MENÜ

Manchester City, Bayern Münih PSG, bu hafta şampiyon olabilir

Avrupa'daki büyük liglerde de şampiyonlar şekillenmeye başladı. İngiltere'de Manchester City, Almanya'da Bayern Münih ve Fransa'da Paris Saint Germain (PSG), bu hafta şampiyonluklarını garantileyebilir.

Manchester City, Bayern Münih PSG, bu hafta şampiyon olabilir

Avrupa’nın 5 büyük liginin 3’ünde şampiyonlar bu hafta belli olabilir...

Manchester City

İngiltere Premier Ligi’nde geride kalan 31 haftada en yakın rakibi Manchester United’a 16 puan fark atan Manchester City, şu ana kadar topladığı 84 puanla şampiyonluk turu atmak için gün sayıyor. Guardiola’nın ekibi, 7 Nisan’da oynayacağı United derbisinden galip ayrılırsa, Premier Lig tarihinde en erken şampiyonluğuna ulaşacak. Ayrıca şu ana kadar ligde toplamda 88 gole ulaşan Ada ekibi, kalan 7 haftada 15 gol atması halinde Chelsea’nin 2009- 10 sezonundaki 103 gollük performansını geride bırakacak. Ada’da en erken şampiyon olma rekorunu, 2000-01 sezonunda Alex Ferguson yönetiminde 14 Nisan’da Manchester United yaşamıştı.

Bayern Münih

Geçtiğimiz hafta Almanya Bundesliga’da Borussia Dortmund’u 6-0’lık farklı bir skorla yenerek şampiyonluk için kapıları sonuna kadar aralayan Bayern Münih, 28. lig şampiyonluğunu kutlamaya hazırlanıyor. Bavyera ekibi, tıpkı Manchester City gibi 7 Nisan tarihinde deplasmanda Augsburg’u yenmesi halinde kupayı bir kez daha müzesine götüren taraf olacak. Ayrıca Kırmızı-Beyazlılar, şampiyon olduğu takdirde bu başarıyı üst üste 6. kez elde ederek Bundesliga’da bir ilkin altına imza atmış olacak. Lig tarihinde toplam 27 şampiyonluğa sahip olan Münih’e en yakın ekip ise daha önce 5’er kez mutlu sona ulaşan Borussia Dortmund ile M’Gladbach.

Paris Saint Germain

Real Madrid’e elenerek Şampiyonlar Ligi’ne erken veda eden PSG, Fransa’da lig şampiyonluğunu kazanıp, teselli bulmak istiyor. Fransa’da son 5 sezonun 4’ünü zirvede bitiren Unai Emery’nin öğrencileri, bu akşam St.Etinne ile karşılaşacak. PSG, bu deplasmandan 3 puanla ayrılırsa, yarın Nantes ile karşılaşacak olan Monaco’nun alacağı sonucu göre kaderini belirleyecek. Monaco sahasında oynayacağı mücadeleden galibiyet dışında herhangi bir sonuçla ayrılması halinde PSG, 32. hafta itibariyle kulüp tarihindeki 5. lig şampiyonluğunu ilan edecek. Aksi halde ise PSG, 15 Nisan’da Monaco’yu devirdiği takdirde Fransa’nın en büyüğü olacak.

Mertcan Polat

Haberin Devamı
YORUM YAZ