MENÜ

Sakaryaspor: 1 - Altay: 0

2. Lig’de Türk futbolunun iki koca çınarı kapıştı. Sakaryaspor, lider Altay’ı Batuhan Karadeniz’in attığı golle devirdi, 47 puana ulaşarak zirve yarışına devam etti. İzmir temsilcisi ise farkı açma fırsatını geri çevirdi.

Sakaryaspor: 1 - Altay: 0

TFF 2. Lig’de sezonun en önemli maçı oynandı. Uzun yıllardır aralarında büyük rekabet olan iki takım Sakaryaspor ile Altay, Yeni Atatürk Stadı’nda karşı karşıya geldi.

Sakarya için sezon finali niteliğindeki karşılaşma, konuk takım için ise zirvedeki yerini sağlamlaştırmak adına bir fırsattı. Sakaryalı futbolseverlerin büyük ilgi gösterdiği, tribünleri doldurduğu mücadelede zafer de ev sahibinin oldu.

Tatangalar, taraftar baskısıyla etkili başladığı maçınilk yarısında gol bulamadı. Altay da girdiği fırsatlardan yararlanamayınca devre eşitlikle sonuçlandı. Dengede geçen ilk yarının ardından ikinci devrede ise heyecan doruktaydı. İki takım da kazanmak için riskler aldı.

Hocalardan kritik hamleler

İki teknik adam da skoru değiştirebilmek adına hamleler yaptı. Ancak karşılığını alan taraf Sakaryaspor’un hocası Engin Korukır’dı. 62. dakikada Mahir’in yerine oyuna giren Batuhan Karadeniz 75. dakikada takımını öne geçiren golü attı. Sakarya’da adeta yer yerinden oynadı, tribünlerde büyük sevinç yaşandı. Son 15 dakikalık bölümde Altay’ın tabelayı dengeleme çabaları sonuç vermedi. Nefes kesen 90 dakikanın sonunda gülen taraf ev sahibi oldu.

47 puana ulaşan Yeşil- Siyahlılar zirve yarışını iyice kızıştırırken lider Altay ise bu zorlu deplasmandan puansız ayrılarak liderlik koltuğunda rahatlama fırsatını kaçırmış oldu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ