da Le Guen, Kayserispor’da ise Sumudica göreve başlayan yabancı teknik direktörlerdi.

10 yıldır kupa yok!

Ligimizde yabancı sınırı varken, yani yerli oyuncuların sayısı fazla durumdayken yüksek olan yabancı teknik adam sayısının bu dönemde düşük olmasıysa ayrı bir ironi olarak karşımızda. Bu konuda küçük de bir hatırlatma. Süper Lig’de Fenerbahçe’yi şampiyon yapan Zico’nun ardından 10 yıl geçmesine rağmen halen bir yabancı teknik adam bu başarıya ulaşabilmiş değil.

Safa Can Konuksever

Neymar'ın eski sevgilisi Soraja Vucelic sosyal medyayı salladı

Haberin Devamı
YORUM YAZ