MENÜ

Oltu'da Muhsin Gürsoy anısına güreş turnuvası düzenlendi

25 Mart Spor Kulübü'nün merhum Muhsin Gürsoy anısına düzenlemiş olduğu Gelişim Güreş Turnuvası Kapalı Spor Salonu'nda yapıldı.

Oltu'da Muhsin Gürsoy anısına güreş turnuvası düzenlendi

Oltu’nun düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıldönümü etkinlikleri kapsamında Oltu Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen güreş turnuvasına 100’ün üzerinde güreşçi katıldı. Minikler ve yıldızlar kategorisinde düzenlenen güreşe çevre il ve ilçelerden de katılım oldukça fazla oldu.
Programın açılış konuşmasını Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ömer Bektaş yaptı. Bektaş konuşmasında, "Etkinliğimize adını veren merhum Muhsin Gürsoy hocamızı özellikle gençlerimize tanıtmak, onlara örnek alabilecekleri bir sporcuyu kısaca anlatmak istiyorum. Kendisi kurumumuza ve gençlerimize uzun yıllar hizmet sunmuş, 57 yaşında mücadele ettiği elim hastalığa yenik düşüp hakka yürümüş değerli bir sporcu, spor adamıydı. İşi olduğu için değil, bunu bir görev saydığında tanıdığı-tanımadığı tüm gençleri hangi dal olursa olsun sporun bir branşı ile tanıştırmak için elinden geleni yapardı. Sporun, özellikle gençlerimiz için bir zırh olduğunu ve onları kötü olan her şeyden uzak tutabilecek en etkili yol olduğunu savunurdu. Tüm çocukları kendi çocuğu gibi sahiplenirdi. Hayatı öğrencileri ve çok sevdiği doğaya olan hayranlığından ibaretti. Çocuklarımızın hepsinin üzerinde çokça emeği olan merhum hocamızı bu güzel spor etkinliği ile anıyor olmak bizleri ve onu tanıyan herkesi mutlu edecektir. İlçe Spor Müdürlüğü ve 25 Mart Spor Kulübü olarak tertip ettiğimiz bu etkinlik ve yıl içerisinde yapacağımız diğer faaliyetlerle sağlıklı, bilinçli ve milli değerlerine bağlı genç nesiller yetiştirmek asıl hedefimizdir" ifadelerini kullandı.

Bektaş'ın konuşmasının ardından konuşan 25 Mart Spor Kulübü Başkanı Ahmet Zengin ise, "Oltu 25 Mart Spor Kulübü olarak sadece futbolda, değil diğer branşlarda da mücadele edebilmek için çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Bu turnuvaya kulüp olarak 30 sporcu ile katılıyoruz. Kulübümüze kayıtlı 60 güreşçimiz var. İlerleyen zamanlarda bu sayı artacak. Voleybolda bayanlar ligi ve erkekler ligi olmak üzere 3 takımımız var ve erkekler takımımız inşallah bu sene 2. ligde mücadele edecek. Yine yamaç paraşütü branşında hazırlıklarımız devam ediyor. Türk Hava Kurumu ile bir protokol imzaladık. Mayıs ayının 1 ve 15’i arasında bir kurs düzenlenecek ve bundan sonra yamaç paraşütü spor dalında ‘biz de varız’ diyeceğiz. Bu tür çalışmalarımız devam edecektir. Şu anda ilçemizde aktif olarak spor yapan 120 lisanslı sporcumuz bulunuyor. 1952 yılında kurulan kulübümüz yaklaşık 70 yıldır ayaktadır. Birçok sporcu ve antrenör yetiştirmiştir. Merhum Muhsin hocamızın da sporcuların yetiştirilmesinde çok emeği olmuştur. Yüzlerce çocuğa ve gence sporu sevdirmiştir. Turnuvamız O’nun aziz anısına ithafen hazırlanmıştır. Kurtuluşumuzun yüzüncü yıldönümüne denk gelmesi ise ayrıca çok güzel olmuştur" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından müsabakalara geçildi. Yüz sporcunun yarıştığı turnuva akşam saatlerine kadar devam etti.

Müsabakaların sonunda dereceye giren öğrencilere ödülleri verilirken, kulüp başkanı Ahmet Zengin, 25 Mart Spor Kulübü’ne maddi ve manevi destek olan dernek ve işadamlarına plaket verdi.

Öte yandan turnuvaya, Kırklareli Belediye Başkanı Muhlis Yavuz, Tekirdağ Çerkezköy Belediye Meclis üyesi Hasan Karaca, Aile ve Sosyal Politikalar Erzurum İl Müdür Yardımcısı İsmet Güneş, Oltu Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ömer Bektaş, 25 Mart Spor Kulübü Başkanı Ahmet Zengin, Oltulu İş Adamı Fuat Demir, Erzurum Güreş İl Temsilcisi Battal Alpkılıç, Erzurum Oltu Dernekler Federasyonu Başkan Vekili İsrafil Kamacı ile Genel Sekreter Doğukan Önal, İstanbul Sultangazi Çatak Köyü Dernek Başkanı Recep Aras, Bursa Sülünkaya Köyü Dernek Başkanı Öner Alkan, Kartal Oltulular Dernek Başkanı Mevlüt Gör, Bursa Elmadüzü Dernek Başkanı Erdal Yıldırım ve Erzurum bölgesi cazgırı Fuat Özbay ile Türkiye’nin çeşitli illerinde ikamet eden Oltulu vatandaşlar katıldı.

İHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ