MENÜ

100 milyon Dolar'lık Ferrari

Formula1 yönetimi,1950’den beri aralıksız olarak yarışların hepsinde boy gösteren Ferrari’ye hakkını veriyor! Alınan bilgiye göre İtalyan takımı bu tarihi özelliğinden dolayı F1’den yılda 100 milyon Dolar (405 milyon TL) kazanıyor.

100 milyon Dolar'lık Ferrari

Motorsporlarının 1 numaralı organizasyonu Formula 1’in en önemli takımları arasında en başta yer alan Ferrari’nin önemi, bir kez daha ortaya çıktı! İngiliz basınında çıkan haberlere göre İtalyan takımının bir süredir F1 yönetiminden yılda 100 milyon Dolar (405 milyon TL) para aldığı öne sürüldü.

Takımlar içinde bu parayı kasasıyan koyan tek takım olan Ferrari’nin bu çok özel bonusu almasındaki en büyük etken ise bu sporun içindeki tarihi önemi... Son dönemde ekonomik anlamda zorluklar yaşayan F1 organizasyonunun, 1950’den beri aralıksız dünya şampiyonasında yarışan tek takım olma özelliğini taşıyan Ferrari’ye, bu tarihi öneminden dolayı böyle bir kaynak yarattığı ifade edildi.

Bu bir ilk değil...

Hatırlanacağı gibi daha önce F1’in patronluğunu yapan Bernie Ecclestone’ın da, başka bir organizasyonun içinde yer almaması adına Ferrari’ye açıktan para verdiği konuşulmuştu. Bu arada 2021’den sonra ekstra harcamalarda kesintiye gitmesi beklenen F1’in, İtalyan ekibine bu tarz bir prim vermeye devam edip etmeyeceği şu an için büyük bir soru işareti olarak karşımıza çıkıyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ