MENÜ

Galatasaray'ın genç futbolcusu Mustafa Kapı kimdir? Kaç yaşında, hangi bölgede oynuyor?

Avrupa'ya transfer geçen Türk yıldızlarının arasına yeni bir isim daha katılıyor: Mustafa Kapı. Galatasaray'ın 2002 doğumlu futbolcusu kulüp tarihinde resmi maçlarda forma giyen en genç futbolcu ünvanını taşıyor. Mustafa Kapı, Galatasaray kariyeri sonrası Fransa'ya transfer olmak üzere. Peki, Mustafa Kapı kimdir? Kaç yaşında, hangi mevkide oynuyor? Genç yıldız Mustafa Kapı ile ilgili tüm detayları bu içeriğimizde bulabilirsiniz.

Galatasaray'ın genç futbolcusu Mustafa Kapı kimdir? Kaç yaşında, hangi bölgede oynuyor?

Mustafa Kapı kariyerinin ilk Süper Lig maçında 2018'de Sivasspor'a karşı sahaya çıkarak kulüp tarihinin ligde şans bulan genç oyuncusu oldu. Genç yıldız o maçta tribünlerden yoğun destek aldı. Mustafa Kapı; 16 yıl, 4 ay ve 15 günle Mustafa Kapı, Galatasaray tarihinin Süper Lig'de forma giyen en genç futbolcusu oldu. Peki, Mustafa Kapı kimdir? Kaç yaşında, hangi bölgede oynuyor?

Haberin Devamı

Mustafa Kapı kimdir?

Galatasaray ve Milli Takımların gelecekte büyük umutlar beslediği bir isimlerden birisi olan Mustafa Kapı 16 yaşında ve orta sahada oynuyor. Bu sezon Galatasaray U17 takımında forma giyiyor. 16 yaşındaki futbolcu orta sahasının ortasında 10 numaralı formayı giyiyor. Kapı bu sezon performansı ile de takımını sırtlayan isimlerden. Ligin en dikkat çeken ismimlerinden birisi olan Mustafa 24 maçta 15 gol attı ve 17 asist yaptı. Genç orta saha geçen sezon da 22 maçta 18 gol atmayı başarmıştı. 2020 yılına kadar Galatasaray ile profesyonel sözleşmesi bulunan Mustafa Kapı 2013 yılında Denizlispor alt yapısından transfer edilmişti. Mustafa Kapı 14 yaşından itibaren zaman zaman Galatasaray A takımı ile idmanlara çıktı.

Haberin Devamı

İngiltere'nin önemli gazetelerinden Guardian'ın haberine göre Burak Yılmaz’la 2022 yılına kadar anlaşma sağlayan Lille, Galatasaray’dan Mustafa Kapı’yla da görüşme gerçekleştiriyor. Habere göre Fransız kulübü Zeki Çelik, Yusuf Yazıcı ve Burak'dan sonra Mustafa Kapı transferinde de oldukça ciddi.

Galatasaray kadro dışı bırakmıştı...

Sarı-kırmızılı kulüp şubat ayında yaptığı bu açıklama ile, "Son 3 yılı yatılı olmak üzere 2014 yılından bu yana Galatasaray Futbol Akademisi bünyesinde yetişmesine emek verilen Mustafa Kapı, sözleşme uzatılması için kendisine sunulan tüm yapıcı önerileri reddettiğinden, kadro dışı bırakılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." Mustafa Kapı'yı kadro dışı bırakmıştı!

Tarihe geçmişti!

Geçen sezonun 17. haftasında Demir Grup Sivasspor ile yapılan maçın uzatma bölümünde oyuna dahil edilen Mustafa, yaş olarak 16 yıl 4 ay 15 günle Galatasaray tarihinin Süper Lig'de forma giyen en genç futbolcu olmuştu.

Fenerbahçe'ye gidecek deniliyordu!

Fenerbahçe ile anlaştığı için sözleşmesini uzatmadığı belirtilen Mustafa Kapı'nın ismi Trabzonspor ve Acun Ilıcalı'nın ortağı olmaya hazırlandığı Fortuna Sittard ile de anılmıştı....

Galatasarayın genç futbolcusu Mustafa Kapı kimdir Kaç yaşında, hangi bölgede oynuyor

Galatasarayın genç futbolcusu Mustafa Kapı kimdir Kaç yaşında, hangi bölgede oynuyor

YORUM YAZ