MENÜ

Uber taksi nedir? Uber taksi nasıl çağrılır, Uber uygulaması

Uber ile ilgili soru işaretleri tamamen ortadan kalktı. Yakın bir süre önce mahkemenin verdiği kararın ardından Uber de faaliyetlerine resmen başlayacağını kısa bir süre önce duyurdu. Uber Türkiye'nin resmi hesabından yapılan açıklamada, ""Uber’e Türkiye’de uygulanan erişim engeli mahkeme kararına uygun olarak bugün itibariyle resmen kaldırıldı! Tüm İstanbullular’a tekrar merhaba!" ifadesi kullanıldı. Böylece uber uygulaması ile yolculuk yapmanın önünde engel kalmamış oldu. Peki UBER taksi nedir? Uber taksi nasıl çağrılır ve Uber taksi fiyatları ne kadar olacak? Bu soruları yanıtlamaya çalıştık.. Ayrıca Uber

Uber taksi nedir? Uber taksi nasıl çağrılır, Uber uygulaması

Bir süredir Türkiye'de özellikle de sosyal medyanın gündeminde Uber var. Hatta Uber faaliyetleri nedeniyle mahkeme konusu olmuştu. Kısa bir süre önce yapılan resmi açıklama ile Uber'in Türkiye faaliyetlerine yeniden başladığı duyuruldu. Uber Türkiye'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Uber’e Türkiye’de uygulanan erişim engeli mahkeme kararına uygun olarak bugün itibariyle resmen kaldırıldı! Tüm İstanbullular’a tekrar merhaba!" denildi. Bu haberin ardından daha önce uber deneyimi yaşamış kullanıcılar ile daha önce uber taksi kullanmamış kullanıcılar, çeşitli aramalara başladı. Uber uygulaması nedir, nasıl indirilir? aramasının yanı sıra uber nasıl çağrılır gibi basit sorulara yanıt aranıyor.

Haberin Devamı

Uber uygulaması nasıl indirilir?

Uber uygulamasını akıllı telefonlarındanızdan indirebilirsiniz. Android ve ios cihazlanızdan uber app'i indirdikten sonra bilgilerinizi kayıt etmelisini. Cep telefonu numaranız başta olmak üzere adres bilgileriniz gibi seyahatleriniz için gerekli olan girişler yapıldıktan sonra uygulamanın yönlendirmeleri ile size yakın bölgedeki uber taksileri çağırabilirir, sonrasında seyahat edebilirsiniz.

UBER fiyatları nasıl hesaplanır?

Yolculuk ücretleri, bulunduğunuz şehre göre, yolculuk öncesinde peşin olarak veya yolculuk bitiminde hesaplanır. Bu iki farklı ücret sistemi hakkında daha fazla bilgi edinmek için buraya göz atın.

PEŞİN ÜCRETLER

Yolculuk öncesi hesaplanan peşin ücretlerde, araç çağırmadan önce yolculuk ücretinizin tam olarak ne kadar tutacağını bilirsiniz. Bu ücrete (bunlarla sınırlı kalmamak kaydıyla) şu ücretler dahildir:

Haberin Devamı

-Taban ücret

-Güzergâhın tahmini süre ve mesafesine bağlı oranlar

-Araç çağırdığınız bölgede yolculuklara yönelik güncel talep

Rezervasyon ücreti ile geçerli ek ücretler, cezalar, köprü ve otoyol geçiş ücretleri.

Araç çağırdığınızda, yolculuk öncesinde peşin hesaplanan ücreti, yolculuk sona erdikten sonra ödemeyi kabul etmiş sayılırsınız. Başka bir varış noktasına yolculuk veya güzergâh boyunca fazladan duraklama yaparsanız ya da yolculuğunuz beklenenden uzun sürerse, peşin olarak hesaplanan ücretiniz artabilir.

Peşin hesaplanan ücret anlaşmasına uymadığınız takdirde, minimum ücreti ödemeniz ya da herhangi bir taban ücret, rezervasyon ücreti, ek ücretler, köprü ve otoyol geçiş ücretleri ve dinamik fiyatlandırma ücreti gibi diğer etkenleri de içeren ve yolculuğunuz için ölçülen süre ile mesafeyi temel alan bir ücret ödemeniz gerekir.

Tüm yolculuk ücretleri için her zaman makbuz alırsınız. Yolculuk ücretiniz, ödemeyi kabul ettiğiniz peşin ücretten farklıysa, bununla ilgili ayrıntıları makbuzunuzdan inceleyebilirsiniz.

YOLCULUK SONRASI HESAPLANAN ÜCRETLER

Bazı şehirlerde, yolculuk öncesi peşin hesaplanan ücret sistemi kullanılmaz. Bunun yerine, minimum ücreti ödemeniz ya da geçerli baz ücret, rezervasyon ücreti, ek ücretler, köprü ve otoyol geçiş ücretleri ve araç çağrısı yaptığınız bölgedeki yolculuk talepleri yoğun olduğunda geçerli olan dinamik fiyatlandırma gibi diğer etkenleri de içeren ve yolculuğunuzun güzergâhına ait süre ile mesafeyi temel alan bir ücret ödemeniz gerekir. Ücretler; konuma, seçtiğiniz araç türüne ve diğer faktörlere göre değişebilir.

Haberin Devamı

UBER nedir, nasıl kullanılır?

Uber’i kullanmak için ilk olarak hizmete üye olmak gerekiyor. Dilerseniz Uber.com sitesinden, dilerseniz de Android veya iPhone uygulamasından üye olabiliyorsunuz. Sonrasında bir araca ihtiyaç duyduğunuzda, uygulama üzerinden alınmak istediğiniz konumu seçiyorsunuz. Konumunuza göre araç talep ettiğinizde, bir sürücü talebinizi üstleniyor. Bundan sonra da gitmek istediğiniz yeri seçiyorsunuz ve sadece beklemek kalıyor. Dilerseniz varış noktasını seçtikten sonra, daha araç gelmeden bile yolculuğun ne kadar tutacağını görebiliyorsunuz. Uber uygulaması nedir, nasıl kullanılıyor?

Haberin Devamı

Sürücü sizi aldığı zaman, gitmek istediğiniz nokta kendisine söyleniyor ve rota çizilip, tahmin edilen varış zamanı belirleniyor. Vardığınız zaman da ödeme uygulama üzerinden daha önce ayarladığınız ödeme yöntemi ile çekiliyor. Sürücüye verilecek bahşiş miktarı size bırakılıyor.

Yolculuğu başka biriyle paylaşmak istediğinizde, uygulama menüsünden Ücreti Paylaş seçeneğine geliyorsunuz. Size eşlik eden diğer kullanıcıları da sisteme eklediğinizde, yolculuk sonunda tüm kartlardan eşit miktarda para çekiliyor.

Uber’in ne kadar yenilikçi ve faydalı bir sistem olduğunu vurgulamamıza gerek bile yok. Farklı şehirlerde önemli toplantılara katılacağınız zaman, şık bir araçla, özel bir şoför ile dilediğiniz yere çoğu gereksiz iletişime girmeden varabiliyorsunuz. BiTaksi ile birlikte kullandığımız Uber’in pahalı olmasına rağmen gayet kaliteli bir hizmet sunduğunu söyleyebiliriz. Hizmetin ülkemizdeki diğer şehirlere de yayılmasını umuyoruz.

UBER'E NASIL KATILIRIM?

Haberin Devamı

Gerekli lisanları olanlar İş Ortağı olarak çalışabilir. İstanbulda sürücü iş ortağı olmak için gereklilikler:

Asgari çalışma yaşında olmak

Ülkenizde yasal olarak araç kullanma iznine sahip olmak

Sürücüler için Gerekli Belgeler

Sürücü İş Ortağı olarak yola çıkmadan önce aşağıdaki belgeleri hesabınıza yükleyin

Ehliyet

Sabıka Kaydı

YORUM YAZ