MENÜ

Lucescu:Antrenöre işini yapmak için müsaade etmek lazım

A Milli Takım teknik direktörü Mircea Lucescu, Karadağ ile oynanacak hazırlık maçı öncesi basın toplantısında soruları yanıtladı. Nihat Kahveci, Mehmet Topal ile ilgili eleştirilerine de, "Antrenöre işini yapmak için müsaade etmek lazım. Tecrübeli abileri kadroya almadan yalnızca gençlerden ekip kurmak mümkün değil, kolay değil." yanıtını verdi.

Lucescu:Antrenöre işini yapmak için müsaade etmek lazım

A Milli Futbol Takımı, ikinci hazırlık maçında deplasmanda Karadağ ile karşılaşacak.

Mücadele öncesi teknik direktör Lucescu, basın mensupları ile bir araya geldi ve soruları yanıtladı.

İşte Rumen hocanın açıklamaları:

"Ne kadar az konuşursak o kadar iyi. Çalışmak lazım. Ben bazı şeyleri değiştirmeye çalışıyorum. 10 tecrübeli, 1 gençle oynamak kolay. Ama 5 genç oyuncuyla bir şeyler başarmak kolay değil."

"Antrenöre işini yapmak için müsaade etmek lazım. Tecrübeli abileri kadroya almadan yalnızca gençlerden ekip kurmak mümkün değil, kolay değil. 3-4 tecrübeli olacak ve bu oyuncular gençlere örnek olacak."

"Tecrübeli oyunculara ihtiyacım var ama 5-6 yıl beraber oynayabilecek bir takım inşa etmek için gençlere yöneldim. Burak ve Caner gibi oyuncuların olmaması, onları bir daha kadroya almayacağım anlamına gelmez."

'Kulüp performansı çok farklı bir şey'

"Kulüp performansı çok farklı bir şey. Kulüpte 8 ay boyunca kullanılan oyun sistemi var. Herkes kendi bölgesinde ne yapacağını biliyor. Benim önümde iki gün var. 2 antrenman 4 toplantı yapabildik. Analizler, maç hazırlıkları, kendi oyun organizasyonumuz."

"Benim rakibi de incelemem gerekiyor. Kısa bir dönem içerisinde aynı şeyleri tekrarlamam gerekiyor. Bu yüzden akıllı, istekli olan oyunculara ihtiyacım var. Ülkenin Milli Takımı'nın renklerini seven oyunculara ihtiyacım var."

'Yeterli tecrübem var'

"Kulüpler, kendi seyircileri var. Milli Takım 80 milyonun. Almanya'dan, İtalya'dan, İspanya'dan oyuncular geliyor. Dışarıda oldukları için bunu hissedemiyorlar. Sabrımız olursa çok iyi bir ekip olacağız. Yeni bir ekip kurmak için yeterli tecrübem var."

Karadağ - Türkiye maç sonucu: 2-2


Haberin Devamı
YORUM YAZ