MENÜ

Dünyanın konuştuğu Anthony Joshua - Joseph Parker maçını kim kazandı?

Bütün dünya dün gece Anthony Joshua - Joseph Parker arasında oynanan dünya ağır siklet boks maçına kitlendi. Kariyerleri boyunca kaybetmeyen Anthony Joshua - Joseph Parker maçı nefesleri kesti. 12 raund süren maçta navakt çıkmadı.

Dünyanın konuştuğu Anthony Joshua - Joseph Parker maçını kim kazandı?

20 maçta 20 nakavt ile rakip tanımayan 28 yaşındaki İngiliz boksör Anthony Joshua ile 24 maçta yenilgi almayan ve bu maçların 18'ini nakavt ile kazanan 26 yaşındaki Yeni Zellandalı Joseph Parker dünyanın sonucunu merakla beklediği maçta karşı karşıya geldi.

Kemer birleştirme karşılaşması tam 12 raund sürdü ve daha önce rakiplerinin tümünü nakavt ile kazanan Antony Josua Joseph Parker'ı resmi karar sonrası puanla mağlup etmeyi başardı.

Antony Joshua, Joseph Parker galibiyetiyle birlikte kariyerinde çıktığı 21. maçına kazanarak yenilmezlik serisini sürdürdü. İngiliz boksör daha önce çıktığı 20 maçı nakavt ile kazanmayı başarmıştı.

Joshua karşısında 12 raund ayakta kalan Joseph Parker ise kariyerindeki ilk mağlubiyetini aldı.

Bu galibiyet ile Antony Joshua WBA, WBO, ve IBF kemerlerinin de sahibi oldu.

Anthony Joshua - Joseph Parker ne kadar kazandı?

Dünyanın konuştuğu Anthony Joshua - Joseph Parker maçını kim kazandı

Anthony Joshua kimdir?


Anthony Joshua, 15 Ekim 1989 tarihinde İngiltere'nin Watford şehrinde doğdu. Annesi Nijeryalı, babası İrlanda asıllı bir İngiliz'dir. Çocukluğunun bir kısmı Nijerya'da geçti. Kings Langley Ortaokulu'ndan öğrenim gördü. Öğrencilik yıllarında futbol ve atletizmde öne çıktı.

2007 yılında 18 yaşındayken kuzeni olan ünlü boksör Ben Lleyemi'nin tavsiyesiyle boksa başladı. 2009 ve 2010 yıllarında Haringey Box Cup'ı kazandı.

Joshua, 2010'da ABA Şampiyonasını kazandıktan sonra profesyonelliğe geçmesi için gelen 50.000 Pound'u reddederek ''50.000 Pound'u reddetmek kolaydı, sporu para karşılığında yapmıyorum, madalya kazanmak istiyorum.'' dedi. Aynı turnuvayı ertesi yıl da kazandı. Bu başarısıyla Büyük Britanya (GB) Boks ekibinde yer aldı. Daha sonra aynı yıl GB Amatör Boks Şampiyonasında şampiyon oldu. 2011 yılında Dünya Amatör Boks Şampiyonasında finalde kaybetse de olimpiyat oyunlarına girmeyi garantiledi. Ekim 2011'de Büyük Britanya Boxing Writers Kulübü tarafından ''Yılın Amatör Boksörü'' seçildi. Joshua'nın amatörlük istatiği 40-3'tür.

2012 Londra Olimpiyat Oyunlarında şampiyon olan Joshua, 2013 yılında profesyonel boksa geçti. 2016'da Dünya Ağır Siklet Boks Şampiyonu oldu. Profesyonel kariyerinde çıktığı 20 maçın tamamını kazanan Joshua, rakiplerinin hepsini nakavtla yendi.

Anthony Joshua özel hayatı

Anthony Joshua, boksa başlamadan önce duvarcılık işinde çalışmıştır. Spor dalları ile arası oldukça iyi olan Joshua 100 metreyi 11 saniyede koşarak tüm dünyada dikkatleri üzerine çekmiştir. Futbol yeteneği de olan Joshua aynı zamanda motokros sporcusudur. Satranç oynamayı da oldukça sevmektedir. Bu oyunun boksun içinde yeri olduğunu düşünmektedir.

Belirli bir dine değil, ancak genel olarak dine ilgi duyduğunu söyleyen Joshua, Ocak 2017'de Dubai'deki bir camide dua eden bir fotoğrafrafını yayınladıktan sonra Müslüman olduğu söylentilerine neden oldu. Bunun sonucunda sosyal medyada kendisine karşı önemli bir İslam karşıtı tepki oluştu.

Dünyanın konuştuğu Anthony Joshua - Joseph Parker maçını kim kazandı

Joseph Parker kimdir?


18 yaşında profesyonelliğe geçiş yaptığından bu yana boks dünyasında ilgiyle takip edilen Joseph Parker, bu sıkletin yeni süper star boksörü olarak gösteriliyor..

Yeni Zellanda'da dünyaya gelen Parker ülkenin yetiştirdiği en yetenekli ağırsıklet boksörü olarak gösteriliyor. 26 yaşındaki genç, çıktığı 25 karşılaşmanın sadece birini kaybetti. Çoğu kez ülkesinde yılın Sporcusu seçilen boksör, 18 rakibini nakavt ederek kazanıp rekor kırmıştır. Joseph, ülkesini uluslararası arenada çoğu kez temsil etti ve 7 kez kemerle ödüllendirildi. Ancak son çıktığı Antony Josua maçını puanla kaybederek kariyerinin ilk yenilgisini aldı.





Haberin Devamı
YORUM YAZ