MENÜ

Michael Goolaerts, Paris-Roubaix Turu'nda hayatını kaybetti

Veranda’s Willems-Crelan takımının 23. yaşındaki bisikletçisi Michael Goolaerts, Paris - Roubaix turu sırasında geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybetti.

Michael Goolaerts, Paris-Roubaix Turu'nda hayatını kaybetti

Bisiklet sporunun tek günlük klasiklerinden biri olan 257 km'lik Paris - Roubaix Turu, bu yıl büyük bir trajediye sahne oldu. Yarış sırasında yere düşen Veranda’s Willems-Crelan takımından Belçikalı bisikletçi Michael Goolaerts, kalbinin durması sonucu hayatını kaybetti.

23 yaşındaki Goolaerts, yarışın 107. km'sinde henüz belirlenemeyen bir nedenle kaza yaparak yoldan çıktı. Sağlık ekiplerinin olay yerindeki müdahelesinin ardından helikopterle Lille hastanesine kaldırılan genç sporcunun, yapılan tüm müdahelelere karşın bölgesel saatle 22.30 sıralarında kalbinin durduğu ve bu nedenle hayatını kaybettiği açıklandı.

Goolaerts'in takımı Veranda’s Willems-Crelan'dan yapılan açıklamada, "Sporcumuz ve arkadaşımız Michael Goolaerts'i kaybettiğimizi, tarif edilemez bir üzüntüyle duyurmak zorundayız. Değerli hatırasını sonsuza kadar yaşatacağız." denildi.

Son dönemde hayatını kaybeden 3. Belçikalı sporcu

Michael Goolaerts, son dönemde yarış sırasında hayatını kaybeden 3. Belçikalı bisikletçi oldu. Wouter Weylandt, 2011 yılındaki Giro d’Italia'da karıştığı bir kazada, Antoine Demoitie ise 2016'da Gent - Wevelgem yarışı sırasında hayatını kaybetmişti.

Öte yandan 2018 Paris - Roubaix yarışını, Bora Hansgrohe takımından Peter Sagan kazandı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ