MENÜ

Eray Balcı'nın Şanlıurfa at yarış tahminleri

Şanlıurfa at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Eray Balcı günün programını değerlendirdi.

Eray Balcı'nın Şanlıurfa at yarış tahminleri

19 Mart Pazartesi Şanlıurfa at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Eray Balcı günün programını değerlendirdi.

İNANLIM'a İNANALIM...

1.AYAK: Bu pistte 1900 mesafesini 2.12.33 ile kazandıktan sonra Adana kumunda start aldığı dokuz atlı koşuyu dördüncülükle tamamlayan AMIGDALA tıpkı geçen sene olduğu yine Şubat/Mart aylarında form tutan görüntüsüyle bugünün de en şanslı kısrağı olur. Yarış hayatı süresince uzun mesafelerde başarı sağlamış kısraklardan biri olan Mahcup’un Orpen’dan olma oğlu SEVİMLİ BİBİ son dört birinciliğini kazandığı pistte şanslı gördüğüm isimlerden biridir. Yarış hayatı süresince sadece bir kez kazanabilen TİRAN çok beğendiğim son yarışlarının ardından şeytanın bacağını kırabilir. Kazanma konusunda ciddi sıkıntı yaşayan isimlerden bir diğeri olan HARDY KHAN aynı rakipler yanında sadece boyun-boyun farklarıyla üçüncü kaldığı yarışının ardından kesinlikle ihmale gelmez. Altılı ganyanın başlangıç ayağını oluşturan dişilere mahsus H-15 koşuyu az atla geçmek isteyecek kuponlar için bu isimler yeterli olacaktır. İlk ayaktan risk almak istemeyen kuponlar ise; WHITE ORCHID, AIGAI ve SESİL SULTAN ilavesiyle daha rahat bir yarış izleyebilirler.

2.AYAK: Geçen sene Ankara pistinden aşina olduğumuz taylardan biri olan BURUK SULTAN ara sonrası pistlere geri dönüp Bursa’da yarışlar görmüş, devamında geldiği Şanlıurfa pistinde çok kolay bir birincilik elden tayın her yarış çok daha üstüne koyarak devam etmesini bekliyor ve bugün de ilk şansı veriyorum. En dış start dezavantajına rağmen bu ara çok iyi durumda olan GÖKSELOĞLU Adana’dan iyi durumda gelen BERNAKE ve Adana serüveninden kazanarak dönen KARABERK bu tayın rakipleri olur.

3.AYAK:
Son yarışını bariz jokey hatasından kaybeden KIRIMLI kalite olarak bu rakiplerden çok daha üstün bir isim olup, aynı hataya düşülmemesi halinde zor geçilir. Alışılagelmişin dışında bir biniciyle start alıyor olmasından kaynaklı yanına at yazmanın daha doğru olacağını düşündüğüm koşuda; son yarışıyla toparlandığını gösteren EZCAN bu mesafelere yatkın ABUBAKAR öncelikli rakipleri olup yeri olan yarışseverlerimizin GUST OF WIND ve ŞAHİNKARDEŞLER ikilisini de değerlendirmeye almalarını öneririm.

4.AYAK: Bugüne kadar start almış oldukları koşularda gösterdikleri performanslarla rakiplerinden çok daha önde görünen; YILAN INDIAN, İTFAİYECİ ve KARABEY üçlüsünü ayrımsız değerlendirelim.

5.AYAK: Son yarışında tamamen uzun mesafeden etkilendiğini düşündüğüm İNANLIM kısalan mesafeye geri döndüğü koşuda, bu rakiplere geçit vermez, günün en sağlam bankosu adayımdır.

6.AYAK: Günün kapanış ayağında start alacak olan kısrakların geriye dönük performanslarını inceleyecek olursak TEKFORDUNGÜLÜ’nün bu rakiplerden çok daha üstün olduğunu göreceğiz. Kuponlarını son ayağa taşımak isteyen Fanatik Hipodrom okurları bu isme risk edebilirler. Rakip arayan dostlarımıza; ATAKAN YELİ, ABİDEMİ YILDIRIMGÜZELİ, DENİZCİKIZI ve FRENKBAĞI sırasıyla önereceğim isimler olacaktır.

10-3-5-11-12-6-4///13-5-6-7///1-4-7-9-5///11-4-6///2///7-1-10-9-13-12

Haberin Devamı
YORUM YAZ