MENÜ

Yıldırım gördü ama çalamadı...

Yazarımız Mutlu Çelik, Bülent Yıldırım'ın derbi performansını değerlendirdi.

Yıldırım gördü ama çalamadı...

Hakemin çok konuşulduğu Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin ardından önce Bülent Yıldırım’ın vücut dilini analiz etmeliyiz. Verip, vermediği pozisyonlara değil, sahadaki bize hissettirdiği ve tüm televizyon başında maçı izleyen hakem yorumcularının vücut dili analizini yapması gerekir. Bülent, maça fazla tedirgin başladı. Pozisyon analizi yapılacak bir maç yoktu ortada. Kendisini düşünerek idare etti maçı. Kendi kalitesinin altında düşük bir maç yönetti. Yoksa Bülent Yıldırım, futbol oyun kurallarını çok iyi bilen bir hakem. Analizleri iyi yapabilen birisi. Önceki günkü derbide ceza alanı dışında yapılan faulleri çaldı ancak ceza sahası içinde yapılan 3 net faulu çalamadı. Bu pozisyonları Bülent’in kuralları bilmeden çalmadığını düşünmüyorum.

Ruhu başka yerdeydi

Bence Mehmet Ekici’ye göstermediği kart, olayların başlangıcı olabilir. Maçın başında erken kart göstermeyeceğim diye maça çıkmamanız gerekir. 1. dakikadan, 90. dakikaya kadar saha içinde olan her pozisyonun kararı ne ise onu çalmalısınız. Bunu uygulamak için maça atanıyorsunuz. Bülent’in aklı başka, fiziği başka, ruhu başka bir yerdeydi. Sen bunları düşünmeyeceksin Bülent. Görevin, tebligatını aldığından itibaren kuralları uygulamak için sahaya çıkmaktır. Maçta 4 hakem dışında 5. hakem de vardı. Galatasaray’ın sol beki Nagatomo’nun yaptığı 2 faule de devam diyerek fazlasıyla dikkat çekti.

3 ay hapis verirler!

Fernando’nun 46. dakikada Giuliano’ya yaptığı harekete gelecek olursak; kurallara göre net kırmızı karttı. Dışarıda birisine bu tekmeyi atsanız, hakim sizi 3 ay hapis cezasına çarptırabilirdi! Kırmızı kartla cezalandırmaması yanlıştı. Bizim hakemlerimiz kuralları çok iyi biliyorlar. Ancak futbolu bilmediklerinden dolayı ruhları ve akılları başka yerde maçları yönetiyorlar. Herhalde Bülent Yıldırım da maçın tekrarını izleyince, vermediği kartların ve çalmadığı faullerin ne kadar fazla olduğunu görmüştür!

Haberin Devamı
YORUM YAZ