MENÜ

‘Bu şartlar altında yeni şampiyonluk zor'

Zor şartlar altında 4’ü uluslararası toplamda 9 şampiyonluk elde eden Bedensel Engelli bilek güreşçimiz Fatih Kamuz, hiçbir şekilde destek alamadığını belirtti. Milli sporcu, “Bu şartlar altında yeni şampiyonluklar çok zor” dedi.

‘Bu şartlar altında yeni şampiyonluk zor'

15 yaşında Adana’da bilek güreşine başlayan ve zor şartlar altında mücadele eden bedensel engelli bilek güreşçi Fatih Kamuz, 4 yıl içinde büyük başarılara imza attı. 19 yaşındaki genç sporcu, kazandığı şampiyonlukları ve bu süreçte yaşadıklarını FANATİK’e konuştu. Türkiye şampiyonalarında 5, Avrupa ve dünya şampiyonalarında 4 altın madalya kazanan Kamuz şunları söyledi...

‘Ailem hep destek oldu’

“Sporla tanışma sürecim tamamen tesadüf oldu. 15 yaşında bir lise öğrencisiyken, arkadaş tavsiyesi ile bilek güreşine yöneldim. Zaten o süre içinde bireysel olarak da fitness yapıyordum. Ailem her zaman destek verdi, diğerleri gibi olmadı. Şampiyonalara abimle gittim, cebime parayı babam koydu. Yüzlerini kara çıkarmadım, şampiyon olduktan sonra daha çok güvenmeye başladılar”.

‘Bileğim çıkmasına rağmen...’

“Türkiye şampiyonu olduğum dönemin ardından, yaklaşık 2 yıl sonra milli takıma seçildim. Romanya ve Bulgaristan’da Avrupa Şampiyonası’nda hem sağ hem de sol bilekte şampiyonluklar kazandım. Daha sonrasında aynı başarıyı büyüklerde, Türkiye’de gösterdim. Avrupa’da ise, büyükler turnuvasında bileğim çıktığı halde maçı kazanarak 5. oldum”.

‘Şampiyonluğumu kimse bilmiyordu’

“Hiçbir şekilde sponsorluk desteği almadım. 2016’da belediyemiz, sadece gidiş-geliş masraflarımı karşıladı. Bize sahip çıkmalarını, teşvik etmelerini istiyorum. İlk kez Karabük’te, 2015 yılında abimle hiçbir şey bilmeden gittiğim turnuvada adeta rezillik çekmiştik. Bütün masrafları cebimizden ödedik. Dolayısıyla ilk başarımın ardından yaşananlar, istediğim gibi gelişmedi. Bu süreçte bana tek desteği ailem ve arkadaşlarım verdi. Dünya şampiyonu olduktan sonra bile üst makamlara çıkamadım. Sadece Adana Kaymakamlığı ile görüşebildim”.

‘Olimpiyatlara gitmek istiyorum’

“Bilek güreşine tavsiye ile gitmiştim. Başka bir spor dalı olsaydı belki de oraya yönelecektim. Ama bu şartlar altında herhangi bir destek almazsam yeni şampiyonluklar çok zor. Harcamalarım sürekli cepten gidiyor. İşten çıkıp, idmana gidiyorum. Sporcu abilerimiz başka branşlara yönel diyor. Bilek güreşinin paralimpik bir branş olmasını istiyorum. Ülkemizi dünyanın en büyük organizasyonunda, olimpiyatlarda temsil ederek başarılar kazanmak istiyorum”.

Mertcan Polat

Fotoğraf: Akif Özdemir /DHA


Haberin Devamı
YORUM YAZ