MENÜ

ÖZET Bursaspor - Kasımpaşa maç sonucu: 0-1

Spor Toto Süper Lig’in 28’inci haftasında Bursaspor, sahasında Kasımpaşa’ya 1-0 mağlup oldu ve kötü performansını devam ettirdi. Kasımpaşa'ya galibiyeti getiren golü 31. dakikada Trezeguet kaydetti.

ÖZET Bursaspor - Kasımpaşa maç sonucu: 0-1

Süper Lig'in 28. haftasında Bursaspor, sahasında Kasımpaşa'ya 1-0 mağlup olarak kötü gidişatı durduramadı.

Maçtan dakikalarşöyle;

Mücadele başladı...

5. dakikada Barış Yardımcı’nın ceza sahası içine yaptığı ortayı arka direkte savunma oyuncuları topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırdı.
17. dakikada sağ kanattan yapılan ortaya Moussa Sow’un kafa vuruşunda hakem faul gerekçesiyle oyunu durdurdu.
27. dakikada Kembo’nun ceza sahası dışından yaptığı vuruş kalecinin kucağında kaldı.
31. dakikada Trezeguet’in ceza sahası dışından vuruşu Harun’un sağından ağlarla buluştu. 0-1

İkinci yarı başladı...

49. dakikada Mikel Agu'nun ceza alanı dışından kaleyi görür görmez sert şutu üstten auta çıktı.
52. dakikada Stancu'nun sağdan getirip içeri çevirdiği topa Yusuf Erdoğan'ın penaltı noktası gerisinden şutu üstten auta çıktı.
60. dakikada Yusuf Erdoğan'ın ceza alanı yayı dışında kontrol edip düzelttiği topa sert şutunu kaleci Eray Birniçan çıkardı.
62. dakikada Kembo-Ekoko, kazanılan top sonrasında rakip ceza alanı dışına kadar ilerledi ve savunma arasına gönderdiği son pasını son andaki müdahalesi ile kesen isim Omeruo oldu.
65. dakikada Kasımpaşa kontra atağında Mensah'ın savunma arkasına gönderdiği pası rakibi Diagne'den önce Titi kesti ve tehlikeyi önledi.
72. dakikada Yusuf Erdoğan'ın ceza alanının solundan kullandığı serbest vuruşta altı pas içine gelen sert ortayı son anda Omeruo kafa müdahalesi ile kornere çeldi.
73. dakikada Kasımpaşa'nın hızlı hücumunda Eduok'un şutu kaleci Harun'u geçti ancak Troost-Ekong, son anda çizgi önünden topu uzaklaştırdı.
79. dakikada Kasımpaşa'nın uzun süre sonra tehlikeli geldiği pozisyonda Eduok'un pasına yay içinden Ahmet Ildız'ın sert şutu auta çıktı.
Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Kasımpaşa deplasmandan 3 puanı aldı.



Takım kadroları

Bursaspor: Harun
, Aziz Behich, Titi, Ekong, Barış, Agu, Shehu, Delarge, Kembo, Sow, Stancu

Kasımpaşa: Eray, Popov, Veysel, Omeruo, Veigneau, Sadiku, Mensah, Pavelka, Eduok, Trezeguet, Diagne

BURSASPOR'UN ÜSTÜNLÜĞÜ BULUNUYOR

İki takım şu ana dek Süper Lig’de 17 kez karşı karşıya geldi. Bu maçların 10’unda yeşil beyazlılar sahadan galibiyetle ayrılırken, 3 mücadele berabere bitti geride kalan 4 maçı ise İstanbul temsilcisi kazandı. Bursaspor, Kasımpaşa’ya karşı ligde karşılaştığı ilk 6 maçın tamamından galibiyetle ayrılırken, sezonun ilk yarısında oynanan İstanbul’da oynanan mücadelenin son dakikalarına 2-0 geride giren yeşil-beyazlılar, 89 ve 90’ıncı dakikalarda bulduğu gollerle sahadan 1 puan ile ayrılmıştı.

BURSA'DA GEÇİT YOK

Bu sezon iç saha maçlarındaki başarılı görüntüsüyle dikkat çeken Bursaspor, evindeki son 2 lig maçından da 1-0’lık skorlar ile galip ayrıldı. Şu ana kadar Kasımpaşa’yı 11 resmi maçta sahasında ağırlayan Bursaspor, bu maçların 9'unda kazanan taraf olurken, yalnızca birer beraberlik ve mağlubiyetle sahadan ayrıldı. Yeşil-beyazlılar, aynı zamanda Kasımpaşa'yı evindeki son 3 maçta da mağlup etmeyi başardı. Bu maçlarda ise Bursaspor, Kasımpaşa ağlarına 10 gol bıraktı.

BATALLA FORMA GİYEMEYECEK

Yeşil-beyazlılarda bu maçta en büyük eksikliği ile kaptan Pablo Martin Batalla oluyor. Arjantinli oyuncu, kart cezası sebebiyle bu maçta forma giyemeyecek. Ayrıca hafta içerisinde takımla birlikte çalışmalara katılamayan John Bostock’un da oynaması beklenmiyor. Teknik Direktör Le Guen’in bu 2 oyuncunun yokluğunda Yusuf Erdoğan ve Furkan Soyalp’e şans vereceği öğrenildi. Ayrıca Jires Kembo da sarı kart sınırında bulunuyor. İstanbul ekibinde ise sakat ya da cezalı bir oyuncu bulunmuyor.

GOL YOLLARINA DİKKAT

Bursaspor, zorlu randevu öncesinde özellikle gollerini ceza sahası içerisine doğru sürüklediği ataklar sonrası bulurken, savunmada ise ceza sahası dışından yediği gollere engel olamıyor. Yeşil-beyazlılar, ligdeki 18 takım içerisinde 10 golle kalesinde en fazla ceza sahası dışından gol gören ekip konumunda. Konuk Kasımpaşa ise, ceza sahası dışından attığı 9 golle bu alanda ligin en iyisi. İstanbul ekibi ayrıca, savunmada duran toplarda sorun yaşarken 11 golle kalesinde en fazla kafa golü gören takım oldu. Ancak Bursaspor,yalnızca 2 kez kafa golüne imza atarken, yarınki maçta duran topların önemi bir kez daha ortaya çıkıyor.

GÖZLER GOLCÜLERDE

Öte yandan gözler her iki takımın golcü isimlerine çevrilecek. Bursaspor’da attığı gollerle, iç sahadaki son 2 maçta kazanılan 6 puanı takımına getiren Bogdan Stancu, yeşil beyazlı ekibin en büyük gol silahı olacak. Şu ana dek ligde 7 golü bulunan Stancu’yu 5’er golle Aziz Behich ve Dzon Delarge takip ediyor. Kasımpaşa’da ise Trezeguet’nin 7 golü bulunurken, Samuel Eduok 7 ve Mbaye Diagne de 6 gol kaydetti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ