MENÜ

HWA Gaming takım koçu Ahmet 'Purple' Önal: Ben oyunda sinirlenmem!

Analist,takım koçu ve çok daha fazlası. HWA Gaming’in genç takım koçu Ahmet ‘’Purple’’ Önal Fanatik Espor’a konuştu. Purple kendisi hakkında bilinmeyen yönleri, gelecek planları ,ligimiz hakkındaki düşünceleri ve çok daha fazlasını anlattı. İşte gerçekleştirdiğimiz keyifli röportajın detayları;

HWA Gaming takım koçu Ahmet 'Purple' Önal: Ben oyunda sinirlenmem!

Analist, takım koçu ve çok daha fazlası... HWA Gaming’in genç takım koçu Ahmet ‘’Purple’’ Önal, Fanatik Espor’a konuştu. Purple kendisi hakkında bilinmeyen yönleri, gelecek planları, ligimiz hakkındaki düşünceleri ve çok daha fazlasını anlattı. İşte gerçekleştirdiğimiz keyifli röportajın detayları;

Öncelikle Ahmet ‘’Purple’’ Önal kimdir? Bize kısaca kendin bahsedebilir misin?
Merhaba, Ben Ahmet HWA Gaming takımının koçu ve aynı zamanda analistiyim, yaklaşık 1 senedir bu takımda çalışmaktayım, daha önceden oyuncu olarak destek rolünde Galakticos, Suppermasive TNG takımlarında bulundum.Oyunculuk kariyerini arkamda bırakmış olup koçluk konusunda kendimi geliştirmekteyim.

Espora nasıl başladın?
Espora League of Legends'da üçüncü sezonda ufak turnuvalara katılarak başladım. Sonrasında birkaç arkadaşımla olabildiğince çok turnuvaya katılmaya ve daha sonra yükselme liginde Suppermasive TNG takımda oynayarak espora profesyonel olarak adım atmış oldum.

Bundan sonraki kariyer hedeflerin nelerdir?
HWA Gaming’de bulunduğum sürece takımımı başarıya taşımak ve yurt dışında derece kazanmak, bireysel olarak kendimi aşçılık ve koçluk konusunda geliştirmek diyebilirim.

Türkiye’de ki esporun gelişimi hakkında ne düşünüyorsun?
Türkiye dünya çapında kabul edilebilecek bir bölge haline geldi. Henüz Kuzey Amerika, Avrupa, Çin, Güney Kore gibi üst düzey ligler kadar büyük bir bölge olarak görülmese de, ikinci dereceden bir bölge diyebiliriz. League of Legends ile birlikte artan rekabetçi ortam diğer oyunları da etkiledi. İnsanlar dünya çapındaki sahnelerde boy göstermek için çabalamaya başladı. Buna verilebilecek en iyi örneklerden biri 2014 yılında HWA Gaming’in Starcraft 2 oyuncusu Zerghamdi’nin Valencia’daki Dreamhack Summer turnuvasına katılmış olmasını gösterebiliriz. Ülkemizde espor her geçen ay gelişmeye devam etmekte, League of Legends’ın öncülüğünde fakat esporun gelişimi sadece League of Legends ile olamaz diğer oyunlarada destek verilmeli ve gerekli imkanlar sağlamalı.

İmkanın olsa 5 yerli oyuncuyla mı çalışmak istersin yoksa 5 yabancı oyuncuyla mı?
5 yabancı oyuncuyu tercih ederdim. Kendi açımdan düşünürsem onlardan oyun bilgisi ve kültürel açıdan daha fazla şey öğrenip kendimi geliştirmek konusunda yardımcı olabilir.

League Of Legends dışında oynamaktan hoşlandığın oyunlar nelerdir?
Fifa 18, Football Manager 2018, SpeedRunners, Prison Architect, Total War Shogun2, Euro Truck Simulator

Lig yokken neler yapıyosun?
Yeni tarifler deniyorum, Gaming House'da kendimi geliştirmeye çalışıyorum yemek konusunda.

Yabancı bir oyuncuyla tanışmak isteseydin kimle tanışmak isterdin? Neden?
Aphromoo ile tanışmak isterdim. Zamanında çok fazla yayınlarını izlerdim elimde kağıt kalemle, kendisi çok şey kattı oyun bilgisi olarak bana.

League Of Legends oynarken en çok hangi rolde oynuyorsun? ve en çok hangi şampiyonu tercih ediyorsun?
Support - Bard


3 tane şampiyon yasaklama hakkın olsa, hangi 3 şampiyonu oyundan silerdin?
Swain - Bliztcrank - Katarina

Esporla ilgilenmeseydin neler yapmak isterdin?
Aşcı olmak isterdim.Esporla ilgilenmem bir engel olduğunu düşünmüyorum 1-2 sene sonra asçı olmak istiyorum.

Espor’da başarılı olmanın şartları sence nelerdir?
Bir insanın esporda başarılı olmasının şartları tıpkı bir futbol, basketbol yıldızı gibi antrenman yapmaktan geçiyor, kimse oyunu iyi oynadığı için takımlarda bulunmuyor, takım arkadaşlarına ve yanındaki diğer insanlara saygı göstermesi, disiplinli olması gerekiyor. Ayrıca eğer oyunculuk kariyerine girmek isteyenler varsa bu işe profesyonel bir gözle bakmalılar ilerleyen dönemlerde sadece oyun oynamak olmadığını anlayacaklardır.

Oyun oynarken çok sinirlenip flame yaptığın zamanlar oluyor mu?
Ben hiçbir zaman sinirlenmem.

Sence Korelileri esporda bu kadar başarılı yapan neden nedir?
Bu sene ligimize birçok Koreli oyuncu geldi onlarla sohbet ettikten sonra anladımki onlarda bu iş çok küçükken başlıyor aileler çoğunlukla izin veriyor ve şartları çok iyi, başarının ilk aşaması bence ailenin destek vermesi eğer Türkiye'de de aileler çocuklarının yanında bulunursa ülkemizden daha fazla oyuncu çıkacağına eminim.

Bir çok oyuncu Soloq’ya çok fazla önem veriyor. Sence oyuncuların bulundukları ligler bu kadar önemli mi?
Takımların oyuncularla ilk etkileşime geçtikleri yer soloq bu yüzden tanınmaları için ve yüksek seviyedeki oyuncularla oynayıp deneyim kazanması için soloq önemli bir faktör oluyor.

Türkiye Ligi'nden bir 5’li kurmanı istesem hangi oyuncuları alırdın?
Rare - Closer - WaenA- J1mmy -Japone

Batuhan Tunç Tercan/fanatik.com.tr

Haberin Devamı
YORUM YAZ