MENÜ

Alisa Agafonova-Alper Uçar'dan veda

Buz dansında Türkiye’ye uluslararası arenada tarihi başarılar yaşatan Alisa Agafonova-Alper Uçar çifti, sporculuk kariyerlerini sonlandırdı. Buz Pateni Federasyonu Başkanı Ahmet Hamdi Gürbüz, “İki sporcumuzun da eksikliğini hissedeceğiz” dedi

Alisa Agafonova-Alper Uçar'dan veda

Türk buz pateni tarihinde birçok ilki başarmış Alisa Agafonova (27) ile Alper Uçar (33) buz dansı çiftimiz, pistlere veda etti. Ülkemize birçok ilki yaşatan Alisaf Agafonova ile Alper Uçar’ın aktif sporculuk hayatlarını sonlandırdı.

Alisa Agafonova ve Alper Uçar çiftinin, uluslararası arenada Türkiye’ye yaşattığı tarihi başarılar serisi ise, kariyerlerini 2010’da birleştirmesiyle başladı. Milli sporcularımız, ülkemizin kış sporlarıyla tanışmasında ön ayak olan; 2011 Erzurum Üniversitelerarası Kış Oyunları’nda ikincilik kürsüsüne çıkıp bu dansındaki ilk madalyamızı kazandırdı.

Üst üste 2 olimpiyata katıldılar

2014 Sochi Olimpiyat Oyunları’na buz dansı kategorisinde katılmayı başaran ilk çiftimiz olan Alisa-Alper ikilisi ayrıca, 2018’deki PyeongChang Olimpiyat Oyunları’nda da çıtayı daha da yükseltti. Ay-Yıldızlı ekibimiz, olimpiyat tarihinde serbest programa yükselen ilk buz dansı çiftimiz oldu. Olimpiyat sonrası, Dünya Şampiyonası’na da boy gösteren ve serbest program kalan Alise ve Alper, yine bir ilki başarmıştı. Türk buz pateninde, buz dansı branşını belli bir seviyeye kadar getirmeyi başaran bu özel çiftin, aktif sporculuk kariyerini bitirme kararını Buz Pateni Federasyonu Başkanı Ahmet Hamdi Gürbüz açıkladı.

‘Türkiye’ye borçlarını ödemek istiyorlar’

Alper’in 33 yaşına geldiğini ve günde 8-9 saatlik antrenman programının kendisini zorlayacağını dile getiren Başkan Gürbüz, “Alper, ABD’de antrenörlük yapmak istiyor. Alisa ise Fransa’ya taşınacak ve bu yaz evlenmeyi planlıyor. Alisa da tıpkı arkadaşı gibi kariyerine antrenör olarak devam etme niyetinde. Bu iki milli sporcumuz da federasyonumuzdan bir talep gelirse değerlendirecek. Çünkü federasyonumuz, kendilerine ciddi destek ve emek verdi. Onlar da buraya borçları olduğunu düşünüyorlar ve kendilerine fırsat verilirse Türkiye’ye borçlarını ödemek istiyorlar. Ülkemizi uzun yıllar uluslararası buz pateni camiasında iyi bir yere taşıdı. İyi sporcu yetiştirmek için iyi antrenöre ihtiyaç var. Her iki isim de iyi antrenör olacaktır. Federasyonumuza, ülke ve dünya sporuna bu anlamda da ciddi katkı sağlayacaklardır” diye konuştu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ