MENÜ

Salomon Cappadocia Ultra-Trail'e büyük ödül

Argeus Travel & Events tarafından Salomon’un isim sponsorluğunda bu yıl beşinci kez gerçekleştirilecek olan Salomon Cappadocia Ultra-Trail; etkinlik, kongre ve toplantı sektörünün Oscar’ları olarak kabul edilen ACE of M.I.C.E 2018’de “Yılın En İyi Spor Etkinliği” seçildi.

Salomon Cappadocia Ultra-Trail'e büyük ödül

Kısa süre önce Ultra-Trail World Tour - Pro Level kategorisine de yükselen Salomon Cappadocia Ultra-Trail’in kazandığı ödülün kendilerini çok mutlu ettiğini dile getiren Argeus Travel & Events sahibi Aydın Ayhan Güney, Salomon Cappadocia Ultra-Trail'in ülkemizde Ultra-Trail kültürünün büyümesini sağlarken global arenada da Ultra-Trail ekosisteminde yerini sağlamlaştırdığını belirtti. Güney ayrıca 2018’de gerçekleştirilecek organizasyon süresince yaklaşık 3.000 kişinin Kapadokya’da konaklayacağını, otel rezervasyonlarının 2.000 odaya ulaşabileceğini ve organizasyonun bölge turizmine yaklaşık 5 milyon TL’lik katkı sağlayacağını tahmin ettiklerini de belirtti.

Son 5 yıldır doğa güzellikleriyle bezenmiş parkuru, katılımcı sayısı, yabancı sporcu sayısı, kapsamlı sağlık ve güvenlik hizmetlerinin yanı sıra organizasyon başarısı ile yerli-yabancı Ultra-Trail organizasyonlarına örnek olan Salomon Cappadocia Ultra-Trail, büyük başarılar kazanmaya devam ediyor.

81 jüri üyesi “Yılın En İyi Spor Etkinliği” seçti

Bu yıl altıncı kez düzenlenen ACE of M.I.C.E 2018’de 18 ayrı kategoride toplamda 78 finalist yarıştı. Kazananlar, sektörün önde gelen temsilcilerinden oluşan 81 kişilik jüri tarafından seçildi.

Salomon Cappadocia Ultra-Trail’in ödülünü Life Fitness Satış Müdürü Onur Karaoğlan; Argeus Travel & Events sahibi Aydın Ayhan Güney, Argeus Travel & Events Organizasyon Direktörü Koray Bozunoğulları, Amer Sports Türkiye ve Körfez Ülkeleri Sorumlu İş Geliştirme Müdürü Ceylan Ateş ve Salomon Türkiye Marka Müdürü Orçun Kutluad’a takdim etti.

“Bölge turizmine yaklaşık 5 milyon TL’lik katkı sağlayacağımızı tahmin ediyoruz”

Bu ödülü kazandıkları için mutlu ve gururlu olduklarını söyleyen Aydın Ayhan Güney, Ultra-Trail organizasyonları içerisinde en üst klasman olan World Tour kategorisinde Challenger’dan Pro Level’a çıkıldığı için Salomon Cappadocia Ultra-Trail 2018 katılımlarının önceki yıllara göre çok yükseleceğini de vurguladı. Güney, ödül töreni sonrasında şu açıklamaları da yaptı:

“Salomon Cappadocia Ultra-Trail ilk kez düzenlendiği günden bu yana çok yol kat etti. Kısa süre içerisinde önce World-Tour Challenger Level’a, bu yıl içerisinde de Ultra-Trail’in Şampiyonlar Ligi olan Pro-Level’a terfi etti. Salomon Cappadocia Ultra-Trail’in hem yur tiçi hem de yurt dışında çok büyük etkisi var. 2018’deki organizasyon için henüz Mart ayında iken kayıtların yüzde 61’inin yabancı sporcular tarafından yapılması da bunun önemli bir kanıtı. Ayrıca uluslararası otoritelerden profesyonel organizasyonu ile tam puan alan Salomon Cappadocia Ultra-Trail, Ultra-Trail kültürünün Türkiye’de büyümesini sağlayacak bir organizasyon haline de geldi. Organizasyon öncesinde gerçekleştirilen kamplara çok büyük ilgi gösteriliyor. Dünya şampiyonu Gediminas Grinius’un da bu kamplarda Türk sporcular ile bir araya gelmesi bizi çok mutlu ediyor. Ayrıca bu yıl 20-21 Ekim tarihlerinde düzenleyeceğimiz organizasyonda sporculara 400 puan yerine 700 puan vermeye başlayacağız. Bu sebeple katılacak dünyaca ünlü sporcuların sayısı da önceki yıllara göre çok artacak. Organizasyon süresince yaklaşık 3.000 kişinin Kapadokya’da konaklayacağını, otel rezervasyonlarının 2.000 odaya ulaşabileceğini ve organizasyonun bölge turizmine yaklaşık 5 milyon TL’lik katkı sağlayacağımızı tahmin ediyoruz.”

Organizasyon üç farklı parkurda düzenlenecek

20-21 Ekim tarihlerinde 119 km, 63 km ve 38 km mesafelerinde, patika koşularının Şampiyonlar Ligi olarak kabul edilen “Ultra-Trail World Tour - Pro Level” kategorisinde düzenlenecek organizasyon için kayıtlar sürüyor.
2018’de dünya sıralaması için sporculara 700 puan verecek ve Amy Sproston, Rachid El-Morabity, Mohamed El-Morabity ve Moritz Auf der Heide gibi dünyaca ünlü atletler şimdiden kayıtlarını yaptırdığı dev organizasyonda sporcuların 119 kilometrelik CUT parkurunu 24 saat, 63 kilometrelik CMT parkurunu 12 saat 30 dakika ve 38 kilometrelik CST parkurunu da 6 saat 30 dakika içerisinde tamamlamaları gerekecek.

Bölge turizmine büyük ivme kazandıracak Salomon Cappadocia Ultra-Trail, Ürgüp şehir merkezinden başlayarak Ortahisar, İbrahimpaşa, Göreme, Uçhisar, Çavuşin, Akdağ, Damsa, Taşkınpaşa ve Karlık gibi bölgelerin geçilmesinin ardından yine Ürgüp şehir merkezinde sona erecek.

İHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ