MENÜ

Şair Gençer O'nun İzmir at yarışı tahminleri

İzmir at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Şair Gençer O günün programını değerlendirdi.

Şair Gençer O'nun İzmir at yarışı tahminleri

18 Mart Pazar İzmir at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Şair Gençer O günün programını değerlendirdi.

VEZGEÇİLMEYEN Artık Kazanmalıdır

1.Ayak: 6 koşulu programın ilk ayağında 1900 metrede yamak1 aprantilerin at bineceği bir yarış yapılacak. Son dönemde performansı ile göz dolduran Power King 58 günlük ara sonrası koşacak olup tecrübesi ağır basacak isimlerden biridir. Utkunbaba ardında ikinci kaldığı yarışından önce aynı rakibini kolay geçtiği 1900 yarışı oldukça parlaktı. İzmir’de her yarışında iddialı olan bu at favorim ama rakip olarak Oğlum melih, Young Bond, Gallop The West ve Skynet sırasıyla yazılabilir. Sürprizi Creed yapabilir.

2.Ayak: Çim pistte yapılacak olan koşulardan ilki Smyrna Koşusu olacak ve 15 at rasında ilk şansı iyi bir hazırlık dönemi geçirmiş olan Fair Mont’a vereceğim. Çim pisti bekleyen bu atın genel kalitesi ve kariyeri ile bu grupta ağır basması normal sonuç olur. Kum pistte katıldığı yarışlarında etkili olan Yalpagan ise çim pistte de aynı kuvvette mücadele ediyor olup ikinci şanslı atımdır. Griffon, Marvelous Iron ve Ayza daha sonra şans verdiğim atlardır.

3.Ayak: Arapların Maiden koşusu bu kez 1600 metrede olup Vazgeçilmeyen favori olacaktır. Demirkazık – Uçanay orijinli bu tay oldukça yüksek beklentiler ile alınmıştı. Uçan, Deha, Uçanbey, Yavuzkaya, Uçankral, Silah gibi atların anneden kardeşi olan Uçanay’ın koşan üçüncü yavrusu bu tay olup anne hattının kalitesini yansıtamayan sonuçlar alınmıştı. Bu kez son ikinciliği ile bu kısrağın yavrusu Vazgeçilmeyen koşuyu kazanmaya yakın gözüküyor. Nazlıela en ciddi rakibidir. Tecrübeli bu taydan sonra ilk yarışında binicisini düşüren Sarı Kafa sürprize yazılabilir.

4.Ayak: Bugüne kadar üç yarışta start alan Star Force hepsini kazandı. Cuvee yavrusu bu tayın kendini iyice geliştirmiş olması ile bu koşuda da favori olacağını söylemek zor değil. Ancak son yarışında DB ile 1200’de 1.14.51 ile kazanan baba kardeşi Askoroz ciddi rakip olacaktır. Spread The Joy ise hata kollar.

5.Ayak: 3 yaşlı tayların bu koşusunda 1700 metre çimde müthiş bir yarış olacak. Kariyerine kazanarak başlayan Crystal Fiddle koşudaki favori atımdır. Bu tayın babası Toruk Macto mesafeli yarışlara yatkınlık göstermiş bir at olup taylarının da aynı şekilde performans göstermesini bekliyoruz. Bu tayın anne hattında Danehill, Roberto, Nijinsky II ve Habitat gibi kısrak babalarının olması yüksek bir kan hattı gücü sağlayacak olup takip edilerek ilerleyen dönemdeki açık koşular dahil değerlendirilmelidir. Montana, Run For Derya, Tekila, Grayamazon ve Avukat diğer şans verdiğim atlardır.

6.Ayak: Atahan Koşusu 11400 metre kum pistte yapılacak olup bu tip mesafelerin etkili isimlerinden Ağapersen favorimdir. Alptuğhan ve Nilda ikilisi bu grupta plasede şans bulurlar. Garanti’nin geçen koşusunu beğendim ama stili rakibi yanında bu kez olmayabilir.

1 1 5 2 11 1
4 6 1 6 //
5 12 5 13 4
3 4 14 3
2 8 12
6 1

Haberin Devamı
YORUM YAZ