MENÜ

Cengiz Ünder kazandı, kazandırdı ! 70 milyon euro...

Roma’nın Şampiyonlar Ligi’nde bu sezonki geliri 70 milyon euro’yu buldu. Başkent ekibine 15 milyon euro karşılığında transfer olan Cengiz Ünder yaptığı katkıyla bu parayı çoktan çıkardı.

Cengiz Ünder kazandı, kazandırdı ! 70 milyon euro...

Şampiyonlar Ligi’nde yarı finale çıkan Roma, kasasını da doldurdu. Avrupa’nın bir numaralı kupasındaki prim sistemi nedeniyle sarı-kırmızılılar büyük bir kazanca imza attı, şimdiden 70 milyon euro gelir elde etti.

Shakhtar’a gol, Barça’ya asist

Altınordu altyapısından yetişen ve Başakşehir’den İtalyan ekibine 15 milyon euro bonservis karşılığında giden Cengiz Ünder, şimdiden bu parayı çıkarttı. Şampiyonlar Ligi’nde Shakhtar Donetsk karşısında fileleri havalandırarak galibiyeti getiren isim olan genç yıldız, Barcelona karşısında da verdiği gol pasıyla sonuca direkt etki etti.

Juve elenirse gelir büyüyecek

Gruplara katılım bedeli olarak 12.7 milyon euro alan Roma, gösterdiği performans, grupta topladığı puanlar, çeyrek final ve yarı finale kalma bonuslarının yanında yayın havuzu gelirleriyle 70 milyon euroya ulaştı. Üstelik Juventus’un Real Madrid’e elenmesi durumunda yayın geliri artacağından, bu toplam kazanç daha da yukarı çıkacak.

Borsada adeta uçtular

İtalya’da bu sabah borsa açıldığında sarı-kırmızılıların hisseleri tavan yaptı. Güne yüzde 23’lük artışla başlayan hisselerde hisse başına 0.60 euroluk değer artışı meydana geldi. Spor basınının bir numaralı gündem maddesi olan Barcelona zaferi, borsada yaşananlar nedeniyle Çizme’deki ekonomi haberleri arasında da ilk sırayı aldı. (Skorer)

Haberin Devamı
YORUM YAZ